tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

mojcaziga -> tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (10.5.2008 15:13:38)

mi, prosim, povejte kaka je pot do tja? Šli bi iz MB in zdaj kolebamo med potjo čez Šentilj ali preko Gornje Radgone. Ne vem ali se mi splača kupovati vinjeto, ker se mi zdi, da je kar kmalu po začetku avstrijske avtoceste že izvoz za omenjeni park. Po drugi strani pa se že celo večnost nisem peljala proti Gornji Radgoni in sem že pozabila kakšna je pot. Stvar je v tem, da našemu malemu ful slabo in ne pomaga nič, tako da po cikcak stezi ravno ne bi vozili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp, mOjca

madela -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (10.5.2008 20:03:33)

Ej,uživajte. Mi smo bili in je super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Drugače pa se ti najbolj splača čez gornjo radgono,ker čez šentilj boš potrebovala vinjeto,čez gornjo radgono pa ni avtoceste. Pa še dost bližje je...cca.60 km iz Maribora.

piščanc -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (10.5.2008 21:27:53)

ne rabiš vinjete, ceste so lepe. lahko greš proti šentilju in potem tik pred mejo proti GR ali pa mimo pernice proti lenartu in do gornje radgone. prehod  meje pojdi čez zgornjo radgono lahko že prej pri murrecku. takoj ko prideš čez most na avstijsko stran so table (tako styrassic park, kot tudi bad gle...) in ne moreš zgrešiti.

zana21 -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (10.5.2008 22:03:26)

Punce mi prosim povete kaj ta park sploh je? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Zamima -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (10.5.2008 22:07:28)

KLIK

total -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (11.5.2008 10:15:53)

Punce kolk pa je vstopnina? Ker mi bi tut šli pogledat,pa povejte mi kje pa naj mi gremo po nakkrajši poti če gremo na Trebnje...kaj pa pol????

mojcaziga -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (12.5.2008 8:04:38)

Lahko povem za vstopnino: 9,5€ za draslega in 6€ za otroke med 2-14 let. Kar se poti tiče, mi smo šli iz MB po hitri cesti do Šentilja, pol smo šli na staro cesto preko bivšega prehoda in ne daleč naprej je na desno odcep za Murreck, pol pa naprej za Bad Gleichenberg. Je vse lepo označeno. Cesta je v redu, traja pa okoli 1 uro iz MB počasne vožnje.

lp, MOjca

urška -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (12.5.2008 16:29:33)

če moraš čez trebnje greš za sevnico-celje-avtocesta za mb-šentilj-gornja radgona-pa čez mejo-potem so itak table.

staši -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (26.5.2008 8:52:10)

Mi gremo letos na dopust v KR.GORO,ali mogoče veš kako se pride do tja iz te strani in ali je treba vinjeto?hvala

Anonimen -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (26.5.2008 17:57:39)

Aha, je ze tema odprta, bom kar tu vprasala:

A kdo ve, a so psi dovoljeni? Ker v LJ ZOOju so, v Lignanu najbrz niso (glede na to, da nudijo varstvo psov).

kokoska007 -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (29.5.2008 13:25:30)

IZVIRNO SPOROČILO: staši

Mi gremo letos na dopust v KR.GORO,ali mogoče veš kako se pride do tja iz te strani in ali je treba vinjeto?hvala

iz kranjskogorske strani je zelo enostavno za prit do dinozavrov, je pa predaleč. če boste en teden v kranjski gori si oglejte raje gorenjsko in avstrijsko koroško. po avstriji ne rabiš vinjete, če greš čez korensko sedlo do villacha in po stari cesti do celovca. tudi do ostalih jezer se pride vse po starih cestah (ki so vse lepo asfalitirane, samo omejitve so, ker se vozi skozi vasi).

staši -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (29.5.2008 19:45:43)

hvala za nasvet ,kaj bi si pa lahko ogledali tam v bližini (čez mejo)

kokoska007 -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (30.5.2008 8:49:28)

IZVIRNO SPOROČILO: staši

kaj bi si pa lahko ogledali tam v bližini (čez mejo)

ne vem koliko stare otroke imaš in ali ste iz primorske ali štajerske (v tem primeru pojdite še do Benetk, je dobri 2 uri po avtocesti).
na Koroškem si lahko ogledate:
- grad Landskron, kjer imajo predstavo z orli in opice (moraš predhodno pogledat kdaj so predstave)
- zoo Roseg, živalski vrt z gozdnimi živalmi
- Minimundus (pri Celovcu) + reptilenzoo (kuščarji, kače, ...)
- zelo lep grad Hochosterwitz (nekje med Celovcem in Villchom)
- v času okrog 18-20. julija je ob jezeru Millstattersee vsako leto festifal bodypainting
- sprehod po Villachu pa itak

čez mejo v Italiji je:
- kolesarska proga čisto do Trbiža
- sveto Višarje, kamor vozi tudi žičnica (pozimi je tam smučišče, na vrhu pa cerkvica in je lušten poletni izlet)
- Belopeška jezera, če se radi sprehajate in uživate v hladu pod hribi

staši -> RE: tiste, ki ste že bile v Styrassic parku (4.6.2008 9:20:08)

Ej ,super hvala za ideje bomo kej izkoristli ,smo pa Primorci.LP

Stran: [1]