nosečnost in migrena (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

julika -> nosečnost in migrena (6.5.2008 10:32:33)

Lep pozdrav punce!
Sem v 9 tednu nosečnosti.že kar nekaj let imam migreno.sem mislila, da bo med nosečnostjo boljše,pa me že nekaj dni kar precej boli glava.po večini samo ponoči.ker pa vsa zdravila odpadejo,me zanima kako si ostale,ki imate enak al pa podoben problem pomagate.upam, da mi bo katera lahko dala kak pameten nasvet.

Jančika_ -> RE: nosečnost in migrena (6.5.2008 10:50:59)

Bolj slabo ti bom pomagala, ker po mojih izkušnjah ni druge, kot da počakaš, da mine. Mogoče v tolažbo - po prvem porodu pred skoraj štirimi leti so prej pogoste migreme praktično izginile. Od takrat sem imela samo tri napade, prej pa vsak mesec.

mojsoncek -> RE: nosečnost in migrena (6.5.2008 11:10:46)

Mir, tisina, zatemnjen prostor, svez zrak, pocitek in veliko tekocine (vode). Mogoce ti bo pomagal tudi preprazen sezam.

pepa6 -> RE: nosečnost in migrena (6.5.2008 15:09:51)

Mene so migrene matrale do 3 meseca, pol pa so same od sebe minile. Je še kak bl močnejši glavobol vmes, ampak vem, da je posledica tega, da premalo spim, in ko se dovolj naspim, je glavobol mimo. Men pomaga spanje.

julika -> RE: nosečnost in migrena (6.5.2008 16:04:19)

hvala za nasvete.do nosečnosti so mi pomagale samo tablete.spanje mi pomaga le,če mam srečo da lahk zaspim.samo se zaradi bolečin kar hitro zbudim.upam, da bojo te migrene tudi mene minle.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2008 17:15:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Pia77 -> RE: nosečnost in migrena (6.5.2008 23:32:15)

Do 20. tedna nosečnosti sem imela nekaj zelo hudih migrenskih napadov. SEm vzela 2 tbl Lekadola in če sem imela srečo, je minilo. Po porodu sem imela migreno samo enkrat, isto je minilo po Lekadolu.

kofetek2010 -> RE: nosečnost in migrena (6.5.2008 23:48:01)

Meni pomaga, da se, takoj, ko začutim, da me grabi migrena, napijem vode in grem bruhat. Ful grdo se sliši. Včasih sem pa vzela po 2. 375mg Naprosyna in čakala, da bo minilo in potem se je itak končalo s spontanim bruhanjem.

razen teme, tišine, svežega zraka... pazi tudi pri prehrani, ker kava, mleko in mlečni izdelki, čokolada... potencirajo migreno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: [1]