newmami -> RE: Mamice študentke (5.6.2008 22:00:44)
|
Sem mamica DIJAKINJA, srednje sole se nisem koncala, ker sem ga dosti bluzila. Se preden sem rodila sva z mojim fantom sla na svoje zivet. Rodila sem 14.5.2008 in je bil moj najlepsi dan, sele zdaj vidim kaksna ljubezen je to. Sprva me je grabila panika da sem mlada in da ne bom pripravljena, veliko sem brala revij mama in podobno, Vendar ko sem rodila in ko sem postala najsrecnejsa zenska na svetu sem dojela da se materinstva ne da nauciti, ampak pride samo od sebe. S fantom sva bila nocni ptici, spala sva do 2 popoldne in si nisem predstavljala kako bom vstajala ponoci in ali bom mojo puncko slisala ko bo jokala, vendar je to cisto nagonsko, ze ko se premakne takoj trznem. Sem pa redna bralka cosmopolitana in je bil notri clanek "BITI MLADA MAMICA" ki mi je dal se vecji motiv, da postanem dobra mamica in hkrati uspem v soli in v sluzbi. Tukaj jih bom pa napisala za vas: Vecinoma poznamo zgolj slabosti, toda dejstvo je, da mlade mamice marsikdaj tudi v prednosti pred zenskami ki se odlocijo za otroka po 30. letu. - ginekologi menijo, da je z bioloskega vidika najbolj zanositi med 22. in 27. letom. - prek skrbi za otroka in njegove vzgoje so mlade mamice naucijo odgovornega in zrelega ravnanja pred svojimi vrstnicami. - ker so mlade in polne zivljenja, imajo taksne mamice vec energije za ukvarjanje z otroki. - mlajse je telo, hitreje si opomore in se po porodu vrne v prvotno stanje. - ko otrok odraste, je mlada mama se vedno veliko mlajsa kot vecina mamic in ima vse moznosti, da se takrat odloci za studij ali kariero - ker je generacijski prepad med njima manjsi, mlada mamica lazje razume pubertetne tezave svojega otroka, po navadi pa vzpostavita tudi veliko bolj prijateljski odnos. Samo ponosno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
|
|
|
|