Uroinfekt (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

bebii -> Uroinfekt (7.5.2008 17:32:44)

Pozdravljene,

A mi lahko katera kaj več pove kakšni so najbolj tipični znaki za uroinfekt?
Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima večkrat visoko vročino po par dni in nobenih drugih simptomov kake viroze čeprav P vedno reče da je pač viroza ker drugega nič ne najde, toda ko ji pregledajo urin je baje vedno OK, čeprav so ji samo 1 krat pregledali urikult (ne vem točno kako se še reče tistemu testu ko je izvid urina šele naslednji dan?).
Tudi jutri jo peljem na odvzem urina ker je spet vročina brez drugih simptomov. Stara je 20 mesecev.

Hvala.

bebii -> RE: Uroinfekt (7.5.2008 17:48:51)

Ma sem šele sedaj opazla da sem postavla vprašanje na forunu dojenček čeprav je stara 20 mes. Sem tako utujena da sem enostavno spregledala. Vseeno dobrodošli vsi odgovori.

kajalin* -> RE: Uroinfekt (7.5.2008 17:49:38)

ja,vročina,pa urin ne bi bil vredu,sam kolk js vem bi vaju že takoj poslal v bolnico ne da se to ponavlja če prav razumem.Moja Lin je bla stara dobrih 5 mesc.ko je dobla vročino in sma ble tri dni v bolnici pol pa še naprej na primotrenu.

LINA31 -> RE: Uroinfekt (7.5.2008 18:04:29)

Moj Žan je imel urinoinfekt pri 2m. Visoka vročina in bakterije v vodi. Z urinoinfekt je nujen pregled vode in iz tega sledi diagnoza. URIN ima smrdeč vonj in lahko spremeni barvo.
Če te še kaj zanima mi piši ZS.

birdy -> RE: Uroinfekt (7.5.2008 22:01:03)

Ne vem, če je pri dojenčkih isto, sam ko sem jst v nosečnosti mela uroinfekt se je na vodi takoj pokazal. In s takoj mislim dobesedno takoj ker je dal samo palčko v urin (dohtar seveda) in je takoj pokazalo. Tako da za ugotovitev uroinfekta, mislim da, ne rabiš podrobnih preiskav vode. Se že v navadnem pregledu pokaže.

KATAM -> RE: Uroinfekt (8.5.2008 6:53:47)

Pri nas je bilo isto kot je napisala kajalin. Stara je mila 6 mesecev.Kar naenkrat vročina brez ostalih znakov. Takoj smo pristale na infekcijski kliniki. Dobila je antibiotik še za cel mesec potem pa spet kontrola čez en mesec.Ker je to zelo nevarno da se ponavlja smo morale spet čez en mesec na rentgen kjer ji dajo v mehur neko obarvano tekočino, potem pa to spremljajo po rentgenu ko otrok lula če se mehur izprazni do konca, ker če se ne potem se to lahko ponavlja lahko tudi po več let in mora skoz jemat antibiotike. To je lahko zelo nevarna zadeva če se ne ukrepa takoj. Pri nas se je izkazalo da je bila to čist slučajna infekcija ker otroku sploh punčkam hitro pride kakšna bakterija iz blata v sečila ,pa to nima mobene veze s tem da jih nebi redno previjali oz umivali ko so pokakani .

bebii -> RE: Uroinfekt (8.5.2008 15:44:02)

Danes so ji pregledali urin in je OK, samo še vedno ne vedo od kod tako visoka vročina. Ker se ji visoka vročina brez drugih simptomov večkrat ponavlja, smo vsi zaskrbljeni kaj se dogaja. Je res možno da je vsakič viroza? jaz dvomim....

Stran: [1]