Natas@ -> V službi težijo, da sem izkoristila preveč dopusta,... (13.5.2008 11:37:02)
|
Pozdravljene, zanima me sledeče. Lansko leto sem z 18. marcem začela porodniško. Že pred tem sem dobila odločbo, da mi pripada toliko in toliko dni dopusta. Izkoristila sem ga toliko, da mi je za letos ostalo 12 dni, ki sem jih nameravala koristit po končani (podaljšani) porodniški, sredi junija. Tako, da bi v službo potem šla 2. teden julija (bi porabila še 5 dni novega dopusta). Danes pa me iz službe kličejo, da po enem novem zakonu (ne vem katerem) naj bi mi lansko leto dali preveč dopusta, glede na to, da sem dejansko šla na dopust (iz leta 2006 in leta 2007 + koriščenje ful nadur) 10.1. so mi dali preveč dopusta in tako lanskega nimam nič več oz. će sem prav razumela bi ga morala nekaj celo vrnit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A je res tak zakon, da mi je za lansko leto dejansko res pripadalo samo (baje)7 dni dopusta in ne toliko kot so mi napisali na odločbi (in seveda so vedeli, da sem noseča in bom šla na porodniško) ali me hočejo "nategnit"? In kaj je zdej če sem res porabila preveč dopusta (ne po moji krivdi). Upam, da ste vsaj približno razumele, kaj hočem vprašat in da mi bste znale svetovat. Tole me je res čist iz tira spravilo. Je pa to privat firma, ki se mora držat zdravstvene kolektivne pogodbe. Aja še to. Koliko regresa pa mi pripada letos? Ker tudi tu so nekaj motovilili, da naj ne bi dobila celotnega, ker me v službi ne bo pol leta. Hvala
|
|
|
|