Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae . kako ste to reševale? Jaz namreč ne vidim nekega smisla v tem, da bi vsak imel striktno svoje igrače - če kakšno starejši preraste in ga ne zanima več, jo pač za igro dobi mlajši ... a sem preveč naivna in to v praxi ponavadi ne deluje? Tudi jaz ne vidim smisla, vidi pa ga očitno moj starejši otrok, pa tudi mlajši, ki sta stara sedaj 3,5 let in 7 let. Res je, da imata vsak svoje igrače, torej igrače, ki stajih dobila za rojstne dneve in ostale praznike. Res pa je tudi, da ta mlajši "podeduje" igrače, s katerimi se starejši ne igra več. Toda, glej ga čudo...igrača, ki ta starejšega že 3 leta ni zanimala, ga začne naenkrat zanimat, ko jo v roke vzame njegov bratec. Kako rešujemo to? Seveda je prvi komentar starejšega, da je to NJEGOVA igrača, kar je res, saj jo je on dobil. Zato mu vedno rečem, naj jo mlajšemu samo "posodi". V večini primerov je tako, da mu jo "posodi", vmes pozabi nanjo in se igra s svojimi(torej letom primernimi). Včasih mu jo tudi da,kar sam od sebe. Vendar pa opažam, da otroci kar hitro razvijajo občutek za lastnino. Vsi nekako govorijo o svojih igračah, svojih sobah, kolesih, "moji" hiši.....Ne vem sicer zakaj je tako, vendar enostavno je....kljub temu, da govorimo, da je vse naše. Konec koncev pa tudi govorimo, da je to mamina kava, atijev/mamin avto(imamo dva)...tako, da je to mogoče vzrok. Tako majhenmu otroku, kot je tvoj, je nabrž težko razložiti, da naj igračo "posodi", tako, da ti priporočam, da eno obdobje kupuj pač dvoje enakih igrač(ko gre za manjše stvari), ali pa preusmeri otrokovo pozornost na kakšno drugo igračo. Kar pa ne rata vedno...vem ja.... Kar pa se sobice tiče, pa ga vprašaj, če bi dovoli, da bi bratec spal v isti sobi z njim? Tako bi lahko skupaj poslušala pravljice, se skupaj igrala...ipd....Mogoče bo palilo.