Makaronovo meso (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

vesel -> Makaronovo meso (15.5.2008 11:58:52)

Kako naredite ve to makaronovo meso-ali makaronflajš?Rada bi zboljšala okus te jedi!!

hrabra miška -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 12:09:03)

Jaz meso dam na spraženo čebulo,in na koncu dodam fant za golaž,ki ima notri vse začimbe. Tik preden ugasnem plin  pa še stisnem česen. Nam je tako ful dobrega okusa.

mojsoncek -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 12:12:07)

majaron

pajčolanka -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 12:26:30)

zarumenim čebulo, dodam meso, zalijem z vodo, dodam rdečo papriko v prahu, paradižnikovo mezgo, včasih še kak lovor, vegeto...in to lepo dolgo tenstam.
na koncu malo podmetem z moko ki jo zmešam z vodo, omakce je zelo malo. dodam makarone in to je to.

vesel -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 12:31:47)

IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

zarumenim čebulo, dodam meso, zalijem z vodo, dodam rdečo papriko v prahu, paradižnikovo mezgo, včasih še kak lovor, vegeto...in to lepo dolgo tenstam.
na koncu malo podmetem z moko ki jo zmešam z vodo, omakce je zelo malo. dodam makarone in to je to.

NO TAK TUD JAZ delam!! Pa se mi zdi,da to ni to!!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 12:32:49)

Obvezno česen in peteršilj

mala maja -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 12:54:41)

Popražim čebulo, dodam mleto meso in malo vegete. Pustim da se ene 15 min na majhnem ognju tensta.
nato dodam polovico žlice zenfa, malo paradižnikove omake in še malo potenstam. Zgostim z malo moke, zalijem z vodo. Dodam peteršilj in na koncu dodam še malo kisle smetane, če je nimam pa par kapljic melka. Če se mi zdi da je pregosto, pa dodam še malo vode, jo rajši prej dam malo manj.
Še boljši okus pa pride, če delaš makaronovo meso iz mase za čevapčiče.No da vzameš že začinjeno faširano meso v trgovini.

nuala -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 13:38:53)

Jaz na malo podušeno čebulo dodam meso in fino na vročem pečem in mešam. Odstavim, stresem noter česen, sol, malo popra, rdečo papriko, naribano korenje. dam nazaj na močen ogenj in še kakšno minuto pražim. Zalijem z vodo, dodam zelenjavno kocko ali košček zelene ( to potem odstranim ), malo curry-ja v prahu in lovorjev list. Po 10 minutah dodam malo zemfa in nekaj spasiranega ( poleti svežega ) paradižnika. Včasih dodam tudi malo rdečega vina. Kuhljam dokler se mi ne zdi gotovo ( maščoba pride na vrh ). Uporabljam olivno olje.

soncek28 -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 15:04:41)

Jaz prepražim čebulo da zarumeni,potem dam meso in vse skupaj lepo popražim 10 minut.
Nato dam malo paradižnikove mezge,svež paradižnik narežem,sol,malo paprike,zalijem z vodo(ne velik)in se lepo tensta še naprej.
Na koncu narežem še malo sira za po vrhu!!!

Super okus.

Majuska -> RE: MAKARONOVO MESO! (15.5.2008 16:01:47)

Nak, brez vegete.

Delam pa omako samo iz govejega mesa. Prepražim čebulo in predem dodam meso, prilijem malce vode, da se čebula ne zažge. Poleg običajnih začimb dodam lovorov list, malce rdeče paprike in čilija v prahu, ostale pa od trenutnega navdiha. Včasih dodamo še zmrznjeno koruzo.

Stran: [1]