ZOBNA GNILOBA (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

kity -> ZOBNA GNILOBA (13.5.2008 13:42:13)

Naši pupi so se začeli kvariti zobje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Pa ne vem kaj naj storim , naj jo peljem k zobozdravniku ali kaj ? A ji sploh lahko kaj pomaga , namreč začeli so se ji kvariti pri dlesni (na vrhu ) a ji sploh lahko kaj naredi , ji bo zbrusila in zaščitila ? Ali imate kakšne izkušnje s tem?

al1* -> RE: ZOBNA GNILOBA (13.5.2008 14:37:05)

Seveda pojdita pokazat zobozdravniku - pol pa bo ocenil, ali so za zaščitit ali plombirat. Koliko pa je stara?

kity -> RE: ZOBNA GNILOBA (13.5.2008 14:47:54)

Stara bo 2 leti

Lenny -> RE: ZOBNA GNILOBA (13.5.2008 14:51:42)

Kolegica je imela podoben primer. Malemu so zobke pri zobozdravniku očistili in premazali z .... pojma nimam, kako mi je takrat pripovedovala, v glavnem tista zadevščina je zobke ščitila in vse je bilo O.K. Premaze pa so na določen čas obnavljali. Tako da - veselo k zobarju.

Spark -> RE: ZOBNA GNILOBA (13.5.2008 19:42:46)

Mogoče veš kaj več o tem premazu? Me malo zanima.
Moja tri letnica ima dve plombici. Sem pa danes gledala da njene zgornje enke in dvojke grdo zgledajo. In sicer z notranje strani se mi zdi da so kar luknje. Pa ne vem, kaj naj naredim, ker smo pa bili en mesec nazaj pri zobozdravniku pa ni nič rekel, jaz pa tega nisem opazila.

Lenny -> RE: ZOBNA GNILOBA (14.5.2008 9:56:31)

Spark, sem vprašala to kolegico, če se še spomni, pa mi tudi ni znala več prav ponoviti naziva. Pravi, da fluoro........ nekaj, tako da ti žal ne morem kaj več pomagati. Je pa od tega že kakšna tri leta, tako da se je znalo že kaj spremeniti.

Spark -> RE: ZOBNA GNILOBA (14.5.2008 10:18:25)

Hvala ti. Bom klicala zobozdravnika in vprašala kako in kaj. 

al1* -> RE: ZOBNA GNILOBA (14.5.2008 15:32:01)

spark, gre za isti premaz, kot ga dajo na zobke za zaščito, Fluor protector. Ampak to samo zaustavi proces.

Spark -> RE: ZOBNA GNILOBA (15.5.2008 21:48:37)

Super Al1.
Mi moramo malo zaščititi, ker se mi zdi, da samo pranje ne pomaga, ker ne pusti da ji temeljito operem zobke.

Gordana-3 -> RE: ZOBNA GNILOBA (16.5.2008 7:12:47)

na to hodimo tudi mi, ampak to je učinkovito samo čisto na začetku, ko še pravzaprav ni gnilobe, ampak le beli fleki, ki nakazujejo na gnilobo. pri naši večji sem to opazila, ko je imela 1,5 leti, od takrat hodimo na mazanje vsake 6 mesecev, beli flekci so ostali, ni pa prišlo do gnitja, sedaj ima 4 leta in sta zgornji enki in dvojki lepo zdravi. zobozdravnica je s tem florom začela mazat preventivno tudi ta mali, ko je imela nekje 1 leto, čeprav pri njej ni nič kazalo na začetek gnilobe.

Volga -> RE: ZOBNA GNILOBA (16.5.2008 7:26:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Super Al1.
Mi moramo malo zaščititi, ker se mi zdi, da samo pranje ne pomaga, ker ne pusti da ji temeljito operem zobke.

Kdo pa je šef? Ti ali otrok? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Spark -> RE: ZOBNA GNILOBA (16.5.2008 10:24:42)

Volga, sploh ne vem kako naj ji operem zobke. Imamo obdobje, ko mi lepo pusti. Potem pa ne več. Zapira usta in jaz ne vem kako naj ji operem zobke. Sej če ji bom na silo imam občutek, da ji bom to še zamerila. Sej ne vem kako naj pristopim. 

Volga -> RE: ZOBNA GNILOBA (16.5.2008 10:31:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Volga, sploh ne vem kako naj ji operem zobke. Imamo obdobje, ko mi lepo pusti. Potem pa ne več. Zapira usta in jaz ne vem kako naj ji operem zobke. Sej če ji bom na silo imam občutek, da ji bom to še zamerila. Sej ne vem kako naj pristopim. 

Ah, vse se da, sploh pa pri taki starosti. Glej, jaz ti predlagam, da najprej kupiš krtačko na baterijo, se veliko lepše in temeljitejše opere zobe. Imaš raznorazne, pojdita skupaj in naj jo punči izbere. Gotovo ji bo kakšna všeč, pa še potem ji bo všeč, ko bo brnelo. In s  to res lahko lažje opereš zobe. Poskusi no, meni se zdi, da bi to lahko bila rešitev.

Spark -> RE: ZOBNA GNILOBA (16.5.2008 22:32:51)

Volga dobra ideja. Bomo tudi to poskusili.
Drugače pa imamo 4 zobne krtačke za njo. Vsaka je drugačna, dve različni zobni pasti. Skratka ogromno kombinacij, samo da bi mi pustila, da ji operem zobke. Bom še to sprobala.

Stran: [1]