pogodba o zaposlitvi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Polona31 -> pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 12:37:04)

Imam sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, z 6 mesečnim poskunim delom. Čez tri tedne se mi poskusna doba izteče in me zanima kakšen je nadaljnji postopek? Kdaj me obvestijo ali sem opravila poskusni čas? Dobim kakšen sklep o opravljenem oz. neopravljenem poskusnem času? Je v sklepu navedeno zakaj je bil poskusni čas neuspešen? Ker tukaj se obnašajo kot da sem peto kolo. Veliko dela, ki je tudi moje področje se dela kar mimo meme. In potem od drugod izvem kaj se dela. V glavnem imam občutek da mi bodo konec meseca rekli da me sploh ne potrebujejo.
Če mi lahko katera pove kaj več, ker nimam časa brskati po zakonodaji.

Lp!

P.




Lepotica -> RE: pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 12:51:44)

Če je bilo poskusno delo neuspešno, ti delodajalec lahko izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. Če pa je bilo uspešno, pač ostaneš tam kjer si. Mislim, da kakšnih posebnih papirjev o opravljenem poskusnem delu, ne dobiš.




Lepotica -> RE: pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 12:53:14)

V pisni obliki ti mora podat samo izredno odpoved pogodbe, sicer ti pa delovna doba teče od dneva sklenitve pogodbe.




Anonimen -> RE: pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 12:53:17)

jaz sem imela "sestanek" z direktorjem in članom komisije. Zastavili so mi par vprašanj, potem pa povedali še svoje mnenje.

potem so mi čestitali, jaz sem dala pa za tortice in šampanjec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

par dni potem sem dobila še sklep komisije.

najboljše da vprašaš koga od sodelavcev.




Polona31 -> RE: pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 12:59:40)

Težka bo, vprašati koga od sodelavcev. Zaposlene smo samo 4 in kolikor poznam situacijo nobena od njih ni bila zaposlena po določilih ki jih določa ZJU, ZDR, ker še sedaj ko že delajo več let, ne izpolnjujejo pogojev za zasedbo delovnih mest, na katerih so zaposlene. Tako da bom lepo tiho in počakala na konec maja. Potem bomo pa videli kako se bo šef odločil.
Če nisem opravila se ne bom preveč sekirala, samo to sem sklenila da NIKOLI, NIKOLI VEČ v javno upravo!!!




Anonimen -> RE: pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 13:26:47)

Pri nas imamo kao izpit po koncu poskusne. V komisiji je nekdo iz kadrovske, vodja oddelka in tvoj nadrejeni. Prvo nekaj kadrovik sprašuje na splošno o firmi, pol pa še tvoj nadrejeni o delu. On more tudi ocenit tvoje delo v poskusni dobi.
Povedo ti takoj ali si opravil ali ne. Dobiš tudi pisno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Je pa pri vsaki firmi drugače. Moj tega sploh ni imel ker je majhna firma.




Astorija -> RE: pogodba o zaposlitvi (5.5.2008 19:50:19)

Jaz bi omenila samo to, če ti do dne ko ti pogodba poteče ne dajo odpovedi ali nove pogodbe, to pomeni da se ti avtomatsko podaljša..(so bili primeri, ko je delodajalec pozabil pravi dan sporočiti o odpovedi, pa so potem te osebe dobile za nedoločen čas...)




Stran: [1]