je potrebno? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Teya -> je potrebno? (15.2.2005 14:49:59)

mene pa zanima, ali ste se odločile za merjenje materničnega vratu, v okviru raziskave, ki jo opravljajo v porodnišnici in ali se vam to zdi potrebno?
prosim oglasite se tudi tiste, ki na merjenje niste šle, da me ne boste pustile v prepričanju, da se za to odloči vsaka nosečka ;)
hvala in lep pozdravček vsem! :rozica:

saba -> je potrebno? (15.2.2005 14:52:43)

PA KAJ TI NE G. PRI PREGLEDU prečekira če je vse o.k.

:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Teya -> je potrebno? (15.2.2005 15:03:29)

jah nevem....mene je tja napotila...baje, da delajo neko raziskavo....tko, da nevem, a me je tja napotila v moje ali njihovo dobro....

Naja31 -> je potrebno? (15.2.2005 15:14:49)

Ojla,
jaz sem sla, pa ne zaradi raziskave, ampak ker so se mi v 23. tednu pojavile ene bolecine in je moja G hotla preveriti, ce je vse ok, pa ona tega ocitno ne meri. Mi je dala napotnico in po moje sploh ni vedela za to raziskavo. Ko sem pa tja prisla, mi je rekla, da napotnice sploh ne potrebujem ker je to brezplacno.
Ni mi zal, da sem sla. Sem "kot bonus" dobila en UZ v 32. tednu, ki ga drugace ZZZS ne placa.

Lp, Naja:nosecka:

Špacka -> je potrebno? (15.2.2005 15:34:44)

se oglaša ena, ki ni imela meritve materničnega vratu, v bistvu sploh ne vem če to pri nas delajo:zmeden: mogoče če bi imela kakšne težave...

saba -> je potrebno? (15.2.2005 15:51:01)

koliko UZ pa sploh priprada v nosečnosti?

:zmeden::zmeden:

Gina -> je potrebno? (15.2.2005 16:14:38)

V 20. in 32. tednu ti morajo delat UZ! To sta edina dva obvezna pregleda, ki sta lahko teden gor ali dol, seveda. Normalni, oz. skrbni G pa delajo še kdaj vmes, pa še večkrat, če je taka potreba. Jaz že ne bi hotela imet takega, ki te na UZ pošlje le takrat kot piše.

N&N&D -> je potrebno? (15.2.2005 16:49:11)

Tudi meni je G. rekla, da lahko grem na meritev materničnega vratu in dobim za bonus 1 UZ. Sama nisem šla. Priporočam ti, da greš, če G. meni, da bi bilo lahko kaj narobe ali če sama meniš, da se boš bolje počutila. Meni se je zdel pregled predolg, če bi bil krajši bi verjetno šla.
Pripadajo pa ti trije UZ v nosečnosti, meni jih moja G. ni hotela naredi več, ko sem jih izkoristila, tako da sem imela zadnjega v 30 tednu.
lp

anajmad -> je potrebno? (15.2.2005 18:11:50)

saba pri tvojem g. bi se jst mal zamislila:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:,pa dobr veš zakaj.
en lp:morje:D.

Janika -> je potrebno? (16.2.2005 8:16:17)

hmm, meni ga vsakih pregleda ce je vse ok. zandnjic mi je povedala, da maternični vrat vedno pogleda z UZ, ker se je ze primerilo, da je od zunaj zgledalo vse OK, se je pa odprl z notranje strani.

Stran: [1]