Koliko ml kašice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

copatek -> Koliko ml kašice (15.5.2008 10:59:34)

Mene pa zanima koliko ml kašice pojedo vaši 5,5 mesečniki? Našemu sem danes naredila jabolčno kašico in je pojedel 150ml in se mi zdi, da bi še. Malce me skrbi, da je to preveč, ker se mi zdi, da ima zdaj zelo napihnjen trebušček.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kristinaj -> RE: Koliko ml kašice (15.5.2008 11:19:42)

seveda ima napihnjenega ker se je najedel....jaz sem naši v jabolćno kašico dodala še piškot, dva, da je popil sok ki je ostal.......

ThinkPink -> RE: Koliko ml kašice (15.5.2008 13:45:58)

Ne vem koliko ml bi naj pojedli, saj je to odvisno od vsakega malega cmokeca posebaj. Naša je imela obdobje ješčosti, ko je zmazala kašico iz jabolka, banane in 2 keksov..cca. 180ml (mislim, da ful kalorično), sedaj pa ima dietno fazo in poje cca. 1 sadež npr. banano ali pa pretlačeno jabolko in je to več kot dovolj.

Tako, da ne glej na ml. Naj poje, koliko mu paše, tudi če se ti zdi, da je preveč. Otroci se še ne znajo "prenažirat" kot mi (ko lahko po obilnem kosilu spravim vase še tortico in sadno kupo), pojedo toliko, da so siti.

saskija -> RE: Koliko ml kašice (15.5.2008 13:54:38)

ti ml so secveda odvisni tudi od gostote hrane, če je hrana manj zmiksana in je manj vode zraven je potem res manj ml, ampak nikjer pa ne piše da je manj sitostna lai manj kalorična.

Vedno ko pišete o teh ml bi bilo treba zraven napisat kako gost je ta obrok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nekdo poje pol spasirane   banane (50g = 50 ml) in je sit medtem ko nekdo poje 200 ml zmiksane jabolčne kaše (recimo jabolčnega kompota) . kaj je zdaj več in kaj manj???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bina30 -> RE: Koliko ml kašice (15.5.2008 23:08:39)

Tudi moj je star 5,5m in me zanima ali se pogovarjamo o surovem jabolku ali kuhanem? Namreč, jaz sem mu jabkico skuhala, patronažna pa mi je rekla, naj kar dajem surovo. sedaj pa me zanima kaj ve delate?

Pa katere kekse dajete zraven???

nananaja -> RE: Koliko ml kašice (15.5.2008 23:18:09)

jabolko je lahko surovo. hruške moraš kuhat, ker surove napenjajo. 

saskija -> RE: Koliko ml kašice (16.5.2008 16:12:15)

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

jabolko je lahko surovo. hruške moraš kuhat, ker surove napenjajo. 

nikoli nič kuhala in nobenih keksov dodajala pri nobenem otročku, res pa sem začela uvajat GH pri  polnih 6 mesecih.

ThinkPink -> RE: Koliko ml kašice (16.5.2008 19:55:16)

Jaz jabolko in hruško skuham, no v bistvo tako, da vre cca. 5 minut da se malo omehča.

bsasab -> RE: Koliko ml kašice (22.5.2008 15:18:31)

Jabolka nikoli nisem kuhala, oz vso sadje je surovo, razen zelenjave. V jabolka ponavadi zmezam kr navadne baby piskotke (une k so tudi za tiramisu). Poje pa tudi do 250 g ce je treba (ne mislim samo jabolk, vsega), sam men je patronazna rekla tako, ko poje GH (taksno kolicino) pa ce po tem ni lacna vsaj tri do stiri ure je to cist okej, ce pa bi po tej kolicini zahtevala se mleko, pa bi bilo narobe to, ker bi se prevec redila...

saskija -> RE: Koliko ml kašice (23.5.2008 17:37:42)

IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

Jabolka nikoli nisem kuhala, oz vso sadje je surovo, razen zelenjave. V jabolka ponavadi zmezam kr navadne baby piskotke (une k so tudi za tiramisu). Poje pa tudi do 250 g ce je treba (ne mislim samo jabolk, vsega), sam men je patronazna rekla tako, ko poje GH (taksno kolicino) pa ce po tem ni lacna vsaj tri do stiri ure je to cist okej, ce pa bi po tej kolicini zahtevala se mleko, pa bi bilo narobe to, ker bi se prevec redila...

jaz dobim kar alergijo od teh nasvetov patronažnih sester, jaz otroka nahranim vmes ga še dojim tudi po obroku in ne vem kaj je s tem narobe, keksov v kašice ne dajem, ker niso potrebni. Otrok se po nepotrebnem redi od keksov in ne od materinega mleka.

kuhat sadje pa je itak bedarija ker v njih potem ni več niti enega vitamina.

Stran: [1]