lasten dovoz do hiše (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

taja24 -> lasten dovoz do hiše (11.5.2008 12:25:47)

lp

mene pa samo zanima,če katera ve, kje bi lahko dobila več informacij o tem,kako napisati občini zahtevek za lasten dovoz do hiše,oz.v katerem zakonu lahko izvem kaj več o temu?

namreč pred letom dni smo se preselil v hišo,in čist okrog nas sta še dve hiši.obe imata svoj dovoz do hiše,mi si ga pa z enimi delimo,in če sta pred hišo 2 avta,je že gužva.okrog in okrog hiše pa je občinska zemlja in zato bi napisali zahtevek,če bi biu možn lasten dovoz.pa ne vem točn postopka.

hvala 

Annny -> RE: lasten dovoz do hiše (11.5.2008 18:14:34)

Pokliči na občino in se pozanimaj, kako je s služnostjo vozne poti /pešpoti v tem primeru. Druga možnost je najemna pogodba z občino za ta kos zemljišča (zelo poceni). Tretja, najboljša možnost, je, da občini predlagaš odkup zemljišča (mi smo ravno naredili tako, je pa postopek trajal 1 leto..upam, da gre kje drugje hitreje).  Lp

Pikec -> RE: lasten dovoz do hiše (19.5.2008 21:32:50)

Pokliči na občino in se pozanimaj, kako je s služnostjo vozne poti /pešpoti v tem primeru.

Občina nima s služnostjo nič, razen če je lastnik parcel za katere se išče služnost.

Drgač pa je tko, da če nimaš možnosti dostopa na javno pot obstaja institut nujne služnosti. Je pa to stvar dogovora med lastniki in tistimi, ki rabijo služnost. Lastniki ti jo načeloma morajo dovolt, kako in na kakšen način je pa stvar dogovora.

Stran: [1]