Anonimen -> RE: Delo doma (15.5.2008 0:47:30)
|
Moj dragi je "sam svoj gospod" (pa se mi zdi bolj pametno, da sem to dala v narekovaje). Ima taksi. Prednosti: - nima fiksne plače; to smatrava za prednost, čeprav bi bila lahko po drugi strani tudi slabost (plačan je od prometa, kar pomeni teoretično takorekoč od nič do neskončno) - nima fiksnega urnika - delovnega časa (pride, ko pride in gre, ko gre - in če ga ni, ga pač ni, dopust in prosti dnevi po lastni želji) - stranke mu garantira posredniško podjetje (najboljše v Sloveniji) - službeno vozilo uporablja tudi kot zasebno (zato ne potrebujemo dveh avtomobilov) Slabosti: - vsi stroški so na njegovih ramenih (prispevki čez 200€, posredništvo 135€, gorivo min. 500€, malica min. 125€, potrošni material za avto min. 100€) - 8 do 12 ur/dnevno je na cesti, kot poklicni voznik, odgovoren za stranke, ki jih vozi (če te že ne vse boli od sedenja, si pa psihično sesut od natempiranega urnika in najmanj potencialne odgovornosti) - ostaja mu premalo časa za vse ostalo, kar bi rad počel - težko je karkoli prihraniti ali kupiti kaj večjega (oz. dražjega), saj denar priteka dnevno, v manjših količinah (po cca. 100€) in ne 1x mesečno v večji količini (kakor npr. fiksna plača) - sproti dobiš, sproti potrošiš Kaj pa vem... dvorezen meč je tole s.p.-jevstvo.
|
|
|
|