|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pikice po obrazku
15.2.2005 12:13:08   
s1
Tinkara, stara 2 meseca, ima že približno 12 dni rdeče pikice po obrazku. Najprej so se pojavile od ušeska, pa naprej pod bradico do drugega ušeska, nato pa še po ličkih (tam, kjer se obrazek dotika roke - oblačila, ko otroka dojiš ali pestuješ). Zdi se mi, kot da bi bile te pikice od toplote, ki nastane s stikom kože in mojega oblačila. Ali je to možno? Najprej so bile pikice rdeče, zdaj so malo zbledele, so bolj kot mozoljčki, na nekaterih delih je koža hrapava, malo se lušči. Kaj bi to bilo, je imela katera kaj takega?
Po telefonskem posvetu s pediatrom jo mažem z bepantenom in umivam s kamilicami, pa se mi zdi, da kaj dosti ne pomaga. V ZD pa je zdaj ne bi vozila, da ne stakne še kaj hujšega.
Kaj priporočate?

Hvala za odgovore in lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pikice po obrazku
15.2.2005 12:28:11   
njokec
Pozdravljena,
Glede na opisano, bi si upala trditi, da gre za alergijo. Zelo podobne simptome smo imeli mi (pri starejši hčeri in pri petmesečnem sinu). Iz prehrane sem v prvem letu izločila mleko in mlečne izdelke ter jajca. Pri hčerki se stanje hitro izboljšalo, pri sinčku pa se teh pikic in suhe kože kar ne moremo rešiti (kljub temu, da podobno ravnam). Sumim, da je alergičen še na kaj.

Ne skrbi, po enem letu te alergije izginejo (vsaj pri naši hčerki je in sedaj ji je mleko najljubša pijača).

Lep pozdrav

(odgovor članu s1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pikice po obrazku
15.2.2005 12:48:03   
Anonimen
Kaj pa če ji je morda prevroče? Jaz sem jo 1x imela ful napravljeno, ko je bila še majhna, pa je dobila kar izpuščaje in lise.

(odgovor članu s1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   pikice po obrazku
15.2.2005 15:57:59   
NIN@
Lahk pa da se koža čisti, obstaja pa tudi možnost da imaste prevroče. A ima ispuščaje po celem telesu?
Ker imam moj mali tudi take drobne pikice okoli ust in po vratu ampak zginejo pol se pa spet pojavijo, jz ga kr s kremo za obraz mažem in zelo pomerja ker vsebuje kamelice "becutan"

lp
nin@

(odgovor članu s1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pikice po obrazku
15.2.2005 19:12:22   
piščanc
To je malo alergije, pač se prilagaja na zunanji svet. Mogoče je od polivanja, oblačil, toplote, prehrane... V glavnem se bo koža sama učvrstila, čim večkrat jo umij s prekuhano vodo in vato (ali kamilicami) pa namaži z Bepanthenom pa se bo pozdravilo.

lp, ninatj

(odgovor članu s1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pikice po obrazku
15.2.2005 20:02:57   
Anja167
Če Bepanthen ne bo pomagal, pa poskusi z navadnim hladilnim mazilom iz lekarne.

(odgovor članu s1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

sindarin

Koliko evrov približno na leto zapravite za igrače za enega otroka?

pod 50 (31%)

50-100 (18%)

100-150 (17%)

150-200 (12%)

200-250 (5%)

nad 300 (16%)

Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!