|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   utrogestan
8.5.2008 15:20:39   
tejka**
Pozdravljene...sem v 6 4/7 tednu . Do sedaj sem si 3 krat dnevno dajala v vagino utrogestan, zdaj mi ga bo počasi zmanjkalo in ne ve kaj naj. Na SLO trgu se baje ne dobi, v Avstriji se, vendar stane cca. 90 tabletk 30 EUR. Slovenski  nadomestek je dabroston. Me pa bega zakaj se Utr. na SLO trgu ne dobi. Ali je boljši, zaneslivejši? Katera ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: utrogestan
8.5.2008 15:34:30   
Anonimen
Dobiš ga v Mariborski lekarni Tabor.Samo prej moraš poklicati.
Jaz sem ga naročila iz Zagreba. Škatlica je 12 evrov, notri pa 30 tablet, to je ena škatlica za 5 dni.

< Sporočilo je popravil kind lady -- 8.5.2008 15:35:52 >

(odgovor članu tejka**)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2008 15:34:59   
piamaria
Tejka...pojdi v AU, pri nas se ne dobi, ker ga slo trg ne podpira in ne ovaža.
Kupi in nadaljuj s terapijo, vse bo ok.
Je pa tudi zmerna cena 30 Eur ja.
Jaz sem si tudi sama kupovala, ampak na Hrvaškem tablete za spodbuditev oV.
Iste kot tukaj ampak pri nas so na recept in jih G ni hotela dat.

Sem sama vse uredila in povila zdravega sinka, se splača veš:))))
Poskrbi zase, ali pa če ti jih katera odstopi?
LP
Piauser posted image

(odgovor članu tejka**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2008 15:36:19   
piamaria
Uf hvala za info...jaz sem jih iskala pred tremi leti ja.
Torej hitro v Mb.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2008 15:37:42   
Anonimen
Tejka, jaz jih imam dosti na zalogi, zato ti lahko kakšno škatlico odstopim.

(odgovor članu piamaria)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2008 8:10:02   
Miss L
Dobite ga lahko tudi v Lj v lekarni od porodnišnice, ki je v stavbi Leonišče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2008 9:45:49   
Shuka
Če ti Utro. ne rata dobiti pojdi po Prometrium na Fernetiče. Ena škatlica je 5,40€ notri jih je 15 tablet in so ravno tako progesteron kot Utrogestan.
Zakaj ne greš do g. da ti on napiše recept za to?

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Miss L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2008 17:40:35   
pikica36
user posted image user posted image user posted image  
a to kar na svojo roko?? kakšno vlogo pa igra dabroston v drugi polovici ciklusa?? mi je jasno da predpisujejo v nosečnosti pri krvavitvah in grozečem splavu, ne vem pa kako vlogo igra v drugi polovici ciklusa, ko delaš nauser posted image .

prosim info!user posted image user posted image

pa smo spet tam, kjer smo bili- nikjer!!

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2008 19:30:58   
pokica_
pikica36, če smem, se pridružujem tvojemu vprašanjuuser posted image . Mene tudi zanima, kako tole pomaga pri zanositvi, a res pomaga? Pa, če vprašam svojo G, bi mi mislite to predpisala na recept? Ziher bi mi rekla, da naj kr poskušamo po naravni potiuser posted image
Kje je pa možno naročiti tele tablete, a se da preko neta tudi? Js bi naročila oz. če katera podari, bi jih tudi imela, če ima še ktera kaj viškauser posted image user posted image ?!

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2008 12:33:38   
iannia
Jaz sem na recepciji Leonišča spraševala kje je tam lekarna, pa me je čukasto gledala, da je vse zaprto, da je itak to samo za bolnišnične potrebe in mi tko mal posmehljivo rekla, da naj grem v porodnišnico vprašat, če mi bojo odprli user posted image . Ker se mi je mudilo in sem bila tam slučajno, se s tem nisem naprej ukvarjala. Tud meni bo Utrogestana zmanjkalo. Nikjer po lekarnah se ga ne dobi, Dabrostona pa tudi itak ne. Upam, da mi ga kolegica prinese iz Zagreba. Torej kaj je s to lekarno v Leonišču? Ali kaktera ve bolj natančno. 

Uživaj življenje, saj je čudovito, čarobno potovanje!

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2008 13:25:43   
tane
Jaz sem nekje 14dni nazaj klicala v klinični center, so me vezali v lekarno ampak mi je rekla, da lahko utrogestan dobim le v primeru, da mi je recept napisal kateri izmed G ki tam dela, vendar moja G je iz Kranja zato mi ga torej niso dali.

Se ga pa dobi v Mariboru v lekarni Tabor kot so že napisale punce, sem tudi 14dni nazaj klicala, tako, da so to sveže informacije.

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2008 13:29:53   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

a to kar na svojo roko?? kakšno vlogo pa igra dabroston v drugi polovici ciklusa?? mi je jasno da predpisujejo v nosečnosti pri krvavitvah in grozečem splavu, ne vem pa kako vlogo igra v drugi polovici ciklusa, ko delaš nauser posted image .

prosim info!user posted image user posted image

glede dabrostona ali utrogestana oz. prometriuma, ki sta še boljša kot dabroston ker je to čisti progesteron, se ga
v drugi polovici ciklusa daje v primeru, če sumijo da gre za propad rumenega telesca, ker ti primankuje hormona progesteron in zato se nosečnost ne obdrži. Rumeno telesce namreč vzdržuje zarodek do 12.tedna ko to nalogo prevzame posteljica.

Še točno pojasnilo od Pušenjaka sem ga našla:

...če po določenem času prične vrednost progesterona upadati prezgodaj namesto da bi vztrajala, četudi nizka vrednost, do M oziroma dokler zarodek s svojo posteljico ne zagotovi lastnih zalog. Dabroston je didrogesteron, torej naravnemu progesteronu zelo dober približek, medtem ko sta Utrogestan in Prometrium pripravka s čistim progesteronom, torej telesu lastne snovi.

LP,

Stanko Pušenjak

< Sporočilo je popravil tane -- 5.12.2008 13:34:43 >

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2008 13:34:24   
kitka1
Punce, te vaše debate so malo smešne... Z zdravili, ki so na recept, se ni za igrati - zato pa so na recept, da jih predpiše zdravnik, če so potrebna.

No, ne bom vam pameti solila, malo pa vseeno lahko razmislite.

Kar se pa dabrostona tiče... Predpisujejo ga tudi v 2. polovici ciklusa (po ovulaciji) v primeru, da ga lastno telo ne proizvaja dovolj. Gre za t.i. defekt lutealne faze: rumeno telesce, ki nastane iz praznega folikla in sprošča progesteron, prehitro propade, pomanjkanje progesterona pa sproži predčasno luščenje maternice (menstrucaijo) oziroma zgodnje krvavitve, kar lahko prepreči vgnezditev morebitnemu oplojenemu jajčecu. Težavo lahko prepoznamo, če vemo natanko, kdaj smo imeli ovulacijo in nato štejemo dni do menstruacije oziroma prvih krvavitev (normalno od 12 do 16, v primeru defekta pa običajno manj kot 10 dni).

Dabroston pa predpisujejo tudi v zgodnji nosečnosti v primeru grozečega splava za vsak slučaj, če bi bil vzrok povezan s pomanjkanjem progesterona.

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2008 13:40:58   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: kitka1

Punce, te vaše debate so malo smešne... Z zdravili, ki so na recept, se ni za igrati - zato pa so na recept, da jih predpiše zdravnik, če so potrebna.

No, ne bom vam pameti solila, malo pa vseeno lahko razmislite.

Kar se pa dabrostona tiče... Predpisujejo ga tudi v 2. polovici ciklusa (po ovulaciji) v primeru, da ga lastno telo ne proizvaja dovolj. Gre za t.i. defekt lutealne faze: rumeno telesce, ki nastane iz praznega folikla in sprošča progesteron, prehitro propade, pomanjkanje progesterona pa sproži predčasno luščenje maternice (menstrucaijo) oziroma zgodnje krvavitve, kar lahko prepreči vgnezditev morebitnemu oplojenemu jajčecu. Težavo lahko prepoznamo, če vemo natanko, kdaj smo imeli ovulacijo in nato štejemo dni do menstruacije oziroma prvih krvavitev (normalno od 12 do 16, v primeru defekta pa običajno manj kot 10 dni).

Dabroston pa predpisujejo tudi v zgodnji nosečnosti v primeru grozečega splava za vsak slučaj, če bi bil vzrok povezan s pomanjkanjem progesterona.

no kitka1, tule te moram malo popraviti, da ni nujno da gre samo v primeru, ki si ga ti opisala za pomanjkanje progesterona, jaz osebno imam M na 28dni, O na 12 dan in potem čez 14 -16 dobim M, pa vseeno sumijo na pomanjkanje progesterona.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2008 15:20:46   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Dobiš ga v Mariborski lekarni Tabor.Samo prej moraš poklicati.
Jaz sem ga naročila iz Zagreba. Škatlica je 12 evrov, notri pa 30 tablet, to je ena škatlica za 5 dni.

To pa ne bo držalo,da bi morala poklicati v lekarno Tabor.
Jaz sem včeraj direktno od G šla z belim receptom v MB v lekarno tabor in dobila brez problema Utrogestna ter poštemplan račun dobim od ZSSS denar vrnjen nazaj.3.škatle sem dala 24Eurov.

Kindy lady,žal tokrat nimaš prav.Predhodno ga je treba pa naročiti iz Avstrije.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2008 16:48:07   
kitka1
Tane, seveda obstajajo tudi drugačni primeri, jaz sem opisala najbolj pogosto težavo. Zato pa je prav, da prepustimo zdravljenje usposobljenim za to. Edino, kar lahko naredimo sami, je, da se dobro opazujemo (bazalna telesna temperatura, opazovanje izcedka, ovulacijski testi...) in dobljene podatke posredujemo ginekologu, ki bo z ustreznimi pregledi (hormonska slika, HCG, histero-, laparoskopijam, spermiogram...) ,  skušal ugotoviti, kaj je narobe (če sploh kaj) in nas ustrezno zdraviti.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.12.2008 21:18:44   
SOFIA71
Pozdravljene!
Jaz sem lani v decembru zanosila z umetno oploditvijo (v prvem poskusu) pri dr. Rešu iz Postojne in sem prvih osem tednov jemala utrogestan (vaginalno), ki sem ga kupila v lekarni v Mariboru pri UKC Maribor. Od tega sta mi ostali škatlica in pol, torej 30+19 tablet.

Če katera potrebuje te tablete, me lahko pokliče (040/430751) in  jih podarim. Datum veljavnosti tablet se izteče 28.4.2009.

Sedaj imava že 3 mesece staro deklico, veliko in zdravo!
Srečno 2009!

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 19.12.2008 12:30:07 >

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.12.2008 8:27:09   
Sulfinija
Sofia sme ti poslala sms za Utrogestan upam da mi odgovoriš nazaj.Bi ti bila ful hvaležna.

LP Mojcauser posted image

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 19.12.2008 12:30:29 >

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu SOFIA71)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.3.2009 15:59:42   
Marby
Mene tudi zanima, če bi imela katera še kaj Utrogestana. Imam namreč recept za dve škatlici, samo v Mariboru pravijo, da ga dobijo šele čez 14 dni user posted image
Hvala.

barbara.mole@gmail.com

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 24.3.2009 15:26:07 >

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.5.2010 14:46:08   
DragonLady
Utrogestan naj bi se načeloma dobil le v dežurni lekarni (v MBju pri UKCju, drugje po Sloveniji ne vem, kako je...).
Sem dobila beli recept, pa so me sprva v par lekarnah zavrnili, čes, da se tega zdravila pri nas ne dobi, ker nima ustreznih dovoljenj oz. da....citiram: "...je to pri nas nezakonito prodajat." To mi je namreč rekla ena od lekarničark na Ptuju, ko sem ji pokazala recept za Utrogestaan. Pošiljali  so me celo v Avstrijo in na Hrvaško, kjer naj bi se to  zdravilo prodajalo brez nekih problemov.

Končno sem naletela na lekarničarko v Leclercu, ki mi je povedala, kje lahko dobim predpisano zdravilo, namreč v dežurni lekarni.
Nič nisem rabila prej klicat, da so naročili zdravila, pred tednom dni so imeli na zalogi cca. 800 škatel tega zdravila.

Upam, da je bilo to komu v pomoč, da se ne bo v že tako občutljivem stanju odpravljal po zdravilo v tujino...

Lep  pozdrav!

(odgovor članu Marby)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.5.2010 11:51:54   
zaljubljena23
DragonLady, jaz sem lani dobila kar nekaj škatlic utrogestana na Ptuju, v lekarni pod bolnico

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.5.2010 11:57:32   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: Marby

Mene tudi zanima, če bi imela katera še kaj Utrogestana. Imam namreč recept za dve škatlici, samo v Mariboru pravijo, da ga dobijo šele čez 14 dni user posted image
Hvala.

barbara.mole@gmail.com

Avstrija, takoj čez mejo, vem da ga imajo tudi v Lipnici in Grazu......

Horny Teddy

(odgovor članu Marby)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.6.2010 21:22:56   
DragonLady
Ojla!
Če bi slučajno katera rabila, imam nekaj Utrogestan tablet  in jih ne potrebujem več...cena je bila cca 10 evrov (evro gor dol, kupljene so bile v Mbju v dežurni lekarni), najrajši pa bi bila za manjšo menjavo...kaka malenkost za novorojenčka bi mi prišla prav.
Prosim, pišite na ZS...sem iz okolice MBja...

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.8.2010 10:14:47   
pajkica2
Če ima katera 1 škatlo utrogestana odveč bi mi naredila veliko uslugo. Odkupim ali vrnem čez 14 dni ko dobim recept.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.8.2011 19:30:55   
cilla
Ostali sta mi dve škatlici utrogestana. Kupila sem jih prejšnji mesec v Avstriji, rok uporabe do 28.2.2013. Če katera rabi - cena škatlice je bila 5,5€.
lp

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.