Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Seven* -> Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (10.5.2008 9:44:26)

Podganca me je navdušila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




pikecpokec -> RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (10.5.2008 10:21:25)

Aha. Ni težko, je pa precej dela s čiščenjem zelenjave.

Prepražiš na kocke narezano čebulo, dodaš na kocke narezano zeleno ali rumeno papriko in paradižnik. malo dušiš, nato dodaš kocke melancane (prej pusti kocke nekaj časa v cedilu, da odteče grenek sok) in kocke bučk. soliš, popraš, daš zraven eno vejico rožmarina in kuhaš dokler se ti zdi. pride pa precej veliko tekočine, tako da če hočeš bolj ne-tekoče, ga kuhaj v odkriti posodi, da tekočina povre.

aja, količin ne vem ker vedno delam ''od oka''. Je pa raratouille res faj zadeva ker ga lahko še zamrzneš, lahko ga daš na testenine, riž, kuskus, kot prilogo k zrezkom, zraven jajca na oko, ali pa ga ješ kar tako, s kruhom. njami!




Felicita -> RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (10.5.2008 10:21:33)

ja sem, ampak bolj prosto po prešernu. Ampak pride odlično, sploh poleti...
sestavine:
bučke, paprika (zelena, rdeča in rumena), paradižnik, jajčevci, česen, čebula in provansalske začimbe. Količina je odvisna od količine jedi, ki jo želiš naredit, 'glavna' sestavina so pa paradižniki.
Paradižnike blanširaš in jih olupiš, potem narežeš (pa paziš da ne izgubiš preveč soka; če imaš premalo časa jih pač narežeš in zmečeš v posodo, samo potem boste naknadno pobirali lupine ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Popražiš česen in čebulo, potem pa dodajaš ostalo zelenjavo, narezano na različno velike koščke (moj vrstni red: čebula, česen, paprika (dušiš 15 min); paradižnik in pol začimb (kuhaš 10 min); bučke in jajčevci (kuhaš do konca pokrito, še 25 min, medtem dodaš še ostanek začimb).
Sama sem jo postregla kot juho s kruhovimi kockami (v tem primeru notri pustiš vso vodo, po potrebi še malo doliješ kakšne zelenjavne osnove) ali pa kot prilogo k pečenemu krompirju (potem se reč odcedi oz dušiš odkrito da izhlapi). Lahko jo pa menda ponudiš tudi na popečenem kruhu ali v palačinkah.




nuala -> RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (10.5.2008 11:01:30)

Uh, že velikokrat, ena mojih najljubših prilog za k mesu iz žara ( ga jem kar mlačnega oz. hladnega ). Samo otroka ga pa ne marata, ena redkih stvari ( ker ima notr papriko ).




kaya2007 -> RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (13.5.2008 19:02:42)

kako olupite paradižnik? jaz ga pol stran vržem, če se ga spravim lupit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Felicita -> RE: Ratatouille - je že katera kdaj kuhala? (13.5.2008 20:31:28)

Za par sekund ga potopiš v vrelo vodo - gre lupina kar sama od sebe stran.




Stran: [1]