Prispel voziček iz Ebaya (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Grascakinja -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 8:58:20)

Moram se malo pohvalit :ups: in zahvalit :rozica::rozica::rozica: - na forumu sem našla vzpodbudo in nasvete za nakup preko Ebaya (Kira je bila na par temah zelo izčrpna, hvala :rozica::rozica::rozica:).

In tako sva z dragim kupila voziček in lupinico. Novo, brezhibno in original zapakirano :bravo: naju je pričakalo po pičlih 4 dneh (poslano iz Nemčije) od transakcije. Sva ga cel večer sestavljala, kombinirala, preučevala in občudovala - lahko tudi še vi malo, če želite:

http://www.hauck-group.de/de/detail.asp?PLID=1&BID=1&KID=1&HID=6&UID=176&DID=261&ARTNR=340264

http://www.hauck-group.de/de/detail.asp?PLID=1&BID=1&KID=1&HID=66&UID=215&DID=261&ARTNR=306260

http://www.hauck-group.de/de/detail.asp?PLID=1&BID=2&KID=20&HID=110&UID=&DID=261&ARTNR=612262

Skratka, nakup je bil maksimalno udoben, enostaven, sploh pa ugoden - komplet naju je s poštnino in stroški nakazila vred veljal pičlih 52.000 SIT :). O cenah pri nas pa raje ne bom :grrr:...

Upam, da se bo pri :duda: tudi obnesel - pa skoraj ne vidim razloga, da se ne bi.

Toliko v vzpodbudo vsem, ki se odločate za tak nakup, pa še enkrat hvala za vse, kar ste o Ebayu do sedaj napisali na RR, nikol pozabla :rozica::rozica::rozica:!

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 9:11:19)

:)-:)-:)-:)- ni zakaj. glavno da sta zadovoljna. jaz rada pomagam, ker se tudi sama veslim pomoči, kadar jo rabim.9nebesa9nebesa
pol poročaj, kako ste ga kaj "uporabli" na sprehodu..
:metulj::metulj:
LP:rozica:

Grascakinja -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 9:30:51)

Bom, Kira... ampak šele poleti :)-:)-:)-... sma malo pohitela... Kaj čmo, počasi bomo kupovali, ker če ne, se taki nakupi vse-na-enkrat-par-dni-pred-porodom zelo poznajo v denarnici, midva pa hiško zidava. Ti itak ne rabim razlagat, kaka jama brez dna je to, ker sama veš... s sprotnimi in občasnimi nakupi takih stvari se pa lažje pregura čez mesec. Zdaj pa naprej na ostale stvari za :duda:.

balaena -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 9:30:52)

oj!

meni je tudi tale roadster všeč! čeprav itak nisem še tako daleč. ampak, ker ravno pišeš, daj povej, kako je s tem. na ebay sta naročila. potem transakcija - to sta prek klika, ali pošljejo kako položnico in sta prek banke nakazala?
in potem so vama poslali na domači naslov in sta šla na pošto iskat?
kako je pa s carino? a je to že vse všteto v teh 52.000 cena vozička, poštnina in carina? pa je bila to kakšna posebna akcija (sta jo dolgo čakala) al je zmeraj tako ugodno?

ne se jezit, ker je toliko vprašanj.

hvala in lp! :rozica:

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 9:37:56)

jaz sem tud tako naredila, tam od 5, 6 meseca naprej sem počasi vse kupovala, vsak mesec nekaj. drgač bi blo preveč naenkrat in ne bi tako zmogla.
.
.
.
.
nakazilo v tujino, pol ti pošljejo domov ali pa kam pač poveš, carine pa za artikle narejene v EU ni. davek je že v ceni.
na e-bayu niso akcije kot take, ampak prav avkcije. nekatere imaš da lahko ponudiš, nekatere pa sofort-kaufen, nakup takoj. se moraš pa pri vsakem artiklu pozanimat, če ga pošiljajo v SLO, ker ga nekateri ne. pa pri opisu piše če je nov ali rabljen artikel.

Lp

pravljica -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 9:51:47)

joj pupa, jst si pa nikakor ne upam začet tole z ebayem :((
če se odločim, te še poiščem za podrobnosti, če ti ne bo odveč :ups:

Grascakinja -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:06:46)

Oj Balaena, ni panike, bom vse povedala:

Najprej se včlaniš v Ebay. Dat moraš mail, domači naslov in telefonsko številko, potem pa potrdiš svojo eksistenco, s tem, da daš številko svoje kreditne kartice ali pa ti pošljejo neke papirje po pošti – toliko, da vedo, da nisi fantomski kupec. Na mail nato dobiš uporabniško ime in geslo. Potem pa lahko začneš.

Midva sva se za prvič odločila za opcijo Sofort Kaufen, kar pomeni, da za ponujeno blago ne licitiraš, ampak ga kupiš po ponujeni »Sofort Kaufen« ceni. Voziček sva našla, preverila ali ga pošljejo v Evropo in možne načine plačila, pogledala renome prodajalca in komentarje prejšnjih kupcev. Potem sva prodajalca nekaj stvari vprašala po mailu, na koncu pa se odločila za nakup. To gre tako, da poklikaš in označiš, kateri artikel boš kupil in potrdiš. Nakup je od tega klika obvezujoč – kliknjeno moraš plačat, prodajalec pa poslat. Ebay pa o tem, da si se odločil kupit, obvesti prodajalca.

Nama je prodajalec nato poslal potrditev nakupa in račun ter plačilne podatke na mail. Plačala sva preko nakazila v tujino, ki ga moraš naredit na banki (nama Klik tega ne omogoča). Provizija za plačilo je 1500 sit. Nekateri imajo opcijo kreditne kartice, lahko pa tudi s PayPalom, o katerem pa jaz ne vem nič, mogoče Kira. Položnice in to pa ne gre.

Ko prodajalec prejme plačilo, pa ti pošlje robo. Tebi ostane samo še to, da ga na Ebayu oceniš in pokomentiraš svoje zadovoljstvo.

Naju je komplet vse: voziček, lupinica, poštnina in pakiranje in bančna provizija, veljalo 52.000 sit. Paket pošta pripelje na dom (če si doma, sicer moraš iskat na pošto). Carine za EU ni. Pazi pa, če gre za nakup pod 50€, ker manj kot toliko ne moreš nakazat v tujino preko banke, lahko samo preko kreditne kartice, da se ne boš uštela!

Glede ugodne ponudbe je pa tako – jaz sem par tednov spremljala, kake so cene, ponudbe, vsak artikel preverila, kak je na spletni strani proizvajalca in tako naprej. Po kakih treh tednih sva pa našla pravo stvar za naju.

Veliko sreče in uspeha!!!

Grascakinja -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:07:16)

Kira, ti že konkurenco delam :)-:)-:)-

Jančika_ -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:08:54)

Dodala bi samo to: različne banke imajo različne provizije. Splača se pozanimat, ker ima recimo Banka Celje 3000 sit provizije:grrr:.

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:18:01)

ti jo sam delaj. mogoče znaš bolje razložit, ali pa kaj jaz pozabim. 9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa:)-:)-:)-
sicer pa več glav - več ve.:)-:)-

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:18:33)

midva delava nakazila iz avstrije, je bla fiksna provizija za vse zneske 5 EUR.
Lp

Mojca20 -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:19:53)

Tudi jaz bi nekaj dodala: pri A banki lahko nakažeš tudi pod ceno 50 EUR, jaz sem namreč nakazala za nakup na ebayu 15 EUR, pa ni bilo panike. Provizje pa je pri A banki 1200 SIT.

Tudi sama non stop neki čekiram na ebayu, pa tudi kaj kupim! Sem zlicitirala za sina DC superge, ki so pri nas 20.000 SIT NA 3 EUR :bravo::bravo:.

pravljica -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:21:27)

pupa, kako pa veš, da boš po nakazilu denarja dobila blago? dobiš v nasprotnem primeru denar nazaj, ali prodajalec denar prejme tudi, če ne odpošlje blaga?

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:24:21)

hja, da tud jaz napišem: nekateri prodajalci so resni in jim lahko zaupaš. taki imajo k+skoraj vse ocene pozitivne. če pa jih ima kateri negativnoh dosti, pol poglej zaradi česa, ali pa sploh ne kupuj, da ne boš na škodi.
zadnje čase se dosti neresnih in prevarantov pojavlja, zato je treba prodajalca prej prečekirat, preden kaj kupiš.
opcija je tudi PAY PAL, ampak zanjo moraš imet račun v tujini. tu denarnakažeš posredniku, ta prodajalcu javi, da je denar prejel. prodajalec robo odpošlje in ko jo ti dobiš in si zadovoljna z njo, to posredniku javiš in ta denar pol nakaže prodajalcu. kok je pa provizije, pa ne vem.
Lp

Grascakinja -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:29:01)

Oj punce, dons bomo doktorirale iz Ebaya!

Hja, načeloma ne veš za 100%, ali boš blago dobila ali ne, ampak vsak pikzigmar ne more kar na Ebayu prodajat. Itak bi ga pol vsi slabo cenili in Ebay dal sankcije. Je pa riziko…

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:29:50)

hhaha pupa. kaj pa je pikzigmar??? haha. to prvič čujem. 9nebesa:)-:)-:)-:)-

Jančika_ -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:35:06)

Mi rečemo pikzibner:)-. Bumber po domače. Ali kaj v tej smeri. Mogoče nastopač. Ima zelo širok pomen:)-.

Grascakinja -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:35:53)

Pikzigmar izhaja iz kvartopirstva in pomeni pikova sedmica - obična karta. Preneseno, ČIST NAVADNA TUNA :)-:)-:)-:)-!!!!!!!

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:37:38)

hihi, sedaj mi je pa bolj jasno. se prav, da ni calvo.:)-:)-:)-:)-

pixel -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:40:27)

Kako pa zgleda licitacija? A je kakšna min. vrednost za katero lahko dvigneš ceno? Kako veš, če je kdo ponudil več, moraš biti stalno na netu?
Aja, a se na licitaciji prodajajo samo rabljene stvari? Sorry ker tok sprašujem, samo moja nemščina je :zmeden:

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:42:53)

hja - za ceno ne veš, dokle rne ponudiš. najbolje je iti po korakih, ali pa kar takoj vtipka tvojo maximalno ceno, katero bi še plačala.
ponavadi se splača ponudit malo pred koncom, odvisno od hitrosti tvoje linije - v zadnjih 2 minutah - ampak takrat moraš res pohitet in vedet, koliko je stvar vredna in koliko si pripravljena plačat.
na licitacijah se pa prodajajo v glavnem rabljene stvari, je pa tudi ogromo novih. nova je, če piše NEU.
če pa piše NEUWERTIG ALI PA GEBRAUCHT, je paže rabljena, to piše v opisu artikla.

LP:rozica:

tinica -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:45:08)

Na ljubljanski banki tudi lahko nakažeš manj kot 50€, provizija pa znaša 1500 sit. Full se splaša kupovati prek ebay-a.:)

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:47:47)

moj govor. ZELO se splača - vsaj večino stvari. jaz sem na ta način že kar precej prišparala, pri vsem mogočem.
opozorila bi še na garancijo: za določene artikle jo trgovci dajo tako, ker so še novi. za rabljene pa tega ni - predvsem če je artikel kupljen pri fizični osebi.
zato je treba tud to mal prebrat. večina trgovcen reklamacije brez problema odpravi, pri nekaterih pa se je treba kar namatrat.
LP

pixel -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:49:26)

Hvala Kira!
Včeraj sem gledala voziček Quinny Formula za 155 EUR, do konca licitacije je bilo pa še 9 ur. Danes je ISTI voziček spet na licitaciji do 21:00 s ceno 297 EUR. (sej pomeni Angebot endet konec lic.?:ups:). A lahko kar podaljšajo licitacijo, če ne dosežejo določene cene? Bo treba it res na tečaj nemščine da to naštudiram! Vse za našo bejbiko:duda:

KIRA -> Prispel voziček iz Ebaya (16.2.2005 10:52:48)

ja ja to pomeni. angebot endet, pomeni da se ponudba konča takrat in takrat. podaljševanja pa pri e-bayu ni. kdor kupi kupi. to je glih fajn pri njih.
se je že zgodilo, da os avte in hiše prodali za ! EUR. skoraj ne morš verjet. moraš pač mal več spremljat, pa več artiklov opazovat, kerega se najbolj splača in za kategega je manj interesa. tisti bo najbrž tudi imel malo nižjo ceno, kot pa le je licitatorjev več.
Lp:rozica:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>