|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neplodnost in kriza medosebnih odnosov
15.2.2005 13:17:33   
Mijavček
Ojla bejbe,

mogoče je mal zamorjen naslov, ampak nisem vedla kako naj povzamem kar bi rada napisala.

Na moje veliiiko presenečenje, sem šele ta viked izvedela, da se tri (za eno sem vedela že prej) moje dokaj bližnje prijaeljice tudi trudijo zanositi, pa nekako že več kot pol leta ne gre. Presenečena sem bila prvič zato, ker smo si s temi puncami dovolj blizu, da bi si to lahko že prej povedale, pa je ena za drugo "priznala" šele po tem ko sem jaz odprla temo in povedala svoje tegobe, pa imam še najkrajši staž od vseh (junij 2004). Potem sem začela razmišljat, zakaj nam je lažje izlit svoje tegobe npr. na forumu, praktično neznankam, ne pa svojim bližnjim? A ni to ene vrste paradoks? Koneckoncev, bi nam petim (aja, lahko štejem šesto, ki ima isti staž kot jaz, samo, da je 9t nosečka), a nam ne bi bilo lažje, če bi se o temmed sabo pogovarjale in se bodrile, ne pa da smo se v zadnjem letu (to sem šele zdaj ugotovila) skoraj oddaljile ena od druge in vsaka trpele po svoje in same. Pa kaj se z nami dogaja...a še vedno mamo nekje v malih možganih, da je neplodnost sramota?! Al kaj? Sej vem, da je težko spregovorit o tem, ampak s pravimi ljudmi ti je potem lažje, a ni tko?

Druga stvar je pa, mislim halooo, 5 mojih prijateljic, vse smo med 28 in 31 let, živimo dokaj blizu ena drugi, in vse imamo/ so imele ežave pri zanositvi. In če prištejem še vse vas drage ringarajice,...ne vem, ampak men to da mislit, da bi mogoče pa naši vsevedni dohtarji lahko obnovili tisto statistiko... v enem letu zanosi 85% parov.... Okoli mene... oprostite samo kakšnih 10%. A ne bi bilo logično preučiti zakaj kar naenkrat toliko več težav z neplodnostjo... tudi časopisi in Tv že govorijo o tem.

Kaj pa ve mislite punce. A je treba čakat, pa ne vem kokrat "poskušat " predno se sploh kdo "zrajta" da bi te dal na kakšno preiskavo, ma kaj preiskavo, jaz sem čakala 29 let na svoj prvi UZ, pot tem, ko sem 10 let tulila, da mam premočne in preboleče M, pa mi je bilo strokovno rečeno, da je to NORMALNO. Zdaj, ko so končno ugotovili, da moram na HSG pa laparo pa histeo, pa ne vem kaj še vse, zdaj mi pa vsi govorijo, da je bil ravno to znak, da nekaj ne štima.
In potem NE vem, a je treba šparat tam, kjer je kao nacionalni iteres, da se poveča rodnost? Pa še nekaj... jaz načeloma nisem proti splavom, vsaka ženska je gospodar svojega telesa, ampak.... IVF postopki, ki jih krije zavarovalnica so samo 4, .... abortusov imaš pa lahko zastojn... koliko že? aja vsakega !!!

Mijavček :muca:

PS: Se opravičujem za izlivanje besa na tem mestu, kljub temu pozivam, če ma še katera take nagibe trenutno, naj se mi kar pridruži.
Neposredna povezava do sporočila: 1
15.2.2005 13:35:29   
Skye
se popolnoma strinjam s teboj......jaz imam to srečo da imam sicer samo eno najboljšo prijateljico, vendar se o vsem lahko pogovorim z njo in ona tudi ve vse o meni...včasih še več kot jaz:zmeden:

Kar se pa statistike tiče, pa jaz mislim da je ta % postavljen tako visoko, da se špara na stroških...ker tudi jaz dvomim, da jih 85% zanosi v 1 letu. Pa čakati 1 leto...prosim lepo.....kaj če je problem samo v tem, da nekdo nima O...a potem se lahko najprej 1 leto brezveze trudi, preden ima pravico obiskati strokovnjake za neplodnost, ko pa bi mogoče 1 sam obisk pri zdravniku zadostoval, da bi bil problem rešen:grrr:

Tukaj zopet velja pravilo: DENAR JE SVETA VLADAR.....in manj ga imaš bolj nastradaš:grrr:

Eh bom nehala, ta tema me ful razjezi potem pa začnem in ne morem nehati.

Pozdravček
Skye

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2005 13:35:55   
petja
Jaz se strinjam s tabo; predvsem pa mi gre na k...., da se morava 1 leto truditi, šele potem imava odobrene preiskave.

Po pravici povedano bom jaz po 1 letu obupala, no v bistvu sem že, ker imam dovolj razočaranj in solz, vsakič ko pride :hudicek:. Pa ko kličem svojo G in j povem, da nekaj ni OK, mi reče, naj počakam še 1 teden, pa če še vedno ne bo OK, naj potem pridem do nje. Je namreč ful zasedena. HALO!!!!

Pač imam danes slab dan, ker že čutim, da bo kmalu prišla :hudicek: in to bo že najin 9. mesec neuspešnega poskušanja. Samo še 3 meseci, pa bom upravičena do preiskav.

Petja

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2005 13:43:12   
mujcek
Mijavček, se čisto strinjam s tabo:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Glede pogovora s prijateljicami pa tudi mislim, da se je o tem z njimi nekako težje pogovoriti oz. jaz npr. se ne morem, ker jim je takoj uspelo in ne morejo razumeti mojih težav:( Glede statistike pa se strinjam, da bi jo verjetno bilo treba popravit, ker vedno bolj poslušamo, koliko parov ima težave z zanositvijo:zmeden2: Glede rodnosti pa krivim samo državo, kako naj imamo otroke, če pa nam samo jemljejo:grrr: Danes me je zelo razkurilo, ko sem brala o baguskinem primeru, ker mislim, da je za njene težave kriva država-zaradi njihove politike je takšno stanje s službami, pa brezposelnost, pa delo v tujini:((:((:((
Tudi midva z mojim sva še brez služb, delava le nekaj preko študentskega, vendar sem se odločila, da mi služba ne bo ovira pri načrtovanju družine, bomo že nekak preživeli-mogoče ne luksuzno ampak bomo:love::love::love:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.2.2005 13:45:15   
larisa
Mijavček se čist strinjam s tabo, da premalo govorimo o tem z ljudmi ki jih imamo za prijatelje ampak pri meni je situacija drugačna saj so vse moje prijateljice-tiste tesne, zanosile takoj ko so si želele in zato mi je težko govorit o tem z njimi ker si res ne morejo predstavljati kako je to. Veš Mijavček od tu torej ti stat. podatki 85%, vsak pozna drugačno situacijo in ljudi. Ampak saj če se trudiš od junija2004 pa res to še ni tako dolgo, a? vem kako se počutiš, žž prvi mesec ko ti ne uspe ampak lahko da je vse popolnoma ok s tabo in partnerjem in se slučajno ne zgodi vse tako kot bi se moglo poklopit.
Jaz mislim da ful enih preiskav ne delajo zato ker so invazivne in povzročajo tudi ful neprijetnih stranskih učinkov, ki lahko navsezadnje pripomorejo k neplodnosti. Samo glede klomifena sem bila jaz opozorjena da povzroča bolj nekvalitetno sluznico in s tem povezano je več možnosti za spontani splav ker se plodek ne more najbolj kvalitetno vgnezditi. Ne vem no..... Ko pa bolj pomislim pa mi gre kar na.... da vse toliko časa traja preden te začnejo obravnavati...vsaka stvar ima dva konca enega pozitivnega in enega negativnega....
Glede splavov ki jih je neopmejeno in IVF pa sploh ne bom zgubljala besed ker to pa je kriminal...
Mujcek saj veš da ti želim srečo in čim bolj pozitivno v vse skupaj pa bo :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.2.2005 13:46:53   
larisa
Sori na koncu sem se zmotila-Mijavcek in ne Mujcek, čeprav tudi tebi Mujcek želim čimprej eno :duda:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2005 13:50:18   
bambi
Drage moje punce, meni pa se zdi, da jih samo enih par poznam, razen seveda vas tukaj na RR, ki ima takšne probleme kot jaz..... skoraj vse moje znanke so zanosile ko se jim je zaluštalo :duda:, malo :sloncek::sloncek::sloncek: in že so :nosecka:. Meni se včasih srce para ko slišim kaj takega..... in ko pomislim da sem tudi jaz bila tista srečnica, ki je leta 2003 zanosila takoj, sedaj pa že teče 14. mesec, pa še vedno nič, danes je 31. dan, pa me že šraufa in vem da me bo še par dni zajebavalo, potem se bo pa vlilo iz mene in jaz bom zopet :((:((:((:((:((:(( ZDi se mi tudi, da so vsepovsod sami vozički in mali :duda:, vesele mamice, samo moj pogled je vedno žalosten.....
Verjetno je danes tak dan, da smo tako slabo razpoložene, jutri bo bolje oz. mora biti, saj nam drugega nič ne preostane :zmeden:

LP Bambi

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2005 13:51:56   
mujcek
Hvala larisa:metulj::metulj::metulj: Moj lubi je zadnje čase zaradi služb zelo zaskrbljen, pa kako bo, pa to ni tako kot treba, pa to ne... in jaz se včasih čudim, kako lahko tako pozitivno razmišljam o teh stvareh:bravo: Saj res ni vse kot treba, ampak verjetno tudi nikoli ne bo, ker vedno bo nekaj...:( ČE JE DRUGIM USPELO, BO PA ŠE NAM...saj ni tako hudo, da ne bi šlo:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2005 13:53:07   
larisa
Joj Bambi, mogoče je pa ne bo, držim pesti da je ne bo :miska::miska::miska:. Ja verjetno je tak dan ampak saj si vsak človek sme privoščiti tudi takšne dneve a ne...LP:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2005 13:57:38   
Mijavček
Hvala za lepe želje larisa,

a veste, da udarjanje po tipkovnici pomaga?. Sem že malo boljše volje.
Samo še to bi pripomnila: od junija 2004 verjetno res še ni tako dolgo, ampak kar je meni ugotovila ena G z navadnim pregledom po 8 neuspelih poskusih, solzah in vsem kar paše zraven, bi mi lahko tudi prejšnja G, še preden sem začela delat na :duda:, ker sem jima identično opisala moje M, pa tko dalje... Endometriozo imam nareč glede na znake že od srednje šole...
TO me pa tok razjezi... in če zraven prištejem še eno kolegico, ki je mogla it čez 2 ss, preden so ugotovili, da ima pregrado, kar bi lahko že veliko prej, saj se je mučila 1,5 leta, da je prvič zanosila.

Mogoče je izpadlo, da sem razvajenka, k hoče dobit vse takoj na pladnju, ampak verjemite mi, moj bes izhaja iz nemoči, ker sem prepričana, da nam ne bi bilo treba toliko pretrpet.

Drugač se pa strinjam z enim postom višje, optimizma nam definitvo tud manjka.

Sploh men danes. upam, da ste ve boljše volje.

Mijavček:muca:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2005 14:12:00   
larisa
saj vem Mijavček kako se počutiš in noben ne misli da si razvajena. To da se G čist premalo potrudijo sem pa itak tud sama doživela. Namreč se naročim za pregled da ji povem da bi rada zanosila itd...pa pridem in pravi da za zanositev ni potreben noben pregled ampak ker sem ravno tam pa me bo pregledala no in me pregleda pa pravi ja saj vi mate pa eno veliko pregredo.....KAJ???? meni nič jasno, potem pogleda pa v kartoteko in pravi ja a vam ni prejšnja G povedala saj imate tule napisano- jaz še bolj- KAAAAAAJ???:zmeden: No in seveda najprej na operacijo in jaz do operacije robantim kaj če bi zanosila ne da bi šla na pregled ker kao pred zanositvijo itak ni potreben pregled, da pol bi lahko splavila ker imam veliko pregrado... in po operaciji zanosim in kljub temu da so mi pregrado odstranili splavim:((. Potem sem vse sorte tuhtala, da sem sama kriva ker sem se toliko jezila na G in me je zdaj kazen božja doletela ampak sedaj vem da ni tako.
Nikoli ne veš kaj je dobro in kaj slabo...:zmeden::zmeden:
Ampak ti se pa kar olajšaj in napiši kar te teži, saj ti bo potem lažje..:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2005 14:31:38   
Gea1
Ja jaz se strinjam s tem, da je teh težav z neplodnostjo vedno več. To mi je omenila celo ginekologinja. In rekla, da bo tega vedno več, saj se ženske vedno bolj pozno odločamo za prvo nosečnost. Baje je najbolj idealen čas za to, vsaj iz biološkega vidika med 20 in 24 letom. Takrat smo ženske in moški v svojih najbolj plodnih letih. A kako? Saj s študijem končaš, če si res priden šele pri 23, nato pa služba, ki je ni lahko najti, vsaj prve ne. Nato zaposlitev za nedoločen čas, ker drugače si hitro ob njo, ko izvejo, da si :nosecka:. Nato stanovanje, ki ni glih poceni itd. Medtem pa čas kar brzi. In potem, ko imaš vse to, in se ti nekje zazdi, da zdaj bi pa bil čas, pride do tega, da ne gre. :((
Muka, muk! Pa nič ne pomaga, saj če bi bil človek vedež, bi bilo marsikaj drugače.
Osebno jih kar nekaj poznam, ki so zanosile takoj, ko so se za to odločile, nekatere celo nenačrtno (za kar pravijo, da najhitreje rata :zmeden:). S takimi se lahko o tem pogovarjam, a ne pričakujem, da bi me razumele. Kar jim v bistvu ne zamerim, saj česar ne veš, ne boli.
Poznam pa tudi kar nekaj parov, ki jim ne rata takoj. Nekateri to povejo šele, ko po preiskavah končno zanosijo. Z nekaterimi pa smo si dovolj blizu, da se o tem lahko pogovarjamo.
A na splošno ni nikomur lahko o tem govorit. Saj nikoli ne veš, kako bo drugi na to odreagiral. Večinoma se mi zdi, da nimajo pametnih odgovorov, in ne vedo reči drugega, kot to, da je to zgolj psiha. In glih zato je morda to razlog, da se ne zaupaš. In raje trpiš po svoje.
To je ipak zelo intimna in osebna zadeva, zato je to toliko bolj pereča tema. Sploh pa šele v težavah opaziš, da je zelo malo ljudi, ki bi te razumeli, ko jih potrebuješ. Pravijo, da šele v težavah spoznaš človeka, kar drži.

Pozdravček in hitro na :modri:. Pol bo pa vse drugač in boljš. :)

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.2.2005 14:31:47   
Mijavček
Oj larisa,

ful mi je žal, da si mogla it čez vse to. Ampak take stvari se ne bi smele dogajat. pomojem smo lahko upravičeno jezne. BESNE !!!:(:grrr::grrr::grrr:

Evo, na tem mestu javno pozivam vse, ki menite, da se vam je zgodila krivica, da se pritožite predstojnikom v zdr. domovih ali klinikah !
Pomojem, bi dr., če bi imeli več pritožb, tudi malo bolj pazili kaj delajo. Res je, da so samo ljudje in da vsi delamo napake, ampak, oprostite, če se jaz zmotim pri svojem delu... trpim kvečjem samo jaz in moja denarnica, če se pa dr. zmoti....
Vsaj moje izkušnje so, da se velikokrat ne pritožimo, ker "nočemo težit", upamo, da "zdaj bo pa boljše", se izogibamo konfliktom in podobno. AMpak, če nobenemu ne poveš, da je naredil narobe, potem pač ne bodo vedeli, in bodo delali naprej, v dobri veri, da delajo dobro...
Konec koncev je tudi kritika lahko konstruktivna.

No zdaj pa dost teženja, že sama seb sem zoprna.

bejbe, lepo se mejte, uživajte v pozitivnih stvareh in čimveč se POGOVARJAJTE !!!
vsem rožice :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

MIjavček :muca:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.2.2005 14:31:52   
muriel
zivjo!
ze dolgo vas zgolj sramezljivo berem, ampak sedaj pa se res moram oglasiti. ko sem prvic naletela na ta forum, me je dobesedno vrglo na rit! in zelo uzalostilo!
toliko ljudi, ki se trudi, studira te zadeve in nic. ko pa naj bi bila to najbolj naravna stvar na svetu, ki se je nasim starsem "kar zgodila"!?

mogoce k nasim neuspehom veliko prispeva predvsem vse to strogo planiranje zivljenja; sola, sluzba, stanovanje.., s katerim se nekoc niso tako zelo ukvarjali.potem pridejo leta in mi postane nestrpni.zelo nestrpni!!!

cez cas spremljanja foruma, pa sem se nekako potolazila in postala veliko bolj optimisticna; vsaka stvar zahteva svoj cas in slej ko prej dojencek pride. z zivcnostjo in norim mesecnim cakanjem enostavno ne gre!

tvoje prijateljice pa zelo razumem; (midva sva na tem malo manj casa kot ti) jaz se tudi raje ne pogovarjam o tem, ker se mi zdi, da se potem vse skupaj se bolj spotencira in postane en ogromen problem v moji glavi. da se pa potem okoli govori, da si neploden, je pa tudi neprijetno!

ne obupaj!6 mesecev je malo!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.2.2005 15:06:26   
emaa
Midva delava na :duda: skoraj leto in pol, lani sem ugotovila, da na tem dela tudi svakinja in še to šele po mojem ss. Prav veliko se nisva pogovarjali o tem, ker nisva bili nikoli veliko sami. Je pa vedla, da se lahko name obrne, če bo rabla moralno podporo. Sem ji pač povedala kaj vse mora postopati, po enem letu. In takrat zanosi in nato po 7 tednih ss. Jaz jo razumem, ona mene, delata na tem tri mesece manj. Jaz se pač tukaj pogovorim, poznam jih kar nekaj, ki jim je ratalo takoj, in taki pametujejo. Včasih bi jih na gobec.
Še dobr, da so taki forumi, kot je RR, ker kaj zveš, poveš, se jokaš in VESELIŠ. Sicer pa nam je lahko, mojemu možu je hudo, ker nima nikomur za povedat. Vsaj moškemu, ker gledajo na to drugač, pol mu pa isti svak, ki eno leto dela na tem, trobi da se je treba bolj zavzet, bla, bla. Bi pa moj vse zdravnike in cel sistem zbrcu, ker traja tolk časa, a mi smo pa vsak dan mlajši, al kaj. Nekaj prijateljev sicer ve, da imava problem, njegova žlahta pa ne, pol bi blo pa sam opravljanje. Men je sicer vseeno kdo ve, ker me ni sram, sam za nekatere zoprneže v njegovi žlahti, pa nočem, da vejo, ker bo njemu hudo, ker bojo vsi pametni.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.2.2005 15:13:59   
mujcek
Emamair, veš da sem tudi sama razmišljala kako mora šele moškim bit:love::love: oni, ki se o takšnih stvareh niti ne pogovarjajo:( To mora biti težko...:(
Je pa tudi res, da so nekateri ljudje grozno pametni:grrr: res je boljše bit tiho, kot pa se takim potožit, ki te ne razumejo in te nekaj obsojajo pa živcirajo:zmeden2:

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2005 15:26:40   
emaa
če nč drugega zato se pa reče, da smo partnerji, da se lahko jokaš, veseliš in tako naprej. Jaz sem mu zmeraj na voljo za pogovor, samo ni pa isto kot z moške perspektive. Pozna samo enega v službi, ki imata problem in sploh ne vesta, če bosta otroke kdaj imela, je zanosila in imela ss, zaradi mioma 15x15 in je vprašljivo, če bo še kdaj kaj, sicer pa je cmokcu uspelo, sicer z manjšim miomom ampka vseeno.
Sicer pa je konec delovnega dne, jutri bo sonce, veselimo se, čez en mesec pa ambulanta za neplodnost, pa da jih zbrcamo, da se kaj premakne:)-

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?