kajsica -> RE: kako napisati odpoved (13.5.2008 8:44:02)
|
Alisa, glede odpovedi. Ne napiši sporazumna odpoved, ker takrat z delodajalcem zdajšnjim določita čim krajši odpovedni rok, lahko si že z jutri doma. Nobenemu delodajalcu ni v interesu, da zadržuje nekoga v odpovednem roku, saj je efektivnost dela precej manjša ali pa je sploh ni. Napiši samo v naslovu odpoved delovnega razmerja in v tem primeru, ti pripada celoten odpovedni rok. Poleg tega je v naši zakonodaji mejnik 1.7. in jaz bi ti priporočala, da do takrat ostaneš v firmi, saj ti pripada celoten dopust in celoten regres za celo leto. Še najbolje pa bi bilo, če ostaneš na zdajšnjem delovnem mestu do konca svojega dopusta in ne prekineš delovnega razmerja. Razmisli o tem! Če pa rabiš kakšne informacije, se je najbolje pozanimati pri odvetniku za delovno pravo, ki ga sigurno imate kje v vaši bližini (cena za razgovor pa je nekje okoli 20€). Če so tvoji delodajalci člani obrtne ali pa gospodarske zbornice, se obrni na zbornico, ker imajo brezplačno pravno svetovanje za svoje člane in za njihove zaposlene. Poleg tega obstaja tudi delovno sodišče, kjer boš tudi dobila odgovore. V glavnem, jaz zaradi jeze ne bi šla na vrat na nos, ampak bi se o vsem pozanimala in bi potem prekinila. V kolikor pa je meni znano, ti bi po zakonu moral pripadati regres za vsa leta in tudi v tem primeru se je pametno obrniti na delovnega odvetnika, ker bi lahko dobila celo vse za nazaj z legitimnimi obrestmi. Upam, da boš rešila čimbolje.
|
|
|
|