Volga -> RE: Naj??? (6.5.2008 11:50:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Perunika Opažam, da nekateri zelo težko izberejo ime za svojega sončka. Preden sem zanosila, sem tudi zase mislila, da bom komplicirala pri imenih, pa se je zgodilo, da sva bila z možem zmenjena v minuti. Sicer ne vem, zakaj so večini novopečenih staršev tako všeč kratka imena. Saj so luštna za majhne otroke, kaj pa, ko bo ta otrok odrasel? Ali bo tudi njemu všeč? Svojemu otroku sva dala precej običajno ime toda izvorno daljšo obliko in ne krajšo. Vem, kaj pomeni imeti nenavadno in redko ime in kaj sem doživljala, ko so se vsi čudili in niso znali izgovorit mojega ime oz. so ga preoblikovali v nekaj drugega. Svoje ime sem sprejela šele kasneje, ko sem izbrskala pomen in pomeni nekaj zelo lepega. Toda ne bi še enkrat šla čez skozi vse peripetije z imenom še enkrat. Vem, da je mami izbrala zame ime z najboljšim namenom. Toliko v razmislek, najbolje pa je, da se odločiš sama. Pri imenih je tako kot pri okusu, o tem lahko debatiraš ure in ure, nazadnje pa sam najbolj veš, kaj ti je všeč. In najbolje, da se odločaš v skladu s tem. Lepo napisano, se strinjam. Če ni preveč, kako pa je tebi ime? lahko tudi na ZS, če hočeš. Ker tudi Perunika je zelo "ime" oz. nick.
|
|
|
|