|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah
12.5.2008 9:22:06   
bambam
No, drage punce, jaz imam en velik problem.

Sem mamica prekrasne punčke in žena prekrasnemu možu. Mala je stara dobri 2 leti in z mojim sva se pogovarjala, da ko bo nekako stara ok. 3 ali 4, bova nardila še enegauser posted image . No, leta so ful hitro minila in kr ne morem verjet, da se bliža že njen 3. rojstni dan( a ne, kok hitro rastejo!!!!!????).user posted image

Pa saj ne da bi se tolk držala njenih let za rojstvo drugega otroka, ampak si ga res želim. Rada bi imela še eno malo štručkouser posted image , sploh ker je Zoja bla fuuuuull pridna dojenčica in je še zdaj polna neke pozitivne energije in vse se ji da dopovedat, hitro skapira stvari in ful je nežna s svojim pol leta starim bratrancemuser posted image . V glavnem mislim da je čas!

Ampak moj prvi porod je bil Ful težak. Cel dan sem bla v sobi, kjer sem imela popadke na dve minuti, se pa nisem odpirala. V porodni sobi sem bla 8 ur, pa ni in ni hotla ven.

V bistvu (da ne bom preveč nakladala), mene je ful strah porodauser posted image . Vse drugo je OK, le poroda in tistih user posted image  user posted image user posted image hemoroidov, ki so skor hujš kot porod me je toooooooolk strah, da kar naprej razmišljam o tem in odlašam in odlašamuser posted image .

Rabim mal vaše podpore in nasvetov kako ste se ve spopadle s tem user posted image  strahom?

Please!

In dan poln nasmehov vam želim!user posted image

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 29.5.2008 8:36:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STRAH
12.5.2008 9:38:58   
tajči27
želim si da bi ti lahko dala kak nasvet pa se še sama spopadam s tem strahom,le da bo zame to prvič čez kak mesec...sem bla pa pred kratkim v bolnici zadržana,pa sploh ker vidiš pa slišiš vse sorte je še samo slabše...pravjo da ima strah veeelikee oči...ni nuujno da bo v drugo tud tko hudo,lahko da boš presenečena,premisli pa tudi o ultivi ali epiduralni,če te je toliko strah,jst se bom definitivno odločila za eno od tega,pa še to ni nujno da bom dobila,ker imajo v celjski porodnišnici samo enega anestezista ki to opravlja,ali pa o kaki akuponktura če si iz tega konca,jo imajo na dobrni in v celju,samo žal nimam več ne tel.št. ne ime zdravnice,ki to opravlja,sem jo izgubila..sej to je ,kr nekak se ne moreš čisto pripravit na porod,itak je pa bolečina en dan,pol pa konc k dobiš štručko v roke...mene ne glede na to koliko me je strah-kar je fuuulll,po eni strani pa že tud komi čakam,ker imam že tud poln kufer tega trebuščka,okornosti,krčev v nogah,..skratka vse radosti nosečnosti...tko da bo porod tud eno veliko olajšanje-mislim....kr pogumno naprej in srečno!!!user posted image itak bomo zmogle!

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2008 11:28:12   
*tajda*
Vzemi epiduralno.Jaz sem imela sanjski porod in v drugič jo bom tudi vzela.

(odgovor članu tajči27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2008 11:38:11   
Blacky30
Tudi jaz sem bila na istem. Vendar je pri meni želja po drugem otroku premagala strah pred porodom. Pa stalno se tolažim, da tako hudo kot prvič, ne more več biti.user posted image  Poleg tega zdaj razmišljam tudi o ultivi.

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2008 11:42:54   
bambam
Prvič sem tudi jaz razmišljala o epiduralni, vendar sem se na koncu odločila za čisto naraven porod. Predvsem zato, ker sem nekje čitala, da se anastetik prenese na otroka in je potem cel zaspan in ne vem kaj šeuser posted image .
Kakšni so sploh občutki in kako zgleda porod pri epiduralni? Ne znam si predstavljatiuser posted image .

user posted image

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2008 11:44:15   
bambam
In še, kaj je to ultiva??

user posted image

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2008 11:47:53   
brigitaa
Tudi jaz se imela zopna prva dva poroda, oba z umetnimi popadki tko, da mi je blo kr neki zloooo groza, tretji pa je prišel po naravni poti je bilo pa skoraj tko kot za šalo, nobenega dolgotrajnega mučenja in flaš za začetek poroda, pa še smešno je bilo, ker nisem bila 100% če so to že popadki tka da sva prišla z možem skoraj zadnji trenutek, tk da ni blo tistega zopnega klistriranja, pa je blo lih tko uredu
Čimprej se odločite za novega člana, prevelike razlike niso dobre, iz lastnih izkušenj 17, 12, 5user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2008 12:24:06   
*tajda*
bambam epiduralna neprehaja na otroka in ni nič zaspan za podrobnejše informacije pokliči v porodnišnico in se zmeni z anestezistom ki ti bo vse lepo razložil.Lahko vprašaš tudi za ultivo če te zanima.Pa še to porod z epiduralno je naravni porod,saj rodiš po naravni poti.
Če bi se spuščali v detajle potem bi lahko rekli da porod ni "naraven" če dobiš svečko za mehčanje materničnega vratu in umetne popadke.....ipd.Ker vse to ni "naravno".

(odgovor članu brigitaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2008 12:32:03   
srki
Kakšnih slabih izkušenj nimam, mogoče te potolaži to, da sploh ni rečeno, da bo drugi porod tudi takšen, kot prvi. Kar pogumno, navijam za vaju!

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2008 14:48:35   
Blacky30
Tukaj imaš nekaj linkov na temo ultive:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1744787

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1619616

user posted image

Glede naravnega in umetnega poroda pa se popolnoma strinjam s *tajdo*. Tudi jaz sem prvič želela popolnoma naravni porod, brez česarkoli. No, izteklo se je pa tako, da je bil popolnoma umetni, umetno sprožen, brez enega lastnega popadka, dolg, težek, naporen in samo z eno injekcijo v rit proti bolečinam, za katero niti nisem vedela, kaj je, poleg tega ni pomagala čisto nič. Nisem imela nobene izbire.
V drugo ne bom razmišljala več v tej smeri, pač pa tako,da bo čim lažje za otroka in zame, pa četudi bo spet vse sproženo umetno.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2008 15:15:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambam

Prvič sem tudi jaz razmišljala o epiduralni, vendar sem se na koncu odločila za čisto naraven porod. Predvsem zato, ker sem nekje čitala, da se anastetik prenese na otroka in je potem cel zaspan in ne vem kaj šeuser posted image .
Kakšni so sploh občutki in kako zgleda porod pri epiduralni? Ne znam si predstavljatiuser posted image .

user posted image

slabo si slišalauser posted image

Jst sem 12 ur doma predihavala svoje popadke...bili so res močni ampak jst sem bila odločena, da grem v PO ko bo res potrebno. No potem k so bili res močni in pogosti se mi je zazdelo, da pa je to to, gremo rodituser posted image .

Ppo ctgju in klisitrju sem šla v porodno in takoj dobila EA. P kratkem času so vse moje bolečine izginle, res je bilo fino, namesto mučnih popadkov smo se s babico in mojim dragim hecali, pogovarjali...uglavnem kot da bi bila pr frizerju ne pa v porodni sobiuser posted image .

Po dobri uri ugodja pa sem začela čutiti pritisk navzdol in se je začelo, takrat me je bolelo ampak sem samo parkrat pritisnila in Tjaška je prišla na svet. Po porodu sem se počutila fenomenalno, resnično, polna energije...user posted image
Moja izkušnja z EA je res čudovita in  2. ponovim vajouser posted image

Upam, da boš premagala strah in da bo drugil veliko lažje srečnouser posted image

< Sporočilo je popravil poopsika -- 12.5.2008 15:24:12 >

(odgovor članu bambam)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.5.2008 15:17:31   
Anonimen
 Na porod imam čudovit spomin in grem raje rodit kot pa k zobarjuuser posted image .

< Sporočilo je popravil poopsika -- 12.5.2008 15:22:50 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.5.2008 15:23:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

bambam epiduralna neprehaja na otroka in ni nič zaspan za podrobnejše informacije pokliči v porodnišnico in se zmeni z anestezistom ki ti bo vse lepo razložil.Lahko vprašaš tudi za ultivo če te zanima.Pa še to porod z epiduralno je naravni porod,saj rodiš po naravni poti.
Če bi se spuščali v detajle potem bi lahko rekli da porod ni "naraven" če dobiš svečko za mehčanje materničnega vratu in umetne popadke.....ipd.Ker vse to ni "naravno".

absolutno!

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.5.2008 21:24:25   
Blejka26
če ne bi drugič zanosila nenačrtovano bi še sedaj ostala samo pri enem otroku,ravno zaradi enakega problema kot ga imaš ti.Sicer je bil moj prvi porod hiter,3urce pa je bila zunaj..toda vseeno ostane določena bolečina,ki je ne pozabiš.sploh pa je vedno prisotna v psihi,ko pomisliš na še eno nosečnost..
tko da te lahko pomirim in ti rečem le,da je vsak porod drugačen.jaz sem drugič rodila z CR in sem bila res zadovoljna da je bilo tako.Pomisli na malo štručkico ki jo boš zopet držala v rokah in mogoče ti bo delno lažje..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.5.2008 23:11:39   
bambam
Hvala za vašo podporo in da delite svoje izkušnjeuser posted image .
Tale ultiva mi gre kar fejst po glavi, ker gre, če sem prav razumela, v žilo na roki in je za posamezen popadek. Tako, da lahk v bistvu tiste popadke, ki niso tolk hudi pustiš in lajšaš sam tiste, ki so res hudičeviuser posted image ??
No, epiduralna mi ne diši preveč, ker je tista igla verjetno kar precej velikauser posted image .

Me je pa kolegica potolažla z mislijo, da nosečnost, ki je nekaj najlepšega, traja 9 mesecev,bolečina pa sam en dan, otroci so pa radost in veselje še celo življenjeuser posted image . Pha, kaj pa je to, it rodit!!

Saj ma prav! Tist dan bom pa že zdržala! Pa saj po treh letih je menda notri še vse mehko, a niuser posted image ?

No, pa mirno noč in sladke sanje vam želim!!user posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.5.2008 7:15:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambam

Hvala za vašo podporo in da delite svoje izkušnjeuser posted image .
Tale ultiva mi gre kar fejst po glavi, ker gre, če sem prav razumela, v žilo na roki in je za posamezen popadek. Tako, da lahk v bistvu tiste popadke, ki niso tolk hudi pustiš in lajšaš sam tiste, ki so res hudičeviuser posted image ??
No, epiduralna mi ne diši preveč, ker je tista igla verjetno kar precej velikauser posted image .

Me je pa kolegica potolažla z mislijo, da nosečnost, ki je nekaj najlepšega, traja 9 mesecev,bolečina pa sam en dan, otroci so pa radost in veselje še celo življenjeuser posted image . Pha, kaj pa je to, it rodit!!

Saj ma prav! Tist dan bom pa že zdržala! Pa saj po treh letih je menda notri še vse mehko, a niuser posted image ?

No, pa mirno noč in sladke sanje vam želim!!user posted image

user posted image , naj te potolažim, da tiste igle sploh ne vidiš...vbod pa spšoloh ne boli, ne čutiš pika ampak bolj tak pritisk. Uglavnem čisto nič bolečega, vsaj zame ne.

Ne glede na to kar se boš odločila, ti želim, da premagaš strahuser posted image

pozdravček!

(odgovor članu bambam)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
13.5.2008 7:36:51   
Blejka26
kolegica ti je lepo povedala..glej..ko sem jaz drugič zanosila,me je bila panika,strah..vse se je zgrudilo name ker tega nisem pričakovala.bil je tak šok zame,da sem hotela narediti splav..doma sem imela 1leto staro hčerkico..no in tud tukaj na rr-ju so mi zelo pomagale punce in odločila sem se za najlešo stvar na svetu,da otroka obdržim.Hvala bogu..priznam da sem bila celo nosečnost v strahu pred porodom,ali bom zmogla z dvema..in na koncu sem kar upala na cr,kar se mi je tud uresničilo,saj je bila moja pikica težka 4050 in se ni spuščala.sedaj imam dve rožici,dva sončka dva najlepša razloga za življenje-dve hčerkici.In to ti da pogum da rodimo,sreča ki ti jo da otrok z rojstvom.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.5.2008 7:42:53   
nina166
Ko sem jaz rodila sina, je bila v sobi zraven mene tudi mamica, ki je imela 9 let razlike med starejšim in mlajšim. In sva se pogovarjale in mi je povedala zakaj taka razlika. Je rekla, da je bil pri starejšem porod pravi pekel, ni imela svojih popadkov, dali so ji umetne, potem se ni odpirala, popadki pa so bili peklenski. Tudi pri njej je trajal porod zelo dolgo in ko je rodila, je rekla, da nikoli več. Vse stvari od tavečjega je dala naprej, niti ene cotke ni obdržala, ker je bila trdno odločena, da nikoli več. In po devetih letih jo je spet primlo, da bi imela dojenčeka. Njen drugi porod je bil čisto nasprotje od prvega. Sicer tudi ni imela svojih popadkov, ampak so ji dajali umetne, ampak ko se je enkrat začelo je bilo konec v 2 urah. Je rekla, da če bi prej vedela, bi se definitivno odločila že veliko prej za še enega.

Tako da ni rečeno, da bo tvoj drugi porod tudi tako težak. Poleg tega se res lahko odločiš za kakšno sredstvo proti lajšanju bolečin. Kar pogumno se odloči za še enega.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.5.2008 13:17:23   
Anonimen
Jaz sem doma 3 ure predihavala popadke na 5 minut, ker sem bila 6 dni čez rok odločno prepričana, da so lažni. user posted image No, pa še bala sem se, da bom na pol poti do porodnišnice rodila, ker sem bila že skoraj 2 tedna pred porodom odprta 3cm. Nato CTG, ki je pokazal lepe popadke, redne na 5 minut in manj, odprta samo 2 cm?????, klistir (obrila sem se sama). Potem pa dolgih 9 ur v porodni sobi, kjer se nisem odpirala, pa da o umetnih popadkih ne govorim. Takrat na porodni mizi sem rekla (no, ne naglas, to sem si mislila), da bomo imeli samo enega otroka, da me nihče ne pripravi, da bi še kdaj imeli še kakšnega. No, ko pa sem 3 ure iz porodne odhajala na oddelek je babica rekla, da upa da to ni bil zadnji otrok, pa sem ji vsa vesela in odločna povedala, da se vidimo še dvakrat. user posted image

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?