Bolniška pred porodniško in letni dopust (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ery -> Bolniška pred porodniško in letni dopust (5.5.2008 22:45:28)

Na vas se obračam in upam, da mi boste znali odgovoriti. Vsaj nekatere, ki ste pravnice ali pa to veste iz izkušenj.

Namreč, zaposlena sem v osnovni šoli kot tajnica za nedoločen čas. Predvideni rok poroda imam 13.8.2008. Ker sem imela nekaj problemov-počivanje,  sem od
21.3.na bolniški, čeprav sem hotela delati, ampak mi zdravnik ni več dovolil. Sedaj imam podaljšano bolniško do konca maja in menim, da bom do konca doma, ker mi je že ravnateljica rekla, da naj bom doma, ker ima ona nadomeščanje z MŠŠ že vse urejeno. Namreč me že ena gospa nadomešča.

SEdaj pa nastopi problem, vsaj zame. Imam še 22 dni letnega dopusta za leto 2008. Ker ga v leto 2009 ne morem prenesti, mi bo enostavno propadel.. Ali je kakšna možnost, "finta", da mi ne?

Ravnateljico sem vprašala, da bi koristila 10 dni LD pred porodniško, tako bi prekinila bolniško, pa mi je ravno danes rekla,da ne bo šlo, ker dve tajnici MŠŠ ne bo plačal in da imam dopust za to, da se spočijem od dela, jaz sem pa že tako ali tako doma... Pa zaposleno ima že novo tajnico.To mi ni všeč. Ker še preden sem jaz ostala na bolniški, sva se menili, da ostanem
1.7.na dopustu, sedaj tega ne bom deležna.

Kako grem lahko za 3 dni na morje? A sedaj sploh ne morem ? A lahko pokličem na ZZZS in jim pač povem, da bi šli junija malo na morje? Ker ravnateljica je pri nas opasna... Je nova tajica slišala danes, da je ravn.pomočnici rekla, da ne bi blo kul, da bi jaz imela dopust, ker bi frko naredila in spet delo... Ej noro...

Upam, da se boste znašli v mojem besedilu, saj sem trenutno kar pošteno jezna. :)

Hvala, pa brez zamere, ery

melanija -> RE: Bolniška pred porodniško in letni dopust (6.5.2008 7:14:54)

Meni je tudi leni propadel cel dopust ker sem bila na bolniški in ga nisem mogla koristit je pa to bilo celo 28 dni. Sam kaj češ je ni varjante vsaj jaz je nisem še zvedela zanjo. Sem pa bila zadnji dve nosečnosti obakrat ob dopust.

Glede morja pa vprašaj na komisiji če se kaj da zmenit da bi šla z njihovim dovoljenjem na morje.

frutka_ -> RE: Bolniška pred porodniško in letni dopust (6.5.2008 8:07:34)

Kar ti je povedala drži. Bolniške ti zaradi koriščenja dopusta niti ginekolog ne bo prekinil. Na bolniški si z razlogom, na dopust pa greš da se odpočiješ od dela.
V prvi nosečnosti mi je propadle celi dopust, ker sem bila na bolovanju.
Zdaj si bom letošnji dopust prenesla v naslednje leto. 10 dni mi ga sicer propade ampak preostali delež+novi dopust pa mi pripadata.
Poglej v kolektvino pogodbo kako imate opredeljeno pri dopustih.

beba76 -> RE: Bolniška pred porodniško in letni dopust (6.5.2008 9:31:07)

Jaz sem se pri tretji nosečnosti s šefico zmenila in sem prekinila bolniško in izkoristila dopust, pri četrti pa mi je tudi obljubila, da bo tako, pa mi je pol lepo cel dopust propadel, ker mi dovolila iz bolniške na dopust. Edina finta je, da greš za en dan delat, pol pa lahko koristiš dopust. Kako te bodo pol gledali, pa ti je menda jasno...

Glede morja pa - jaz sem tvegala in šla. ker smo imeli že plačano, pa so mi naši iz službe lepo poslali komisijo, ker so zvedeli, da sem na morju...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

sazi -> RE: Bolniška pred porodniško in letni dopust (6.5.2008 11:15:50)

Dopust je velčik strošek za delodajalca, bolniškapač ne in pri njih je minus veliko večji, če greš na dopust, kot pa pri tebi, če ne greš. Očitno si z razlogom na bolniški. Če ni primerno, da greš na morje, pač ne moreš iti,ker tako ogrožaš sebe in otroka, če pa temu ni tako, se pa mogoče z zdravnikom in ZZZS uspeš kaj zmenit, ravnateljica pa pri tem nima nič  in res je dejstvo, da če te nekdo nadomešča za čas, ko se ti vrneš ostane brez dela oz. mor adelodajalec za 1 delo plačevati 2 zaposlena.

Stran: [1]