dopust z dojenčkom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


vaney -> dopust z dojenčkom (11.5.2008 9:32:12)

Pozdravljene, mamice.

Imam 3,5 mesecev sterga dojenčka, v času dopusta, morja bo star okrog 5 mesecev. Tateden sem bila pri pediatrinji in sem jo vprašala, če gremo lahko normalno na morje, pa je rekla, da ni problema, samo da moramo biti med 10.-17. uro notri. Vem, da je opoldansko sonce nevarno, ampak me vseeno zanima, kakšen smisel ima potem sploh iti na morje (razen menjava klime, skupni družinski čas...). Mi namreč zjutraj spimo, če nam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pusti do 8h, 9h, potem se zrihtamo in najemo in je že prepozno za ven, potem naj bi bili do 17h notri, a okrog 20h, 21h gre mali že spat. Buditi zjutraj in zavlačevati zvečer pa tudi nočem. In kaj naj delam 6 ur na dan notri, ko je zunaj najlepši sonček? Kako ste vi organizirali dopust, kako je zgledal vaš dan, kaj ste počeli?
Hvala.





PETRAMS -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 9:46:57)

Glej jaz ti bom tako povedala.Moja pikica je bila stara 3 mesece ko smo šli na dopust in to še julija ko je res vroče.Res da smo bili zjutraj malo doma,razen starejši in ati sta se šla kopat,prišla za kosilo se najedli in okrog15 sem tudi jaz sla z njo na plažo.No mi smo se tudi kopali na bazenih,vendar glej vsepovsod se najde senca kjer res ni tak vroče in ti povem da je moja mala spala non-stop tak ji je pasalo.Ko sve bile doma sve hodile kako uro na sprehod,potem spat in nama je vse hitro minilo.Ko pa smo šli vsi skupaj dol na plažo ali bazen pa smo bili do 19 tam in ni bilo problema.Res nevem zakaj nebi šla na morje,ne zgubit voljo boste pač zjutraj malo na sprehodu ko je tak fajn potem pa se le kopat in ti povem da uživajo v vodi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].Pri nas ni bilo nobenega problema[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Vi sam ite in uživajte saj boš itak sama videla kako bo najbolje za vas,pridni bodite in se lepo mejte.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




piko12 -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 9:48:15)

Sej najbrž ni mislila dobesedno. Verjetno v senci pa to, ne pa na plaži v največji vročini. Drugač ne bi šel noben z dojenčkom na morje...




ZmajTolovaj -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 9:50:46)

Mi bomo na morju večinoma zunaj, stara bo eno leto, ampak bomo ves čas v senci + krema z zaščitnim faktorjem. Strinjam se, da je brezveze na dopust, če nimaš nič od tega. Mislim da tako ne bo problemov, važno da se izogneš najhujšemu soncu, pa je vse ok. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




skuštrana -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 10:00:12)

Tole notri je verjetno mislila v senci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in ne na žgočem soncu....




Marogica -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 10:32:19)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Tole notri je verjetno mislila v senci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in ne na žgočem soncu....


Tako sem tudi jaz razumela. Če pa si boste našli kakšno plaže, kjer je v bližini borov gozdiček, tam, pa ste lahko dobesedno tudi cel dan zunaj. Po možnosti si iščite kaj takšnega. Mi smo se zadrževali v senci samo med 12 in 16. uro, drugače pa po "potrebi". Če smo se šli kopat, smo šli pal po soncu, posušili smo se pa v senci...Pa je bil takrat ta mlajši star 6 mesecev.




bskrle -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 11:43:22)

Dojernček bo ritem spremenil v 2 mesecih, verjemi mi. Nekateri je na morju super, smo pa iemli enkrat enen sosede, ko se jim je tako majhen dojenček res veliko jokal.
POJDITE na Lošinj, tam ej lepo.






Paštetka -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 14:02:24)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Dojernček bo ritem spremenil v 2 mesecih, verjemi mi. Nekateri je na morju super, smo pa iemli enkrat enen sosede, ko se jim je tako majhen dojenček res veliko jokal.
POJDITE na Lošinj, tam ej lepo.





sem ravno hotela napisati, da če boš imela srečo, se ti bo čez 2 meseca začel buditi ob šestih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

če bo še kakšna sreča bo vmes 2x deževalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Druagače, pa mi hodimo z deco na morje v mesecih oz. bolje tednih, ko ni več tako vroče.

PA tudi zvečer, ko se navečerjate, ga okopaš in daš v pižamico ali bodi in greste na sprehod, pa če zaspi v vozičku ga samo predeneš v posteljico.
Mi se na dopustu vedno malo prilagajamo eden drugemu in ne samo otrokom. Ponavadi imajo deca potem po dopustu premaknjem ritem, in ga nazaj še kakšen mesec vzpostavljamo, vendar se splača tudi zato iti na dopust.





racman2 -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 14:16:41)

Moja bo stara 5 mesecev, ko bomo šli na morje, pa gremo kampirat in ne bom mogla biti notri čez dan. Jez mislim, da če si v senci ni panike.
Ko je bil mali star 3,5 mes smo šli tudi kampirat, pa je v vozičku čez dan spal pod borovci. Smo šli 14.7., ko je bilo kar vroče, pa ni bil tečkan.
Odvisno tudi od otrok, enim vroče ne paše in da je cel dan zunaj.
Jaz bom malo letos kar možu poturila, ker on tud ne mara sonca, jaz in mali bova pa uživala, sonca se bova izogibala od 11-15, drugač pa kreme in pokrivala. Lani ga ni nič opeklo, pa sva tko prakticirala.




jajula -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 14:51:39)

mi bomo pa šli ko bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stara 4 mesece, ker tud u ljubljani ne mislim do 17ih vn hodt, če bo ful vroče. no men se na morju že tko al tko ne da na plaži viset, ene partkart sem bova z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] izmenjala šla v vodo vržt medtem ko bo ta drugi pazil na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], potem pa  popoldne na sprehod. 




Paštetka -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 14:53:33)

mogoče res nobenemu dojenčku takrat nič ne bo, če bo tudi pri najvišji stopnji UV žarkov ležal v senci, se bodo pa spremembe pokazale čez leta. Pa kremice in pokrivala gor ali dol, ker le-ti grejo tudi skozi, pa še dojenčke ni priporočljivo glih s kremami mazati.

Mah kakšen dan gor ali dol, če boste tudi glih od 11-15  v sencu, ampak cel dopust takole preživeti, je pa za moje pojme malo preveč in jaz osebno ne bi riskirala na svojem otroku.




Naja30 -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 14:58:45)

V senci bodite v najhujši vročini. Takrat za nikogar ni zdravo, ne za odrasle ne za otroke. Najbolje je biti notri, za tistih nekaj dni pa tud senca ne bo škodila.




kristinaj -> RE: dopust z dojenčkom (11.5.2008 19:33:05)

jaz sem bila z našo na morju od 3-5m, cel julij in avgust. bili smo v stanovanjski hiši. zjutraj smo pojedli, potem na hitro sprehod do 10 ure in gas domov ker je bilo pasje vroče. do 17, 18 nismo šli ven ker je kuhalo... potem sem na hitro, če sem uspela,naredila kosilo, popoldan sem jo kopala, okoli 17 je prišel mož z dela, smo pojedli in šli ven.... zvečer smo pohajali, šli na kakšno večerjo, mleko s sabo, če je zaspala sem jo pa samo prenesla iz vozička v posteljico.....če boste v kampu ali blizu morja in da je senčka ne vidim ovir, da ste v senčki tudi čez dan..je pa za take male priporočljivo da do 6m ne hodijo na sonce, s kremami s faktorjem jih pa baje do leta ne smeš mazat......





nežka -> RE: dopust z dojenčkom (14.5.2008 6:39:09)

Jaz sem bila z mojim sinom prvič na morju, ko je bil star dva meseca. Pa smo bili cel dan zunaj, samo da smo bili v senci z njim. Če sem se hotela na sončku malo posončiti, sem ga dala možu, jaz pa sem se šla malo "pogret".
Vsi vemo, da ni priporočljivo, da je na direktnem soncu, vse ostalo pa delaj po občutku in uživajte.




inesc -> RE: dopust z dojenčkom (14.5.2008 8:12:28)

Se strinjam z že napisanim. V debato sem se vklopila samo zato, da ti napišem, da se v lekarni dobi zaščitna krema, ki je namenjena dojenčkom oz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] med 0 in 18 meseci. Gre za kremo MUSTELA BEBE z UVA in UVB zaščito. Zaščitni faktor je pa 50. Stane okoli 22 €.

Pa uživajte na morju. Mi smo se odločili, da gremo septembra. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo takrat star 6 mesecev.

LP




Stran: [1]