Paštetka -> RE: do kdaj pasiranje? (10.5.2008 21:12:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink PA kaj, če poje manj? Bo pa večkrat jedla, glavno da bo sama jedla in da se ji bo razvijala fina motorika prstov in spretnost. Sem slišala, da ni dobro, da nonstop nekaj jedo, baje je bolje, da v eni porciji pojedo toliko, da so siti vsaj 3 ure. Če pa mi razpaca pol banane, pa bo čez pol ure spet hotela jesti, potem jo lahko cel dan samo hranim. Glede motorike - med hranjenjem ji vedno dam kakšen keks ali košček kruha in vmes, ko jo hranim po žlički, tudi sama tu in tam kakšen košček poje, zdrobi, poskuša prijeti...In motoriko ima izredno razvito. S pincetnim prijemom prime takšno pikico, ki jo jaz komaj vidim. Da je kivi alergen pa res nisem vedela...ga ji dajem že od 5m in hvalabogu ni bilo nič. TP Alergija se lahko pojavi tudi kasneje oz. vpodbudi druge alergije. Drugače pa npr. jaz nikoli ne jem točno na 3 ure. In tako ravnam tudi z deco. Včasih jemo na 2 uri, včasih pa tudi 5 ur ne je ničesar ali smo vsi za pol ure lačni. Kakor je pač kdo lačen oz. kaj jemo. Ker slabše je, da se napokajo, potem pa 3 ure nič. Pa se spet napokajo, pa spet 3 ure nič. Z mlekom je to drugače kot s hrano. Ker tudi kasneje je boljše, če človek je večkrat pa manj. normalno bi naj imeli 7-8 obrokov (ponoči ne šteje). In to pride več kot vsake 3 ure čez dan. Npr. jaz moram mojemu uro do pol ure pred kosilom dati nekaj za jesti, ker drugače se mu zmeša do kosila in potem še manj poje, ker postane tečen, sitnari, in zaspan.
|
|
|
|