sazi -> RE: Pogodba (12.5.2008 13:50:07)
|
Pri pogodbi za določen čas ni nihče ni "dolžen". Meni so dali novo pogodbo 3 dni pred iztekom, na mojega moža pa so pozabili. Bi se lahko skliceval na tisto varianto, da je zaposlen za NDČ, ker je delal po preteku pogodbe, pa se ni, ker so mu dali novo pogodbo za 1 mesec, potem pa naprej za NDČ - se ni hotel kregat - bi se pa zagotovo, če mu pogodbe ne bi podaljšali "obesil" na možnost za NDČ, če ne zaradi drugega zato, da bi jim nagajal. Res ni fora da zaposlene takole puščajo v negotovosti. Pri nas smo imeli primer (ki se je razvil iz teh zgodbic, ko so nas takole pozno obveščali o odločitvah), da so enemu rekli, da je pogodba pripravljena, da jo gre lahko podpisat, pa je rekel samo "Aha, hvala, ampak od jutri dalje jaz delam drugje - kakšne face so imeli šefi. Normalni ljudje se vse pomenijo ob pravem času. Greš mesec pred potekom vprašat in če so normalni, ti kamlu odgovorijo, če pa niso... Pa škoda, če nimaš možnosti iti drugam - ponavadi je že tako, zato pa zaposleni v takih nehvaležnih sistemih pogosto "požrejo" vse take in podobne krivice, ker žal nimajo izbire.
|
|
|
|