mali bolniki...zdravnik (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 8:35:36)

Prosim za nasvet: tiste,ki ste že bile sedaj zaradi teh viroz in infekcij z otročki ppri zdravnikih....kdaj ste šle, mislim, pri vročini,pred njo, ko so le kašljali...??
Ne upam k zdravniku ( da se ne bi kaj dodatno nalezel),ker Marku le fejst iz nosa teče pa kašlja, vročine je imel včeraj popoldan in zvečer 37.7, danes zjutraj nič, pa mi je zdravnica po telefonu rekla, da je vročina lahko tudi od zobkov.

Kako dolgo naj čakam? Ja, dajem mu pa po potrebi Calpol, pa vitaminski medov sirup, pa mažem ga s kremo proti prehladu in timijanov sirup pije.

Hvala za nasvete in čuvajte vaše :angel:, lp,:miska:

Anonimen -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 8:43:31)

Če mu zelo teče iz noska in zelo kašlja, potem bi jaz prej rekla, da vročina zraven tega paše. Človek pa ponavadi zjutraj nima vročine, boš videla, kako bo čez dan. Če vročine ne bo, potem bi jaz res še počakala in še ne bi šla do zdravnika. Če bo pa vročina, pa je res lahko še kaj drugega, kot viroza. Zoprno pri takih malih. Saj verjetno je virus in ne bo dobil zdravil, lahko pa je tudi kaj na bronhijih ali na pljučkih, ali pa še bo, če se ne začne pravočasno zdraviti.
Jaz bi namesto tebe počakala še današnji dan, da boš videla, kako se bo vse skupaj odvijalo.
Sicer sem pa v podobni dilemi tudi jaz. Tibor je imel namreč pred noricami en dan vročino, potem kaka dva dni ne, pa potem spet tri dni (zaradi noric), potem je bil spet tri dni dober, v soboto smo pa spet vročino fasali. Včeraj je bil že spet dober, danes zjutraj pa spet vročina. Ma, grozno. Saj verjetno so virusi, ampak se mi zdi, da bova vseeno morala malo k teti zdravnici na obisk. Sploh še nisva bila, niti pred niti med niti po noricah.

JASNA D -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 8:44:34)

MIŠKA01 naš Marko ja že 14 dni tako-tako. Vročino je imel en dan - glih toliko da je bilo (malo čez 37), non stop mu teče iz nosa, kašlja, tu in tam tudi kiha. Pa ga nisem peljala, ker mi je zdravnica odsvetovala, da ne bi katerega od hujših virusov nabasal v čakalnici. Zaenkrat kaže, da se bo počasi zlizal. Tudi jaz ga kar doma malo pocajtam - pije čaj z medom in limono, dobi Sanatogen tako kot običajno, posilim mu malo sadja.... Če ni sile, ga imej raje na varnem doma!

LP; Jasna

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2005 9:03:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 9:04:38)

Jasna D, kdaj ste pa nazadnje kupili Sanatogen? Ker v Kranju ga sploh več nimajo in se rekli, da ga najbrž ne bodo več imeli. Mi ga zelo pogrešamo. Se mi zdi, da prav od takrat, ko nam ga je zmanjkalo in smo prešlji na drug vitaminski sirup, je Tibor skozi nkaj bolan. Sprej smo ga imeli nekaj mesecev in je bil skozi zdrav, čeprav je septembra začel hoditi v vrtec.

JASNA D -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 9:07:27)

Hojla Splišni!

Sanatogena žal ni več za dobiti. Moj ga je kupil menda enih dobrih 14 dni nazaj. Obakrat je vzel zadnje škatlice v dveh lekarnah tu v MB. Potem sem prosila prijateljico, naj hitro leti še v lekarno v Slov. KOnjicah, pa ga niso imeli več. Tako bomo zdaj prešaltali (ko ti dve pokuri) na onega z rdečo peso, medom in še nečim - tistega, ko je Sevene omenjala. NI panike, samo upam, da ga bo imel tako rad kot Sanatogen, ko kar prosi zanj.

LP Jasna

india -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 9:13:51)

Splišni in JasnaD, v petek so v lekarni v Evroparku Sanatogen še imeli. Ne vem pa kako je sedaj.
Ja,Bagi,pljučka sem mu poslušala, mu ne piska in ne hrope, tudi kašlja le tako, za silo. Pa to takrat, ko mu iz noska teče nazaja v grlo.
Je pa pediatrinja rekla, da naj še ne hodiva, če je to tako.
:zmeden::zmeden::zmeden:

malika -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 9:24:45)

Mi smo šli k dr. ko je imel vročino 38,7. prej sem tudi poklicala v ambulanto.
Drugače pa pri tako nizki temp.(v bistvu to še niti ni vročina za dojenčka) ne rabiš hodit.

kimi -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 10:04:05)

Meni je pa žal da nisem šla takoj bi mogoče zdravnik kašne tabletke pripisal in virus ustavil. No potem sem šla pa malo prepozno in je že imel virus:(. Vročine je imel le 37.9 najvišjo pa sem ga kljub temu peljala mi je dal Lekadol proti vročini in sirup za odkašljevanje-prvič. Drugič sva pa virozo staknila

Nogavička -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 10:16:49)

Naša Hana ima od nedelje popoldan vročino, ki smo jo potem ponoču začeli zbijati pri 38,8. Čez dan je padla in ponoči spet narasla na 37,8. Začel ji je tečt iz noska, danes zjutraj pa je začela še kašljat.

Sem klicala zdravnico in je rekla, da naj pridemo, če ji vročina še do četrtka ne bi padla ali če bo začela ves čas kašljat. Drugače pa veliko čaja, vročino zbijat, ko spet naraste čez 38,5 in sirup za lažje izkašljevanje. Aja, je še rekla, naj je ne oblečem preveč in naj bo pokrita samo z rjuho, tempeatura v sobi naj bo okrog 22 stopinj.

L.p.

Tea:rozica:

Anonimen -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 13:58:04)

Tisti sirup rdeče pese in medu je ENDOVITAL:love:

india -> mali bolniki...zdravnik (15.2.2005 19:20:00)

Danes cel dan nima vročine, bila sva celo zunaj in vse je za sedaj kot mora bit, le nosek mu pušča, kašlja pa več ne.

:angel::miska:

Upam, da se ne bo izcimilo kaj hujšega oz. da bo šlo na bolje.
:miska:

Stran: [1]