aluš -> RE: Kako navadit na stekleničko? (16.5.2008 12:19:36)
|
Jaz sem prvič probala s stekleničko pri 3,5 mesecih. Ni bilo šans. Je bil rajši lačen in se drl. Smo obupali. Ker sem imela premalo mleka, smo pri 4 m začeli z obrokom GH- samo banana popoldan da smo zaflikali luknjo zaradi moje količine mleka. Pri 5,5 mesecih sem ga začela navajat na stekl. na čaj, ker je bilo pred vrati poletje in sem določila, da se ne bo vsake pol ure dojil, ko bo žejen. Smo šli v toplice, ga je celo pot sral in visel na joški. Na čaj po steklenički sem ga uspela navadit v cca 14 dneh (po 14. dneh je popil cca 1 dcl na dan, po tem pa skoz več). Dala sem mu HIpp čas - komarček, ki je že sladkan, tako, da je imel bolji okus, pa v avent stekleničko z ročaji, da je lahko mal sam držal, pa velikokrat ponudila. Mleka pa iz stekleničke ni pil dokler se je dojil - do 13. meseca. Takrat se je sam odstavil in po enem tednu sprejel stekleničko z alpskim mlekom zjutraj in zvečer. Mogoče našemu ni bil všeč okus adaptiranjega mleka, ker tudi nobenih kašic z adaptiranim mlekom oz pripravljeih z vodo ni maral. Ker na čaj smo ga uspel navadit. Kaj pa če bi ga probala najprej navadit na sladek čaj (npr. ta Hipp), toliko, da bi sploh skapiral kako se po steklenički pije, ker naš na začetku sploh ni znal potegnit, je kar mečkal cucelj po ustih. Pa če bo palil na čaj, bo za ta prvo silo za potolažit tudi čaj mogoče dober (še posebej ponoči-primer poroka).
|
|
|
|