PDP (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

orka -> PDP (12.5.2008 19:02:55)

Pozdravljena.
jaz imam pa vprašanje za vse tiste , ki ste bile na IVF/ICSI postopku, če mi lahko poveste kako vam določajo PDP, po zadnji menstri ali po ovulaciji?

mihi78 -> RE: PDP (12.5.2008 19:47:07)

Jaz sem bila na ICSI pa so mi ga določili glede na ZM. Imaš pa na na "Upajmo skupaj", rubrika IVF/ICSI tudi link za program (če se ne motim!!!), ki ti vse preračuna, mislim da glede na datum zadnje M ali pa glede na datum punkcije. LP

maja24 -> RE: PDP (13.5.2008 8:42:14)

Vse je pa ZM

ANA_P -> RE: PDP (13.5.2008 15:12:42)

Jaz sem bila na IVF in me je moj G vprašal po datumu punkcije in oploditve. To dvoje si je tudi iz papirjev prepisal v kartoteko zer po tem določil PDP.

pf -> RE: PDP (13.5.2008 17:55:12)

Tudi meni so PDP določili po datumu punkcije.

orka -> RE: PDP (13.5.2008 20:56:25)

tudi meni je g računala po punkciji a me malo bega rezultat NS ki kaže, da je otrok velik za teden več kot pa sem noseča in to bi lahko bilo po zadnji M, oz. moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je za 1cm večji od mojih sonosečk ki imamo enak rok.

ANIME -> RE: PDP (14.5.2008 9:13:54)

PDP se itak lahko med nosečnostjo parkrat spremeni. Jaz sem bila na ICSI in imam dvojčka. PDP so mi izračunali na podlagi ZM, ampak so mi enostavno rekli, da naj računam, da bom rodila kakšne 3 tedne prej.... Se sploh veliko ne sekirajo. To, da bom pa zaradi tega morala biti dlje v bolniški in dobila manjšo porodniško, pa nikogar ne briga. Vse skupaj se mi zdi, da je bolj okvirno ....

simdar -> RE: PDP (15.5.2008 7:05:52)

sem bila na IVF, pa mi je G določil datum glede na punkcijo, na NS in MORFO pa glede na velikost ploda, zamika je 6 dni, na NS mi je določila PDP 6 dni prej kot G.

Stran: [1]