Novalac = zaprtje! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> Novalac = zaprtje! (16.2.2005 8:38:59)

Pred par dnevi sem poročala o tem, da je naš sinko zaprt in da uporabljamo Novalac proti krčem.
Tega med seboj nisem nikoli povezovala, vendar povezava je.
Z Novalaca proti krčem smo za več kot en teden prešli na tistega proti zaprtju, poskušali z dodajanjem laktoze, kamiličnega čaja, sladkanega s kuminovim sirupom, nasploh dodajali veliko tekočih, preizkusili tudi svečke proti zaprtju - vendar, kakal je le s stimulacijo s pomočjo termometra in še to z velikim naporom, večkrat "kozje bobke".

Predvčerajšnjim zvečer pa sem prešla na Comformil in danes zjutraj je bila plenica POLNA, ampak res polna, mehkega kakca.
Je sicer take temno zelene barve, vendar JE!!!

Ima morda kdo izkušnjo, če čaji obarvajo blato?
Pred zaprtjem je namreč bilo lepe gorčične barve.

andrej1 -> Novalac = zaprtje! (16.2.2005 9:26:04)

Selena to je normalne barve blato za otroke hranjene po flaški. Tudi naš ima bolj temno zelene barve blato. Seveda uporabljamo samo comformil.
Me veseli, da ste končno napolnili plenico. Kar tako naprej!!:bravo::bravo::bravo:

maya1 -> Novalac = zaprtje! (16.2.2005 9:27:44)

živjo!

mi dajemo Timiju :duda: novalac navadni v svetlo modri škatli, pa nima nobenih problemov z zaprtjem. kaka 2-3 krat na dan, pa tudi nima problemov s krči. poskusi s tem, mogoče bo pa uredu.
lp
maya1

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

KIRA -> Novalac = zaprtje! (16.2.2005 9:28:37)

živijo. po adaptiranem mleku je blato zeleno, ne tako kot ćče je dojen. takrat je rumenkasto ali celo oražno.
ti pa priporočam, da trajno ostaneš pri comformilu, če ima dete težae s prebavo oz. z zaprtjem. jaz sem vsa melka sprobala, razen novalac, pa je bilo pri vseh nekaj narobe. se je mala matrala in matrala...
pol pa sem sprobala comformil in je blo vse krasno. nikar več ne menjavaj!!
Lp

Petra P. -> Novalac = zaprtje! (16.2.2005 14:11:22)

Tudi naš je že menjal vse barve blata. So nam povedali, da je razen tega kako hrano mu daješ, zelo pomembno še nekaj: če ima otrok zeleno blato (včasih kot špinača) to pomeni, da ga napenja. Ampak pri našem so se s Comformilom pol krčki umirili. Zdaj pa smo spet prešli na samo dojenje in kakamo zelo zelo redko.

Stran: [1]