mama11 -> RE: Novembrske levinje 2007 - 3. del (9.6.2008 15:45:07)
|
Potepinka, Tanayya bom držala pesti, da bo z brisi vse OK! Meni naslednji pripada šele maja prihodnje leto... že razmišljam, da bi si jeseni kar izmislila kakšno težavo, da mi ga bo vzela... Gluten - ravno so prišle ven neke nove raziskave, po katerih lahko dojenčkom spet dajemo vse razen gob, morskih sadežev, medu, ipd... ker niso našli dokazov, da naj bi poznejše uvajanje določenih živil zmanjšalo nastanek alergije. IZVIRNO SPOROČILO: DEBELUŠKA30 Kako pa vaši otroci zaspijo, a jih tud "nina nana te" al jih lepo položite v posteljico in oni sami zaspijo? V bistvu ne. Čez dan jo, ko je utrujena, nesem v spalnico (okno odprto, roleta na pol okna), dam na hrbet, dudo v usta, pokrijem, pobožam, odidem. Običajno me 1x pokliče nazaj (imam babyphone ves čas prižgan), ker med igranjem v posteljici izgubi dudo. Potem nima več energije za igro in zaspi. Zvečer imamo obred - kašica, previjanje, dojenje v temni sobi, ji potiho odpojem pesmico (glej podpis) in jo vmes spahnem, poljubček za lahko noč, odložim na trebuh, pokrijem in jo pustim (občasno rabi par minutk tapkanja po ritki, nazadnje npr. v četrtek). Včasih ostanem v temni sobi in prisluškujem, kaj počne (nekaj minut išče ustrezen položaj ali popeva dada, lala, tata ipd, potem jo zmanjka). Vrtec - madona, pa saj jih je med nami na prste ene roke takih, ki so vrtec dobile. Pa kaj je s to državo? V naši občini je mimogrede ful upor staršev, ki so jim zavrnili vrtec (saj sem vam povedala, da smo mi 55. od 59-ih v čakalni vrsti; idioti, to ni več čakalna vrsta, ampak potreba po še enem vrtcu v občini) - že 2x so imeli srečanje z županom (prvič si je besne starše drznil prepustiti podžupanu, pa jih je še dodatno razkuril); naslednje srečanje, na katero so starši povabili še občinske svetnike, bo 11.6. Bomo videli...
|
|
|
|