Režim kuhanja.. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nasy -> Režim kuhanja.. (8.5.2008 11:14:35)

z dojenčkom?! Jaz ne utegnem kaj dosti, mala mi ne dopušča, pa me zanima, kako ve to sfolgate, kaj jeste? Kaj kuhate? Vsake toliko že uspem, ko je moj doma ampak mala hoče mami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]oči ji ni dost dober za nosit




Solero -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 11:24:47)

Dokler se bo vajena nosit, ne boš mogla niti v miru lulat, kaj šele, da boš kuhala. Najprej jo navadi, da ni na rokah. Potem boš lahko storila vse.

Sicer pa lahko narediš zelo na hitro in zelo zdravo: polento (z olivami, čebulo, k. smetano...), testenine, tune, zelenjavo reži na male koščke, ker je kuhana takoj(npr. krompir, korenje ipd), praktične so enolončnice oz. mineštre (vse zrežeš in vržeš v en lonec in se kuha samo). Za kaj bolj zahtevnega pa si pripraviš čim več en večer prej in v času, ko otrok spi.
Saj bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




petrcamg -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 11:30:33)

Kaj je že to kuhanje kosila v miru




petrcamg -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 11:35:07)

Sem prehitro narobni gumb tapknila- bi mogla na koncu še dodati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jest sem bila na začetku ko se nisem še najbolje znašla kar bolj na senvičih, toastih, , občasno makaronih (če je čas dopuščal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), pa na piškotih....

Zato pa kilogrami niso šli nič dol  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




livia -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 11:36:36)

Večkrat jem kar Pogrej in pojej. Ali pa kake testenine. Včasih si naročim pico.
Včasih skuham kako mineštro za več dni.
Nič kaj zdravo, morem rečt. Vse kar se pripravi bolj na hitro ali iz konzerv.




rose -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:15:05)

Mal se je treba znajdt in organizirat.
mi smo za vikend velik lonc goveje juhe skuhal, pa je bila še za med tednom. meso sem dostikrat zvečer popekla in naredila omako. krompir, makarone ali pa riž sem pa tud že uspela skuhat. res pa je, da nisem nikoli kuhala ne vem kakih pojedin. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem pa dala (če ni spala) v lupinico in zraven v kuhinjo, pa sem ji kaj govorila, pela, skratka jo zabavala, da se ni jokala.

Moj je pa tud palačinke uspel spečt z njo v naročju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Nacka -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:15:12)

jest dam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v stolček, eno igračko v roke, pa me gleda, kako kuham. Morm rečt, da je res priden. Smo ga pa že od vsega začetka navajali na to (ko še ni sedel, sem lžalnik dala na mizo in me je gledal). Se tudi redno držimo urnika - skoraj vsak dan kuham sveže in vsi jemo skupaj.




Lunc_a -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:20:58)

Čisto komot sme kuhala.mali je bil v ležalniku,če ni hotel,sem ga pa držala.Nič takega.Kuham vsak dan sproti.Kuham vse od enolončnic do bolj kompliciranih jedi.vaja dela mojstra [sm=smiley36.gif]




Naja31 -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:25:15)

Med tednom ne kuham. Starejši sin je v vrtcu, mož med službo ven skoči. Med vikendom gremo ven jest ali tašča kaj skuha. Jaz spotoma pojem kaj na sprehodih ali doma na hitrco ko dojenček spi.
Mi še na misel ne pride, da bi zdaj še kuhala.




karatina -> Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:38:13)

Končno malo tolažbe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sem mislila, da smo meni ne uspeva...




Jančika_ -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:48:58)

Pri prvem sem pogosto kuhala, ker je čez dan veliko spal (namesto, da bi šla še jaz spat, trapa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Ko je bil malo večji in sem bila spet noseča (bilo mi je zelo slabo), večinoma nisem kuhala, ampak sva šibala z vozičkom v mesto, tam pa sem potem v eni od gostiln vzela kosilo. Posode sem imela vedno s sabo, pa če mi je kje kaj zadišalo, sem vzela. Enako potem pri drugem otroku - z menažko na špancir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




ThinkPink -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 13:50:28)

Meni 2x na teden kuha tašča (kak paše!!), med vikendom gremo na kosilo k mojim, tistih 3x pa nekaj na hitro skupaj zmečem, npr. kake špagete  z omako Barilla, popečeno pišč. meso, lazanjo...Dostikrat pa tudi naročim pico ali lepinjo na dom. Nisem ravno vzorna gospodinja in kuharca...

Kje so tisti časi, ko so naše mame in babice delale v službi, šle po otroke v vrtec, vmes skočile v trgovino in skuhale "nedeljsko" kosilo, oprale kako rudno cot, polikale srajce za moža, pospravile kuhinjo od kosila, zašile luknje na nogavicah, zraven pogledale 5 telenovel...




Naja30 -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 18:51:34)

Vedno sem jo imela pri sebi v kuhinji v lupinici ali ležalniku na mizi. Bilo ji je zanimivo, dokler sem ji pela, se pogovarjala z njo, pa tudi igračke je imela obešene. Ko je bila kriza, sem ji pa kakšno stvar iz kuhinje porinila v roke.




ZmajTolovaj -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 21:33:57)

Jaz se fejst trudim kuhat sproti in sveže, pa se mi včasih res ne da in pade kaka pica. Je pa res, da je čedalje lažje - na začetku nisva niti POJEST mogla v miru, kar sta mami ali tašča prinesli, ker je mala jokala, kaj šele da bi jaz kaj zares kuhala.
Zdaj pa lepo kuham, mala se igra v dnevni in me gleda v kuhinjo in potem malo pride "pomagat", ji dam kuhalnico in pokrovko in je najsrečnejša. Stara je 9,5m, ko je bila pa 2, 3 mesece, pa kot pravim - ni šans. 




picola1 -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 22:12:51)

No...zdej vidim, da sem jaz še dobra...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley2.gif]




Lunc_a -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 22:14:29)

jaz si ne predstavljam da ne bi kuhala vsak dan[sm=zmeden.gif]




annie -> RE: Režim kuhanja.. (8.5.2008 22:52:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Nacka

jest dam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  v stolček, eno igračko v roke, pa me gleda, kako kuham. Morm rečt, da je res priden. Smo ga pa že od vsega začetka navajali na to (ko še ni sedel, sem lžalnik dala na mizo in me je gledal). Se tudi redno držimo urnika - skoraj vsak dan kuham sveže in vsi jemo skupaj.


Enako je pri nas...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pikica86 -> RE: Režim kuhanja.. (9.5.2008 11:25:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Nacka

jest dam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  v stolček, eno igračko v roke, pa me gleda, kako kuham. Morm rečt, da je res priden. Smo ga pa že od vsega začetka navajali na to (ko še ni sedel, sem lžalnik dala na mizo in me je gledal). Se tudi redno držimo urnika - skoraj vsak dan kuham sveže in vsi jemo skupaj.


pri nas je enako




Volga -> RE: Režim kuhanja.. (9.5.2008 11:29:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

jaz si ne predstavljam da ne bi kuhala vsak dan[sm=zmeden.gif]


jaz pa ne, da se daš toliko okupirati z otrokom, da nimaš pol ure časa za špagete skuhat al pa zrezke popečt.




Lunc_a -> RE: Režim kuhanja.. (9.5.2008 11:47:15)

če ne bi imela časa,potem tudi skuhano ne bi bilo se ti ne zdi.




Volga -> RE: Režim kuhanja.. (9.5.2008 11:49:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

če ne bi imela časa,potem tudi skuhano ne bi bilo se ti ne zdi.


ne, pa saj ni letelo nate, nasprotno, morda sem res malo nerodno citirala, bi morala prej napisati. Se strinjam. Sori.




wing -> RE: Režim kuhanja.. (9.5.2008 16:29:27)

Večinoma kuham, od vsega začetka, dojenčica je stara 5,5m. Normalna stvar, da jeva dnevno svežo doma kuhano hrano. Kak dan pa greva jest ven, tudi kakšna pica se zgodi ob večerih. Vse je stvar organizacije, kot je že ena prej napisala. Danes zjutraj se je kosilo kuhalo že ob 8, in ob 10h, ko je mala vstala, je bilo že fertig-pa še likalo in pospravljalo se je vmes. Ko se mi pa ne da, pa se mi ne da. Pa nisi nič slaba mama, če ne uspeš skuhat, stvar navade pač. Je pa res, da raje ne jem nič, kot pa vsak dan zmečem vase kup testenin in zrezkov. Hvala lepa za tako sitost.




Stran: [1]