mami Lea -> Vročina 39, vse druga normalno. ZAKAJ??? (14.2.2005 21:00:35)
|
Tudi moja dva imata visoko vročino. Starejši je star 5 let mlajši pa 9 mesecev. Starejši je sploh nagnjen k temu, da ima zelo visoko vročino in jo tudi zelo dobro prenaša. Pravi da se počuti povsem normalno in da mu nič ni. Mu zmerim vročino in vidim, da ima 39.9°C. In on se kao počuti dobro. Drugi šok je bil to da mu nobena naravna metoda zbijanja vročine ne zniža temperature (ohlajanje v vodi, obkladki...). Edina stvar, ki mu zbije temperaturo pod 38°C je Voltaren svečka. To je ena zelo močna svečka, ki je mimogrede prijela tudi pri mojem možu. Vse ostalo odpade. Smo šli enkrat k zdravnici, ker mu je ta-huda svečka zbila temperaturo le za 3 ure nato pa je bila temperatura spet 40°C. Smo šli v dežurno ambulanto, kjer so ugotovili, da je vse ostalo v redu samo temperatura je zelo visoka. So mu dali sirup proti vročini in mu temperatura ni padla niti za 0.1°C Zdravnica je kar čukasto gledala. No nato smo mu dali Voltaren svečko in je delovalo ampak spet samo 3 ure. V navodilih piše, da naj otroku sploh ne bi dajal svečke bolj pogosto kot na 6 ur ampak pri nes ne gre drugače. Otroku namreš ne smeš pustiti, da ima temperaturo višjo od 38.5°C, ker lahko pride do hude okvare srca in vranice. Obvezno je treba zbijati temperaturo!!!! Otroci morajo tudi mirovati, kar je skoraj neizvedljivo. Mi našega zamotimo s knjigami in kasetami, risankami (največ 30 min na dan, ker oči pri vročini ravno tako zelo trpijo)... Pri nas je tako visoka temperatura trajala 7 dni nato je temperatura popolnoma padla in nato čez en dan spet zrasla na 40 trajalo je pa spet 7 dni. Smo mislili, da se sploh ne bo končalo. In vse kar so nam rekli je bilo to, da je to taka viroza in da moramo počakati da mine. No naš do nadaljnega ne gre v vrtec. Dokler se tole vročično epidemično stanje med populacijo ne pomiri. Lp. in upam, da sem ti kaj pomagala.
|
|
|
|