Noče več piti flaške (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

jaša2 -> Noče več piti flaške (5.5.2008 21:45:20)

naša mala bo čez 2 tedna stara 1 leto. zadnjih nekaj dni se nam dogaja, da noče piti mleka (zjutraj in zvečer še dobi adapt.mleko NOvalac). prvič, ko se je to zgodlo, sem mislila da je mogoč zaradi cuclja, ker sem ga zamenjala in je bil novi malo večji z malo večjo luknjico. pa sem ji dala gor starega, pa glih tak ni htela.
pol je enkrat pila en dan zvečer, en dan zjutraj - pa smo jo mogli fajn nahecat, da je pila...danes pa ne zjutraj, ne zvečer. ni mi jasno, zakaj????? skoz imava enako adapt.mleko, tak da ni zato, ker bi ga menjali.
sicer normalno je, tud namesto flaške potem poje kak jogurt. ampak, kolikor jaz vem, bi naj pri tej starosti še vedno dobla nekaj mleka??

a je imela katera podobne izkušnje? prosim za nasvete!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

rose -> RE: Noče več piti flaške (5.5.2008 22:08:28)

moja je bila skoz dojena in se je 1 dan po 1. rojstnem dnevu sama odstavila. mleka ji pa nisem še nekaj časa dodajala. je pa zato dobila mlečne stvari: jogurt, sir, mlečna kašica za večerjo, pa razni greski. tako da po moje, ni panike, če noče mleka.

Naja30 -> RE: Noče več piti flaške (5.5.2008 22:12:02)

Po moje tud ni panike, če daješ ml.izdelke. Lahko ji pa namesto flaške poskusiš dat iz kozarčka. Mogoče ji bo pa bolj zanimivo in bo pila.

pupica25 -> RE: Noče več piti flaške (5.5.2008 22:33:02)

Naša pikica je stara 7,5m in že skoraj mesec dni noče pit mleka. Smo že vse preizkusili in nam pije samo ponoči. Se vsak večer ful mučim, pa mi redko uspe. Zato pač dodajam čim več mlečnih izdelkov čez dan, pa poskušam adap.mleko vmešavat  k hrani

Lunc_a -> RE: Noče več piti flaške (5.5.2008 23:40:08)

ne sili otroka če noče,ji pač ne paše.Nikom ništa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

srki -> RE: Noče več piti flaške (6.5.2008 6:41:02)

Saj ni nič narobe, če noče iz flaše. Pa poskusi z magičnim lončkom ali preprosto, iz skodelice.

ThinkPink -> RE: Noče več piti flaške (6.5.2008 12:45:08)

Kaj pa če ji namesto flaške zvečer daš kakšno mlečno kašico, npr. Čokolino, Rižolino? Če poje vsaj 150 ml takšne kašice 2x na dan, pa še kakšen jogurt, mislim, da je čisto dovolj "mlečnih" produktov.

helenav -> RE: Noče več piti flaške (6.5.2008 14:25:55)

Jaz sem našo P ravno danes spraševala, kako z otroci, ki ne želijo flaške z mlekom...
in ni panike!!!! še za našo..ki je 8 mesecev,je rekla,da v primeru da zmanjka mleka pri meni, bo dobila ves potreben kalcij z mlečnimi izdelki ( skutke,sirček,jogurt).

Mateja82 -> RE: Noče več piti flaške (6.5.2008 14:29:14)

Mi ima doma dva sončka. Starejša  2 leti je nepoboljšljiv odvisnik od flaše, mlajši (8 mesecev) pa flaše in mleka ne mara od 4 meseca naprej.

Pri njemu rešujemo tako,da dobi zjutraj in zvečer mlečno kašico, vmes poje še 100g skuto s sadjem , kakšen fruhtcverg.. no tako mi spravimo not tistih 500ml -600ml , ki jih  še rabi pri svoji starosti. Pomoje bosta to lahko čist lepo nadomestile z mlečnimi izdelki pa kmal se bo naučila tudi iz lončka pit pa bo tako mogoče rajši.

nananaja -> RE: Noče več piti flaške (6.5.2008 15:56:20)

lahko skuhaš mlečni riž, mlačni gres, polento z mlekom... v glavnem karkoli
pa sej bo stara eno leto. enkrat pač more opustit flašo, eni se za to odločijo sami.

hillmagic -> RE: Noče več piti flaške (6.5.2008 21:57:44)

Po moje tud ni panike, če daješ ml.izdelke. Lahko ji pa namesto flaške poskusiš dat iz kozarčka. Mogoče ji bo pa bolj zanimivo in bo pila.

Se strinjam sem ravno hotela omenit da ji bo mogoče všeč biti iz kozarčka. Če pa ji ne paše več mleko lahko probaš kakšno drugo mleko. Jaz sem moji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na začetku dala Novolacka potem pa HIPP2 in ji je bolj všeč. Tako da če te skrbi, da ne pije mleka lahko poleg drugih predlogov probaš tudi to. Če ne pa tudi ni nič narobe ker lahko to nadomestita z drugimi naštetimi izdelki
Pa veliko srece in vse dobro še naprej

Stran: [1]