Felicita -> RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (10.5.2008 10:21:33)
|
ja sem, ampak bolj prosto po prešernu. Ampak pride odlično, sploh poleti... sestavine: bučke, paprika (zelena, rdeča in rumena), paradižnik, jajčevci, česen, čebula in provansalske začimbe. Količina je odvisna od količine jedi, ki jo želiš naredit, 'glavna' sestavina so pa paradižniki. Paradižnike blanširaš in jih olupiš, potem narežeš (pa paziš da ne izgubiš preveč soka; če imaš premalo časa jih pač narežeš in zmečeš v posodo, samo potem boste naknadno pobirali lupine ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Popražiš česen in čebulo, potem pa dodajaš ostalo zelenjavo, narezano na različno velike koščke (moj vrstni red: čebula, česen, paprika (dušiš 15 min); paradižnik in pol začimb (kuhaš 10 min); bučke in jajčevci (kuhaš do konca pokrito, še 25 min, medtem dodaš še ostanek začimb). Sama sem jo postregla kot juho s kruhovimi kockami (v tem primeru notri pustiš vso vodo, po potrebi še malo doliješ kakšne zelenjavne osnove) ali pa kot prilogo k pečenemu krompirju (potem se reč odcedi oz dušiš odkrito da izhlapi). Lahko jo pa menda ponudiš tudi na popečenem kruhu ali v palačinkah.
|
|
|
|