|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premalo pridobiva na teži???
8.5.2008 20:04:54   
barby78
Lia se je rodila v 38.tednu in je ob porodu tehtala 3050 g,ob odpustu iz P,pa je imela 2790 g.danes je stara mesec in pol in tehta 3900 g.meni se to zdi premalo,glede na to koliko berem na forumu,da se redijo drugi otroci.pa tudi,če primerjam s starejšim  sinom,ki se je vsak mesec zredi za 1 kg.moram povedat,da sta oba bila ( no,Lia je še vedno),na Aptamilu.

Kaj ve mislite? a je katera imela podoben problem? koliko bi se naj redili na mesec?

Lp,Barby

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premalo pridobiva na teži???
8.5.2008 20:13:45   
anny1
Hallo, naša se 1-va se je po 1m zredila za 900g,2-a pa 1200g.Zdi se mi da to ni nič narobe drugače pa kaj je rekel P. meni so rekli da je prevečuser posted image . Na razvoju- začetna stran je gramatura otrok in lahko preveriš če misliš da je premalo. Lp 

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2008 20:14:09   
Roberta69
Meni je patronažna rekla, da naj bi se otrok zredil za 20 - 30 g na dan.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2008 20:50:17   
jajula
od odpustne se je zredila 1100g v mesecu in pol in to je čisto okej. 

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2008 20:58:26   
mateyka
naša se je vsak mesec zredila za 500g in so ble babice na švedskem čist navdušene kok ok in zdrava da je naša punca. tko da - take it easy user posted image če primerjam tabele in gledam komentarje na rr, so naši ful usekani na kilažo..

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2008 21:40:52   
majra
Naša se je vsak mesec zredila za cca. 600g, pa sem se ful sikirala oz. se še, ker res preveč poudarjamo  te user posted image  g. Pač, redi se na spodnji meji, ampak kaj je najbolj pomembno, da se mala lepo razvija in je zadovoljna dojenčica. Ampak vseeno imam v podzavesti to user posted image  tabelo.

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

naša se je vsak mesec zredila za 500g in so ble babice na švedskem čist navdušene kok ok in zdrava da je naša punca. tko da - take it easy user posted image če primerjam tabele in gledam komentarje na rr, so naši ful usekani na kilažo..

Hvala, da si to delila z nami user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2008 21:59:51   
panda22
Naša se je v mesecu in pol zredila za 750g. Je bila prvi mesec samo dojena, po enem mesecu pa sem začela dodajati Aptamil. Sedaj pri treh mesecih pa ima 5500g. Porodna teža je bila 3200. Ne se obremenjevati s težo. Dokler je otroček srečen in zadovoljen je vse vredu. Če kaj ne bo vredu boš to kaj hitro opazila, saj jaz sem. Lp

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2008 22:04:38   
Pia77
Naša P je rekla, da je ona povsem zadovoljna, če otrok pridobi 500-700g na mesec... Vaša pa je pridobila 1110g v mesecu in pol - torej čisto dovolj pridobiva na teži.

(odgovor članu panda22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2008 22:13:44   
Lunc_a
to je čisto dovolj. bodi srečna,ker nimate težave s težo,tako kot mi

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.5.2008 8:40:49   
barby78
Ojla!

Hvala vsem za pozitivne odgovore.Moram priznat,da ste me resnično potolažile.user posted image user posted image user posted image

LP vsem skupaj,
Barby

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.5.2008 12:34:04   
kaya2007
glede na to koliko berem na forumu,da se redijo drugi otroci

daj no, niso vsi otroci enaki in nima smisla da primerjaš z drugimi, sploh če se ti zdi da otrok lepo napreduje in je živahen. naša je ob rojstvu tehtala 3200 (odpustna 3050), čez 1 mesec pa 3600, čez 2 pa 4350. zdaj pri 1 letu tehta dobrih 7 kil, po krivuljah seveda premalo, ampak ni čisto nič suha in podhranjena user posted image

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.5.2008 22:10:14   
petra05
naša je bla 2810g k so naju odpustil je bla 2660,potem je pa doma kdaj tud na dve uri jedla pa ko jo je babca stehtala je rekla preveč se redi,je rekla da je 20g na dan idealno.zdaj je stara 3 mesece in ima 5615g samo je na 3,5ure ali pa kdaj na 4.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2008 10:40:56   
SpeliG
Meni je rekla pediatrinja, da je v redu vse kar je nad 750 g na mesec, tako da ni panike. Sej so otroci ful različni, tako da se ne sekirat in uživaj s svojo punčkico!

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.5.2008 11:46:47   
oton
naša je stara tri mesece in se na mesec redi približno 600-800g! Pediatrinja je zelo zadovolnja, kar je pa najbolj pomembno smo zadovoljni tudi mi in našauser posted image
je zelo razigrana, ne joče skoraj nič, otrok je zadovoljen...

mislim pa da je vse več predebelih otrok, dojenčkov in ne se obremenjevat toliko s kilažo.

rajši vidim da ima kak g premalo kot pa prevač...

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.5.2008 12:29:49   
mateyka
rajši vidim da ima kak g premalo kot pa prevač...

ccc oton, ne reče se premalo ampak "manj" user posted image

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.5.2008 13:32:06   
oton
ja manj...user posted image
glavn da se razumeva...user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.5.2008 18:07:52   
inesc
Tud jaz se strinjam, da se ni dobro pretirano obremenjevat s kilažo, še posebej pa ne s primerjavo z ostalimi dojenčki. Mene je bilo vedno tega groza.

Naš je star 1 mesec in ima skoraj 5000 g. Že rodil se je s 4110 g. Mene je trenutno samo strah, da zaradi refluksa ne bi dovolj pridobival na teži. Se vsak dan sprašujem ali je težji kot prejšnji dan ali ne. Se je pa v bolnici v 2 dneh zredil za 160 g.

VAžno je samo, da je user posted image  zadovoljen. Nič bat!!

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?