yania -> RE: Mastitis (4.3.2009 11:21:05)
|
Tudi jaz jemljem Anaclosil, sem že pri koncu....mastitis je grozna stvar..sem pa prenehala z dojenjem, sicer s težkim srcem, samo sem se pri 1.matrala 5 mesecev z dojenjem in dodajanjem in stiskanjem mleka in masažo, da je bilo to ful stresno...pa mastitisi, ki so se ponavljali, pa vedno na desni strani...pač imam tko čudne žleze na tej strani...no in zdaj pri 2.otročku sem ga spet fasala...problem je v tem; -dojim z nastavkom, ker imam bolj male bradavice, rodila sem skoraj 4 tedne prej, in je mali veik zaspanec -vedno pred dojenjem vroča masaža in obvezno sprej Sintocinon, drugače ga moja dojka sploh ne zanima...vleče pa le toliko časa, dokler je naval mleka...potem zaspi... -s črpanjem (aventovo p.imam) ne gre tako ven, kot bi moralo, mleko gre po kapljicah... Tudi jaz sem hčadila dojki z hladnimi obkladki, da vnetje ne napreduje. Tako mi je že v P rekla dežurna zdravnica... No to so razlogi...in to ne gre v nedogled...če bi črpanje bilo uspešno bi se ful trudila naprej, tako pa sem nardila temu konec, po mnenju vse zdr.tudi moje G., ki mi je dala Bromergon tablete, za zaustavitev laktacije...saj mi je hudo, ko je moj malček le 12 dni polno jedel pri mani, in še zdaj se vedno obrača k meni in išče ko ga imam v naročju, samo sem rekla, da v življenju ne želim več enega mastitisa....res ne,.. In vsaka obsojanja glede vsega tega se mi zdi da so brezveze...že tako je hudo za vsako mamico, ko nima mleka, ali pa mora prekiniti zaradi takšnih ali drugačnih razlogov.... lp J.
|
|
|
|