lilija* -> RE: Mamice študentke (17.6.2009 21:14:05)
|
Hej! Jaz sem tudi mamica študenta! Da vam za v spodbudo napišem mojo zgodbo: Po tretjem letniku faxa sem rodila (za otroka sva se odločila načrtno, planirala sva julija, ker imam junija še izpite in nama je ratalo v prvo:-), oktobra pa sem začela redno delat četrti letnik. Mala je hodila z mano na fax, s tem da smo se vozile 80 km v eno smer, sem pa hodila samo na vaje, dvakrat, včasih trikrat na teden. Na faxu mi jo je čuvala kolegica, ki je bila absolventa in sem ji nekaj malega plačala. Med zimskim izpitnim obdobjem sem naredila tri izpite, učila sem se ponoči - od devetih do enih, dveh. Med letom sem morala pisat en kup poročil, seminarskih, tako da ne vem, če sem šla od oktobra desetkrat spat pred polnočjo. Mala tudi še zdaj ne spi celo noč, še vedno jo dojim. Svakinja mi jo do zdaj čuvala priblizno desetkrat, pred kakim izpitom kakšno urco. Skoraj nič - sama se ne ponudi, meni je pa neprijetno "tečnarit". Včeraj sem imela zadnji izpit, ostane mi še zagovor enega projekta za drug teden in diploma. Mala res ni bila nič bolana, spi pa čez dan enkrat za uro in pol, ponoči pa se še dvakrat doji. Živima tudi v svojem gospodinjstvu, ki pa zadnje čase kar trpi - kup nezlikanega perila je že ogromen:-) Volje sem imela veliko več kot pred porodom, ker vem, da prej ko bom konec, bolj nam bo lepo. Je pa bila mala kljub faxu zelo veliko z mano, tako da ni bila za nič prikrajšana. Glede financ: imam štipendijo, otroški dodatek in starševsko nadomestilo, kar znese 440 evrov in sem s tem kar zadovoljna. Sicer je šlo letos veliko za bencin, ampak zdaj sem že na konju:-))) Punce kar korajžno!
|
|
|
|