|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako je pa z dopustom....?
7.5.2008 12:00:23   
Anonimen
Pozdravljene user posted image !

Lepo vas prosim za pomoč, in sicer...na bolniški sem od 17.01., in 16.08. naj bi nastopila s porodniško. Ker pa mi ni čisto jasno (prav tako tudi pojma nimajo pri meni v službi) bi vas prosila ali katera mogoče ve, kako je z izrabo letnega dopusta? Imam ga namreč 22 dni pa ne vem, ali potem le-ta propade, ali lahko prekineš bolniško in pred nastopom porodniške  "pokuriš"  ta dopust, ker naslednje leto mi bo itak propadel??
Ne gre se mi zaradi denarja, niti ne simuliram bolniške ampak da bom vsaj vedela kako ravnati, glede na to da mi tudi na firmi ne znajo povedati kako in kaj???!!!

Za vaše odgovore - najlepša hvala!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako je pa z dopustom....?
7.5.2008 12:14:25   
ozziebo
Če hočeš z bolniške na dopust, moraš vmes  po zakonu vsaj en dan delati, razen če se pri tebi v službi strinjajo, da greš direktno iz bolniške na dopust.( če se delodajalec strinja, je to možno). Če se le da, izkoristi dopust!! Pa lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.5.2008 12:14:59   
Anonimen
če ti delodajalec to dovoli lahko prekines bolnisko in začnes s dopustom, to je najbols pred porodnisko, ce ti bodo to odobril men recimo niso hotli in tud niso dolzni tako so mi tud rekli na inspektoratu.Drugač pa moras letosnjega pokurit vsaj 10 dni ostalo pa lahko preneses v drugo leto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.5.2008 13:00:12   
kristinaj
prekineš bolniško in greš na dopust 22 dni pred nastopom porodniškega.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.5.2008 14:42:21   
vcugmas2
Jaz sem na bolniškem od 1.3. Od danes naprej na porodniški in so mi v službi povedali, da mi bodo  brisali 10 dni dopusta, ker letošnjega 25 dni nisem nič koristila. Je pa res, da sem v januarju pokurila še zadnje lanske dneve. Tak da se mi zdi ful nepravično, da kr neki brišejo, saj načeloma nisem jaz kriva, da ga nisem mogla izkoristit. Načeloma pa je na naši firmi tako, da se neizkoriščeni lanski dopusti in predlanski samo  seštevajo, tako da 30.6 ne brišejo dopustov. A zakaj pa bi ga potem meni?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.5.2008 15:04:09   
mojsoncek
Odvisno kako se zmenis z delodajalcem in kako bo z odlocbo komisije. Ce ti firma dovoli prekiniti bolnisko in bos lahko koristila dopust, se zmeni z zdravnico, da naj napise za podaljsanje do tocno dolocenega datuma in zakaj (pri meni je to slo skozi). Ce pa ti dajo bolnisko do konca, pa ne vem ce se bo dalo se kaj narediti.

Je pa ta nov Zakon o delovnih razmerji se malo manj nosecnicam prijazen kar se tice dopusta in tudi regresa. Imajo delodajalci veliko bolj proste roke pri odmerjanju dopusta kot po prejsnjem zakonu. Zato se res dobro pozanimaj, ce ti bodo vzeli kaksen dan dopusta, ker ne bos celo leto v sluzbi.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.5.2008 15:09:17   
Nevaeva
Celotni letošnji dopust moraš izkoristiti še pred nastopom porodniške, ker naslednje leto ne boš mogla starega. Starega lahko porabiš samo do 30.6., predvidevam pa, da se ne boš vračala v službo pred 16.8.09. v naslednjem letu boš dobila odmerjen sorazmerni del dopusta, ki ti bo pripadal glede na to kdaj se boš vrnila. Če sem slučajno kje zgrešila, pa naj me katera popravi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.5.2008 15:14:24   
carmelita
tudi za 2009 ti pripada celoten dopust in regres. saj si v delovnem razmerju celo leto. pa tudi če si na porodniškem oz. na bolniški. letošnjega pa maoraš žal iskoristit do 30.6.2009, če ne ti propade.

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.5.2008 15:23:35   
janjček
jaz sem bila od 23.1. na bolniški. 25.4. sem nastopila porodniški dopust. me je pa osebni zdravnik sam vprašal, če bom koristila kaj dopusta, tako da je na priporočilu napisal bolniško do takrat, da sem lahko izkoristila star dopust. letošnjega bom pa koristila, ko pridem s porodniške.

(odgovor članu carmelita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.5.2008 15:28:30   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Nevaeva

Celotni letošnji dopust moraš izkoristiti še pred nastopom porodniške, ker naslednje leto ne boš mogla starega. Starega lahko porabiš samo do 30.6., predvidevam pa, da se ne boš vračala v službo pred 16.8.09. v naslednjem letu boš dobila odmerjen sorazmerni del dopusta, ki ti bo pripadal glede na to kdaj se boš vrnila. Če sem slučajno kje zgrešila, pa naj me katera popravi.

Bo kar drzalo.
IZVIRNO SPOROČILO: carmelita

tudi za 2009 ti pripada celoten dopust in regres. saj si v delovnem razmerju celo leto. pa tudi če si na porodniškem oz. na bolniški.

Po novem ZDR, ni vec tako. Cisto odvisno od delodajalca... lahko ga bo dal celega lahko pa ne. Zaenkrat je pa novi zakon premalo casa v veljavi, da bi se ze pokazala dobra praksa izvajanja.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Nevaeva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.5.2008 16:13:57   
emaa
Kolikor vem ni nov ZDR, so spremembe in dopolnila, sem šla gledat, kar se dopusta tiče ni nič spremenjeno, da bi našla, če je drugače prosim citirajte člene zakona. 

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?