|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ''obnova'' filma + zgodovina
14.2.2005 19:24:31   
Anonimen
Help! I need somebody, help:):):)

Torej, iščem obnovo filma Briljantina, seveda v angleščini, ker moram napisat za domačo nalogo do jutri. Pa imam malo težav.

Lahko katera pomaga?

+ kako naj napišem, kakšna je (no ja, po mojem mnenju:)-) špartanska vzgoja danes (za zgodovino).

Ima kdo kakšno idejo?

lp,.fis:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
14.2.2005 19:31:38   
KIRA
FIŠIKA - BRILJANTINE NISI GLEDALA???

tu tu lahko pomagam. vprašanja glede špartanske vzgoje pa ne razumem čist. kako danes??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2005 19:34:57   
Anonimen
Ma gledala, sam se ne spomnem tolko, da bi lahko napisala v angleščini:ups:

No, glede špartanske vzgoje- kaj bi opredelila kot špartansko vzgojo danes (npr. v deželah tretjega sveta itd.). Kaj je (zame) zate špratanska vzgoja danes:ups:

Dones ne morem razmišljat...:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2005 19:36:44   
ČITA
Joj, joj, ne znam ti pomagat za angleščino pa tud zgodovina je bolj šibka stran.

Šment, a na internetu nič ne najdeš??

Špartanska vzgoja - a lohk eno neumno ven ubrišem????
Dej primer uboge japonske otročke, ki so po cele dneve v šoli, pa skoz se morjo učit, pa čist so natreniran, da bodo čimveč dosegl v življenju, pa nobenga prostega časa....

A še eno neumno ven butnem??? Primer Janica Kostelič, ki je s špartansko vzgojo pred parimi dnevi dosegla 2 al 3 medalje na SP.

Po mojem špartansko vzgajajo tisti starši, ki hočejo da njihove neuresničene želje izpolnijo njihovi otroci (pa če so tega sposobni ali ne)

Fiš, če sem fuuuuul mim usekala, prosim zbriš ta post da ne bo preveč smeha...

Uspešno delo ti želim (tud jaz še delam za računalnikom, sam sem si mogla mal na RR glavo spočit).

Ti pošiljam ena ta hitrga :kuza:, da bo šla naloga hitreje??

P.S. - vidm da si pri nalogi taka kot jaz - vse zadnji dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2005 19:39:51   
Anonimen
Uh, hvala...dobra primera. Ma ne vem u bistvu...jst sem najprej čist narobe zastopla, k smo mel do dones...pa bom verjetno jutr mogla prebrat, pa moram na novo napisat.

Glede angl. je pa tko- bi mogla vsak dan 10 min. gledat angl. TV, sam sem pozabila, pa še skor nič TVja ne gledam, ker se mi ne da...pa bi kr film napisala...ker jje treba kao obnovo vsega tega.

lp,:fis:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2005 19:41:01   
Skye
tukaj boš nekaj našla

http://us.imdb.com/title/tt0077631/

in

http://www.greasemovie.com/index_toc.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2005 19:44:33   
Anonimen
Uh, hvala Skye!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2005 19:44:47   
KIRA
briljantina v bistvu govori o 60 letih v ZDA, kako se je ena : Sandra DEE, preselila z avstralijev ameriko. pa je nekje v kaliforniji glih na eni šoli pristala, kjer je bla njena počitniška ljubezen.
kaj mu je blo ime več ne vem, ga je pa igral Travolta. Rizoo? ne mislim da ne.
v glavnem on se ni zmenil zanjo - v počitnicah ja in ta se fajn mela. če bi pa on to priznal, bi ga pa fantje imeli za ne-cool. pa se je delal ko da je ona samo ena taka kot vse.
no, pol med letom se je ona pridružila eniklapi Pink ladies, pa je probala vzbudit njegovo pozornost. pol ko ji je ratalo sta šla skup na plesni natečaj. pa eno dirko z avtom so imeli vmes, kjer je on zmagal.
pol pa sta se oba odločila, da se eden za drugega morata potrudit: njo s prijeteljice zrihtale da je bla zelo fejst baba: so pol moškim oči ven kapale.
on pa se je začel malo bolj športnega delat itd. da je njeno pozornost vzbudil in na koncu sta prišla vkup - seveda na koncu leta, ko so dobili spričevala in so imeli veliko fešto.
tako nekako na kratko najbrž se sedaj spomniš...

špartanska vzgoja - to pa ne razumem jaz da je v državah tretjega sveta. to je vsepovsod, kjer starši MISLIJO da so recimo TV in kake igrače neprimerne za otroke in jim to odrekajo. tako bi jaz to opredelila. kaj več ti pa ne bi znala povedat.
v šparti je bila vzgoja trda, lahko bi rekli kruta, tako do fantov, kot do deklet. starši so imeli prvo in glavno besedo. nezaželjenih otrok so se celo znebili. zato bi rekla, da danes tudi velja, da je špartanska vzgoja tam, kjer imajo starši "pre"trdo roko in otroke probajo vzgojit z danes neprimernimi metodami.

LP
:metulj:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2005 19:47:00   
KIRA
aja - sem pozabla rečt, da je sandra dee - bil neke vrste vzdevek - primerjali so jo z doris day in takimi. ki so vedno ble: roke proč, jaz sem spodobna punca, jaz kaj takega ne delam, sem dobro vzgojena...
sedaj najbrž razumeš, zakaj se je on delal cool in kot da jo ne pozna. mal ga je sram blo pred kolegi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2005 19:58:39   
ČITA
Še neki o šparti (mi je Kira dala eno idejo):

Mam sosedo, ki ima dva sina (2 in 3 razred walfdorske šole) in živijo malo bolj na samem. Praktično v gozdu. In nimajo ne Tv ne radia (to kao poneumlja, pa nasilje,...). In ko pridejo za novo leto na obisk tamaladva planeta v dnevno in gledata to čudo od TV. Daljinec je pa tko itak iznajdba stoletja za njiju. Kot bi jih pribil na kavč. Zaloga piškotov gre v minuti. Sej nimam nič proti njim, ampak da TV odrekata tamalim zarad nasilja itd. Halo, sej se da oddaje izbirat. Pa tud tko itak ga vidta (nasilje) v šoli. Pa sej na Tv ni vedno samo neumnost. Sej maš tud oddaje iz kateih se lahk ful naučiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2005 20:13:17   
Tipi
Špartanska vzgoja naj bi bila 'kruta' oz. bolje rečeno trda vzgoja, saj so otroke vzgajali za vojščake. Mislim, da so jih pretepali, pa spat so morali na tleh itd.

Danes bi to preprosto pomenilo, da otroku ne dovoliš da izrazi svoj jaz, ampak mu poskušaš vsiliti svojega. Teh primerov pa mislim, da je ogromno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2005 20:27:20   
Anonimen
Napisala oboje, tist o šparti rajš ne bi o tem...:)-

Hvala vsem:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2005 21:06:17   
Anonimen
Lahko pa napišeš tole pesem. Mogoče je pa tudi to primer današnje špartanske vzgoje. Pesem je objavila Monika:

Rože so rdeče [13.2.05 ob 11:47]

Rože so rdeče
(Harry Chapin)

Deček je šel prvič v šolo,
dobil je barvice in je risal.
Prebarval je list
z barvami, kot jih je videl.
Učiteljica vzklikne:
"Kaj pa počneš, mladi mož?"
"Rože slikam," ji reče.
In ona: "Zdaj ni čas za umetnost!
Sicer pa, rože so zelene in rdeče!
Dovolj časa imaš, mladi mož,
da narediš stvari takšne, kot morajo biti.
Misliti moraš tudi na druge,
saj nisi edini!"

In še to:
"Rože so rdeče, mladi mož!
In listi zeleni.
Ni treba, da vidiš rože drugačne,
kot so od nekdaj bile."

Deček pa pravi:
"Toda v mavrici je toliko barv,
toliko v jutranjem soncu,
in rožah,
in jaz vidim prav vse!"

"Dobro," odvrne učiteljica, "veš, nisi priden,
predpisano je, kakšne morajo biti stvari,
zato boš naslikal rože takšne, kot so.
Torej, ponovi za mano:
Rože so rdeče..."

Toda deček odvrne:
"V marvrici je toliko barv!"

Učiteljica ga pošlje v kot
in pravi: "To je samo v tvoje dobro,
v kotu ostaneš, dokler ne narediš tako, kot je treba
in dokler ne odgovoriš tako, kot je prav!"

Postal je osamljen,
stopil je k učiteljici in rekel:
"Rože so rdeče in listi zeleni..."

Čas je tekel in deček je odšel v drugo mesto,
v drugo šolo.
Našel je učiteljico, ki se je smehljala
in rekla: "Risanje mora biti štos.
Saj je v roži toliko barv
in vse je treba narisati."

Toda deček je risal rože
v urejenih vrstah, zelene in rdeče.
In ko ga je učiteljica vprašala zakaj,
je odvrnil:

"Rože so rdeče
in listi zeleni.
Ni treba, da vidiš rože drugačne,
kot so od nekdaj bile."

Prevedel: Marjan Šetinc

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2005 21:12:31   
KATY&TIMMY
ciao!glede briljantine bi ti lahko pomagala če bi bila naloga v italijanščini:ups:imam namreč kaseto doma:bravo:smo jo že sto tisoč krat pogledali in jo praktično vem na pamet:ups::)-:)-:)-
če ti bo kaj rablo samo sporoči,več ali manj v slo.:ups::ups:

lp,Katja:morje::morje::morje:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?