kdo me bo spremljal do oltarja? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

PIAF -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:08:34)

Sredi aprila se poročim. Nimam ne očeta, ne dedka, ne strica.......nikogar, ki bi me lahko pospremil v cerkvi do oltarja.
Hudo mi je in včasih, ko se spomnim na to, mi kar solze pridejo v oči.
Kdo me bo spremljal do oltarja? Bom morala sama do svojega bodočega moža?
Prosim svetujte mi kaj?!

Razmišljala sem že, da bi me moževa priča, a ne vem, če je to v navadi...

Anonimen -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:09:43)

Ej, ni problem. Jaz pa nisem hotela, da bi me kdo peljal, pa smo šli lepo ministrantje, potem župnik, potem priči, nazadnje pa še midva.

Ni treba, da te glih kdo pelje - lahko je to bodoči možek!!! :love:

Anonimen -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:11:02)

Pri nas je blo glih tako. Midva sva šla skupaj. Niti razmišjala nisem, da bi me oče peljal do oltarja in da bi me tam čakal bodoči mož.

Udb -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:12:41)

Nič ni narobe tudi če greš sama! Jaz tudi nimam več očeta - pospremil me je brat!Če pa želiš, je to lahko tudi kakšen bratranec, dober prijatelj...

Grascakinja -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:13:45)

Ja, mislim, da je pri nas bolj taka praksa, da gredo po opisanem vrstnem redu, vsaj na vseh porokah, na katerih sem jaz bila, je bilo tako. Mogoče to peljanje očeta preveč poznamo iz ameriških filmov.:)-:)-:)-:)-

Anonimen -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:14:50)

Ja zakaj pa ne najboljši prijatelj..še lepše pa da skupaj z bodočim stopita do oltarja:love::love::love:skupaj v novo živjljenje!!!:bravo::bravo:

nejcko -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:16:51)

Sem bila že na kar nekaj cerkvenih porokah, pa še nisem nikjer videla takega obreda, kot ga vidimo v ameriških filmih - da oče spremlja hči do oltarja, kjer jo čaka ženin. Tudi mene ni nihče peljal pred oltar - najprej je šel župnik, za njim pa midva z možem. Res je, da sva se poročila v evangeličanski cerkvi, ampak, kot sem rekla, tudi v katoliških nisem zasledila drugačnega scenarija.

Drugače se pa strinjam s predhodnicami, lahko te spremlja tudi kak prijatelj, brat, svak...

Anonimen -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:19:34)

Jaz sem pa videla že ohoho porok, ker pojem v zboru. In ti povem, da nema šta nema :)-

Nogavička -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:25:38)

Ne bit zato žalostna.

Če si res tako želiš, da bi te kdo pospremil, imata gotovo kakšnega skupnega prijatelja. V končni fazi, kje pa piše, da mora biti moškega spola.

Lepo poroko ti želim.

L.p.:rozica:

Tea

malika -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:30:05)

Kaj pa tast. Pomoje bi pokal od ponosa.

filipinka -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:41:15)

Sem tudi bla na ogromno porokah.:love: In je navad, da te pelje oče do oltarja res bolj ameriška, pri nas večinoma prideta skupaj v cerkev, ženin in nevesta! Tako, da ...ne skrbi!:rozica:

Metuljčica04 -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 10:52:16)

Pri nas je določil župnik.Svatje so naredili špalir,prvi je šel župnik,nato pa midva vsak s svojo pričo,najprej mož s pričo, nato jaz s svojo pričo, en za drugim čez špalir.

L.p.!:rozica:

baguSka -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 11:50:41)

Kar za rokco se primta pa skupi stopta pred župnika!:sloncek:

Pa pozab na filme in pravljice! Nej bo vajina
pravljica čimlepša, nepozabna in večna!:love::rozica:

Pikabu -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 12:09:46)

Midva sva tudi stopila skupaj, z roko v roki. :love:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.2.2005 13:12:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

lin -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 13:48:31)

Kaj pa oče od bodočega moža?
Jaz tudi nimam več živega ne očeta ne nonota brata pa nimam .Res da se midva nisva poročila cerkveno samo če se bi bi njegovega očeta ali kakšnega dobrega kolega vzela.
ne se sekirat in uživaj v pripravah na ta veliki dan!

Anonimen -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 18:00:28)

zdej ste mi pa spet skomine naredile. Jst bi se tud poročila, pa se moj noče:-((

mimica -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 19:22:17)

Mene je sicer peljal oče in na drugih porokah, ki sem bila tudi. Sem pa že slišala, da je nevesto peljal brat. Je pa tudi zelo pogosto, da prideta ženin in nevesta skupaj do oltarja. Zaradi tega ne bodi žalostna, saj se da urediti, predlagam ti le nekaj. UŽIVAJ kolikor gre, saj je resnično čudoviti dan. V srcu pa te naj pelje oče in verjemi mi, da bo popolno.

puncica -> kdo me bo spremljal do oltarja? (16.2.2005 21:43:22)

Ma ti pa res brez veze paničariš. Če se boš poročila cerkven sploh ne boš šla sama do oltarja pač pa boste šli skupaj. Najprej je pri vhodu sprejem, ki ga naredi župnik in vaju povabi noter, kot zaročenca, tako da gredo najprej ministranti, potem župnik in potem skupaj vidva in priče. Tako da sploh ni tega, to je LE V AMERIŠKIH FILMIh:grrr:
Civilna poroka pa tud lahko izbereš da greta skupaj gor al pa da te kdo pelje. če nimaš nikogar boš šla pač skupaj z možem gor.

Men se zdi da se čist brez veze obremenjuješ s tem.

MNater spet te ameriške zadeve, pol pa vsi mislijo da tako mora bit, tako kot otroc da je krava vijolčna in mlek teče iz pipe:zmeden2:

Stran: [1]