Spanje na trebuhu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Srečic@ -> Spanje na trebuhu (10.5.2008 22:04:01)

Naš 6,5 mesečnik zadnje tri dni sili spati na trebuščku. Sedaj pa ne vem; pediatrinja je rekla, da je bolje, da dojenčki ne spijo na trebuhu, ne vem pa ali to velja za novorojenčke ali tudi za tako "velike" dojenčke? Kot novorojenček je spal na boku, potem se je obrnil na hrbet, sedaj pa na trebuh, res ne vem.
prosim za vaše izkušnje.

hvala.
S.




Naja30 -> RE: Spanje na trebuhu (10.5.2008 22:09:19)

Pri 6,5m lahko spi kot mu paše. To da ne smejo spat na trebuščku velja za dojenčke do 3-4m oz. dokler ne more sam dvignit glavice.




TONČI. -> RE: Spanje na trebuhu (10.5.2008 22:19:52)

Spanje na trebuhu. Vsi trije z bratom smo spali kot dojenči na trebuhu. Jaz sem pa oba otroka dajala spat enrat na bok, drugič na trebušček. Na trebušček predvsem takrat, ko ga je napenjalo.




Anonimen -> RE: Spanje na trebuhu (10.5.2008 22:45:47)

Srečic@, naš se je tudi pri 6. mesecih začel obračati na trebušček in sem ga pustila. Zdaj se sam da v tak položaj, ki mu najbolj paše. Saj tudi ti celo noč ne spiš samo v enem položaju a. Zdaj ni več nevarno, saj se zna popraviti, obrniti itd. Odkar ga ne popravljam in ga pustim spati tako kot mu pač paše, full mirno spi. In dlje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sabina08 -> RE: Spanje na trebuhu (11.5.2008 22:46:43)

Meni je celo pediatrinja omenila, da se to v tem obdobju prične dogajati, saj jih je vedno bolj polna postelja. Pa ni problema, ker so že dovolj močni in se nenazadnje sami premikajo. Najslabše pa bi bilo, če bi začela z zalaganjem... No, takšno je moje mnenje...




sandra85 -> RE: Spanje na trebuhu (12.5.2008 0:22:35)

tolko stari se že sami naštimajo (vsaj moj se je že pri 6.m)
in to, da ne smejo spat na trebuhu baje velja dokler ne drži sam glavice




hillmagic -> RE: Spanje na trebuhu (16.5.2008 16:29:15)

Moja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je stara 7 mesecov in sem res presenečena ko jo zjutraj dobim celo obrnjeno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ponoči me kdaj zbudi ker se spravi preveč gor ali dol ali pa postran in ker je velika potem pritiska preveč z glavo ob posteljico Sem se jaz tudi bala ko sem jo videla zjutraj spati kar na trebuhu. Sem takoj preverila če sploh diha. Človek se prvič ustraši sploh mamica. Moja pediatrinja je rekla da ni problema če spi na trebuhu le da nima okrog sebe kakšne male blazine ali planice. In da lahko sama obrne glavo. Toliko...




Massa26 -> RE: Spanje na trebuhu (16.5.2008 17:46:28)

Moja spi od prvega tedna naprej na trebuhu. Enostavno sem videla, da ji tako bolj paše in je bolje in dlje spala kot na boku. Je pa res, da je že sama obračala glavico.

No, da ne dolgovezim, sigurno se pri tej starosti nimaš česa bati!




nananaja -> RE: Spanje na trebuhu (16.5.2008 23:10:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Massa26

Moja spi od prvega tedna naprej na trebuhu. Enostavno sem videla, da ji tako bolj paše in je bolje in dlje spala kot na boku. Je pa res, da je že sama obračala glavico.

No, da ne dolgovezim, sigurno se pri tej starosti nimaš česa bati!


a prov razumem, da je po enem tednu obrnila sama glavo. sej mogoče sem jst narobe prebrala.
men je mami tud rekla naj jo dam na trebuh, kot so dajal nas, pa sem raje počakala do 3m, čeprav je res malo bolje spala na trebuščku.




dreamz -> RE: Spanje na trebuhu (17.5.2008 9:34:26)

Tako velik dojenček se že sam naštima kot mu peše.

Jaz sem mojega malega dala tudi čisto na začetku kdaj spat na trebuh, ker je imel krče. Potem je lažje zrak spuščal in ga je manj bolelo.




Massa26 -> RE: Spanje na trebuhu (17.5.2008 12:05:14)

Mogoče sem res malo pretirano in nejasno napisala, se opravičujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image], ni pa tako daleč od resnice. Po nekako enem tednu, ko sva bili doma, mi je patronažna rekla, naj probam podirat kupčka tako, da leži na trebuhu. In sem ugotovila, da je tako tudi prej zaspala, ker na boku ni nikakor. Zdaj za to, kdaj je glavico obračala, ne bom dala roke v ogenj, kateri dan je to bilo, vsekakor pa zelo hitro... evo, sedaj sem šla gledat slike, ker je že mene zanimalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... pri 14 dneh je sigurno že obračala glavico, pri dobrem mesecu se je že oprla na roke in gledala skoraj naprej. Moram povedat, da naju je pediatrinja na drugem preledu poslala na nevrofizioterapijo, ker naj bi bila kao premočna in mogoče hipertonična, ampak tam so pa rekli, da je pač močna.

Joj, kakšno klobaso sem napisala. Naj dodam samo še to, da sem, ko je spala na trebuhu, prve  tedne precej dežurala pri zibki in poslušala, če diha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image]..           




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2008 12:22:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




NRMM -> RE: Spanje na trebuhu (17.5.2008 14:08:29)

Moji obe punci sta spali od 4 dne starosti na trebuščku in še sedaj najrajši spita tako.




Stran: [1]