|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čudna politika NLB do strank
14.2.2005 13:05:36   
KIRA
sedaj pa je že res.. ne vem kaj naj rečem.
kot veste sem že 6 mesecev na porodniški. pred 3 meseci mi je potekel izredni limit, ker ga nisem več želela podaljšati. vsak mesec imam dovolj priliva, da pridem na pozitivno nulo.
že 2 x sem dobila od banke opomin, naj si negativno stanje pokrijem, sedaj mi pa pošljejo opomin 3 stopnje! - kljub rednim prilivom, češ da so mi omejili poslovanje na matično enoto!!
kljub rednim prilivom!!!
jaz ne vem kaj se grejo. vsak mesec pridem na pozitivno ničlo, vsak mesec si odtegnejo obresti za nedovoljeno prekoračitev stanja (se pravi minus na TRR), pol pa mi taka pisma domov pošiljajo.
jaz sem se tako razjezila, da sem sklenila CSD javit, naj mi porodniško nakazujejo na drug tekoči račun - sicer možev - imam pa svojo kartico, tako da s tem najbrž ne bo problemov.
moj mož je tudi že menjal banko zaradi njihove neprijaznosti in nekooperacije. n aNLB in SKB so mu obljubili kredit na 10 let - gradbeni - pa da mu ne bo treba hipoteke dat. so oboji besedo požrli. z NLB je zato šel na SKB, pol pa je blo tam isto sranje - samo stroške je imel, pa je menjal na KBM, kjer je sedaj zadovoljen. je dobil kredit po meri in komplicirajo tudi nič ne.
jaz bom tud šla tja - oz. bom - kot sem že rekla - CSD obvestila, da naj mi nadomestilo oz. porodniško nakazujejo tja.
sam da ne vem, kaj vse moram nardit, da rčun pri NLB lahko zaprem. najbrž vse kartice na 0 spravit, pa račun tudi.. pa pol?? pisno povedat da ga ukinjam??
sorry da tako težim. sam da to po mojem ni poslovno. namesto da bi se za vsako stranko potrudili - jebe se njim.
si lahk vzgled vzamejo pri avstrijski sparkasse naprimer. včasih moj tam kako nakazilo v tujino naredi (zadnje čase sicer več ne, ker sva finančno bolj na suhem), panikoli ni imel težav, noben ni bil nesramen, še ponujani in svtovali so mu vsemogoče, pa jih ni prosil!!
kaj pravite na to' kej pa ve imate TRR??? in kako ste ve zadovoljne z vašimi bankami???

LP:rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
14.2.2005 13:10:59   
Anonimen
Nimam ti kaj svetovati, ker sem že pred leti z NLB prešaltala na A banko. S to banko sem super zadovoljna, s prejšnjo pa vse prej kot to:-((

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2005 13:20:44   
tinčica
ja men so pri nlb že 2x blokirali račun pa da ne govorim kolkrat omejili poslovanje na matično enoto in to pol leta mislm kva... pa imam tud redne prilive. mislim da moraš poravnati vse kartice pa tr. imeti na nuli da lahko ukineš račun. naj ti povem da je pa pštna banka še slabši jo ima moj fant pa je za en k....

tako je to mi reveži komaj pridemo skoz mesec potem ti pa še račun blokirajo potem se pa pejt.........
:(:(:(

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2005 13:21:17   
Žaža
Haj!

Jaz imam TRR na NLB, pa sem zelo zadovoljna. Pred kratkim je mož v službi dobil nekaj delnic, ki sva se jih odločila prodat in edino na tej banki so nama bili pripraljeni ček vnovčit vrez večjih težav. (ček je bil namreč iz tujine). Nekaj njegovih sodelavcev, ki so tudi prodali enake delnice še sedaj čaka na denar (midva sva ga dobila v 2 tednih, oni pa sedaj čakajo že 4 tedne). Naj omenim še to, da mož ni komitent banke, je le moj pooblaščenec in sva lahko vse uredila, medtem ko na njegovi banki SKB sploh niso vedeli kaj storiti, češ da še takšnega primera niso imeli. :ups::ups: HAlooooo?

Jaz imam z NLB res same pozitivne izkušnje, glede izrednega limita nimam izkušenj, sem pa enkrat dobila domov njihovo obvestilo o prekoračitvi dovoljenega limita, ki je pa bilo tako vljudno in prijazno napisano, da sem se sama čudila.

Upam, da boš imela na KBM več sreče, vsekakor pa ti ne svetujem SKB banke, ker se tam osredotočajo več ali manj na pravne osebe in promet s fizičnimi osebami poteka tako tako:zmeden:

ŽAŽA

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2005 13:21:37   
Urška*
Jaz sem tudi na A banki in sem ful zadovoljna! Še nikoli nisem imela nobenih problemov.:bravo:

LP:)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2005 13:48:03   
Gina
Meni je NLB podn. Ima najslabše pogoje, pa najdaljše vrste, pa za njih si samo številka. Jaz sem sicer še pri njih, ampak samo zato, ker imam ful nekih stvari, ki bi jih morala zamenjat, pa se mi ne ljubi svoje riti premaknit v tej smeri. Ampak bom zihr prav kmalu. Nekaj časa sem imela odprat račun pri banki Koper in je bilo povsem drugače.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2005 13:49:55   
pika74
Jaz pa z bankami niti nimam problemov. Vse opravim preko klika, teledoma in bankomata.

Lp
Pika74
:metulj:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2005 13:50:09   
srnica
Jaz o banki NLB nimam za reči ene lepe besede, pa večina ljudi ki jih poznam tudi ne.
So zelo neprijazni in nimajo nikakršen pristop do strank.
So zelo arogantni in če slučajno greš v nedovoljen limit, kakšen 1000, 2000 SIT se obnašajo kot da bi naredil nevem kaj pa itak računajo obresti.
Oba s fantom sva odšla s te banke in imava sedaj odprte račune pri Raiffeisen banki v MS.
Neverjetno kako tam delajo s tabo, kot da bi bil kralj.Sicer je nama najbližnja njihova banka vstran 20km, pa se raje to odpeljeva, čeprav imava NLB pred nosom.
Jaz bi vsem priporočala katerokoli drugo banko le nlb ne.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2005 13:51:18   
Spark
Pozdravljena!

Jaz imam trr na Nlb. Pri njih imam odprt račun, kar pomnim. Z njimi sem bila vedno zadovoljna.
Verjetno pa ne pošiljajo opomina 3 stopnje kar tako. Malo si prekontroliraj stanje na računu, saj si bila kdaj verjetno v nedovoljenem stanju. Če boš pogledala izpiske boš verjetno presenečena.
Vsi smo navajeni samo kritizirat, ne znamo pa pometati pred svojim pragom.

:)

Lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2005 14:00:04   
lefairyon
tudi jaz imam odprt račun pri NLB, pa razmišljam, da bi šla na SKB kot moj fant...sem imela primer, ko sem imela nakazilo na račun, pa so mi rekli, da ne morem dvigniti niti tolarja, češ, da sem v nedovoljenem stanju, imela pa sem na računu več kot sto jurjev, pa še limit, ki je bil čisto pokrit...pa sem tudi dobila opomin:zmeden:...
fant se je pri NLB izpisal še pred menjanjem računa v osebni, pa je vseeno dobil novo kartico:zmeden:...zdaj je pa na SKB in je fajn zadovoljen...
samo še nekaj mesecev, da se mi iztečejo krediti oz. odtegljaji, pa grem tudi jaz na SKB...

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2005 14:15:35   
KIRA
andreja - to se pa čist strinjam. saj večino vsega opravim prek klik nlb, ampak ko greš na šalter so pa taki, kot da te ne marajo videt 100 let ali pa imaš aids ali še kaj hujšega!
saj mi je že žal da nisem prej menjala. bom pa sedaj. mam vsaj dober izgovor!9nebesa

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2005 14:18:10   
KIRA
spark - saj ti pravim: vsak mesec imam dovolj priliva da pridem NA POZITIVNO NULO. to ni prek limita. pa vseeno opomine pošiljajo, pa mi negatevne obresti zaračunajo - in to ne majhne! sorry, ampak jaz mam tega dovolj - da samo banko podpiram, pol pa mi še opomine pošiljajo, kot da sem kak kriminalec, ali pa kot da bi jim bila miljonsko vsoto dolžna. vsak mesec poravnam negativno stanje, čist resno. pa vseeno opomine dobim.
po moje to ni poslovno, pač pa samo še en način, kakko te oskubst - ker zaračunajo stroške VSAKEGA opomina, + negativne obresti.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2005 14:24:16   
Anonimen
Sem komitentka NLB, moram reči, da z njimi nimam nobenih problemov, so mi predlagali osebno vodenje računa tako, da grem 1x na 2 leti v banko, da pač podpišem pogodbo, za vse ostalo skrbi moja referentka...
Je pa po mojem tako, da dokler so stanja pozitivna je vse OK pri enih kot drugih, ko pa gredo v -, so nekateri malo bolj tolerantni od drugih...no za NLB je na splošno znano, da so zelo okretni, če gre v njihovo dobro in malo manj na račun strank...
Se pa postavlja ?, ali svoje stranke raje malce prej obveščati o nedovoljenih stanjih ali kar pustiti, ker verjetno nekateri nimajo samodiscipline, drugi pa jo že zaradi tako majhnih dohodkov sploh ne morejo imeti....

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2005 14:32:09   
mala maja
tud jaz sem jezna na NLB. Sem imela enak problem pred 7 leti ko sem bila na porodniški. Kljub temu da sem vsak mesec prišla na pozitivno stanje in pol šla nazaj v dovoljen limit so mi kar naprej nekej blokirali račun pa pošiljali opomine.:hudicek::hudicek:

No in sem se odločila zamenjati banko pa so :hudicek: hoteli vrnjen limit 100.000 pa še ene stroške in obresti v višini 45.000 ki sem jih z veseljem plačala samo zato da sem se jih losala čeprav ne vem zakaj so jih hotl imet.

Sedaj sem 8 let na SKB banki in full zadovoljna. Samo kredit ti tajo bolj težko. Sem pa bila ravno ta mesec čisto po svoji neumnosti 40.000 čez limit skoraj 10dni pa mi niso nič rekli.:love::love:

Drugače pa pravijo da je najboljša banka KBM ali pa Banka Koper.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2005 14:32:59   
KIRA
:bravo::bravo::bravo:med drugim tudi to. se strinjam. najbrž se ne bi jezila, če bi moje ştanje konstantno izkazovalo +. ker pa že tako težko shajam, pa me najbrž razumete, da me take stvari spravijo na palmo. no, upam vsaj, da me razumete..

pa hvala vsem - vidim, da nisem edina, ki je razočarana nad svoj banko. ste moj sklep samo še potrdile, da preneham poslovati z njimi. se bom potrudila račun zapreti čim prej - samo da še ne vem kaj vse za to rabim. bom najprej probala vse kartice poravnat in jih vrnit. kaj pa še pol treba, bom pa najrž takrat vidla...

hvala še enkrat vsem za vaša mnenja.!!! :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2005 15:20:08   
GoYa
Kira,
negativne obresti ti računajo zato, ker si vmes med mesecem v negativnem stanju. Ni važno stanje na koncu meseca. Banke si za vsak minus takoj zaračunajo, jim ne moreš ni ostati dolžen.

Če si nezadovoljna, ti svetujem menjavo banke. Je veliko bank, ki so s svojimi komitenti prijazne. Pri NLB moraš najprej poravnati vse svoje obveznosti, nato ti zaprejo račun. Pri novi banki odpreš račun in potem sredstva iz NLB lahko kar nakažeš na nov račun ali pa jih enostavno dvigneš. Svetujem ti pozornost, če imaš pri NLB kak trajnik. Tega moraš prekiniti in na novo prijaviti v novi banki, pri tem pa biti pozorna, da ti vmes kak mesec ne izpade ali pa bo celo 2x plačan.

Pa mogoče še to: ne glede na to, v kateri banki boš, če boš v nedovoljenem negativnem stanju, ti bo vsaka zaračunala obresti in opominjevala.

Bančnica (pa ne v NLB) ;)

P.S.: Ej, srečka, glavno da si nosečka :bravo::bravo: Ko šljivi banke, ko si pa v nebesih.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2005 15:25:25   
KIRA
aha. ne, trajnika nimam. drgač vsak mesec negativno stanje poravnam do pozitivne nule. ampak očitno to njih res ne briga.
banko pa več ne bom šljivila. bom račun res zaprla. sem jim že napisala pismo, da preklicujem Klik NLB, CSD sem pa javila drug račun - od KBM.
jutri čakam še priliv na NLB, pol pa ne več - če bojo na CSD dovolj hitri. pol bom pa na KBM dvigovala toliko, da bom lahko zaprla TR.
tak bo najboljše - da se jih rešim.

mi pa vseeno ne gre v glavo, zakaj si toliko dovoli tale NLB, če si tako ali tako stroške opomina in tudi obresti za negativno stanje TAKOJ odtegnejo. pol bi naj bli tiho, ker na moj račun še zaslužijo, ne da delajo zgago.
LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.2.2005 15:56:41   
ZARA
Abanka RULA,jst sem njihov komitent ze ene 11 let in NIKOL ni blo problema - NIKOL!!!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.2.2005 15:58:41   
pika74
Jeeeeeeee ZARA :)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.2.2005 16:08:24   
*maja
Midva z mojim dragim sva tudi oba menjala iz NLB v SKB in sva sedaj oba zelo zadovoljna. Pri SKB-ju nikoli nobene gužve, vedno prijazni na šalterju, če pa se slučajno zgodi, da prekoračiš limit (pa ni važno za koliko), te ne bo nihče postrani gledal. Tudi, če ti kakšna stvar ni jasna, ti jo brez problema razložijo.

Skratka za nas je SKB zakon :bravo:.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.2.2005 17:26:33   
TaRe*
Jaz sem sicer pri Gorenjski banki,pa sem načeloma kar zadovoljna z njimi.Problemi so bili samo enkrat,ko so po moje polovici komintentom poslali sporočila,da jim bodo naknadno trgali povprečno okrog 30 000 sit.Tudi meni.Jaz sicer še danes ne vem,ali je blo to upravičeno ali ne,poznam pa ljudi ki so prepričani,da takrat niso dvigali.:zmeden2:
No,kar se pa tiče NLB,sem pa grozno razočarana nad njimi.Ko sem iskala kredit za stanovanje,sem šla tudi v NLB v Kranj.Sprejela me je ena poštirkana gospa,ki je imela tak odnos,ki ne sodi nikamor,še najmanj pa za delo z ljudmi:grrr:.Pokazala sem ji plačilne liste in povedala,koliko kredita bi rada.Ona pa me pogleda,se posmeje in reče"joj gospa,to pa ne gre tako kot vi mislite.Za tako plačo ga lahko dobite samo okrog Miljon pa pol,Mene je skoraj kap.:zmeden:
jaz pa"ja kako pa tako malo?:zmeden:
Njen odgovor pa je bil"KREDITI SO ZA BOGATE NE ZA REVNE"Nikoli v življenju je ne bom pozabila,pa kako so mi solze špricale ko sem šla ven ,tudi ne.
No,naj povem tudi to,da sem na Gor.B še isti dan zaprosila za kredit za 3 mil pa pol,lahko bi ga pa dobila celo 4,pa pol,pa to brez problema.:bravo:
Kar se mene tiče,so podn.:grrr:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.2.2005 17:32:47   
Annny
Tudi jaz sem zadovoljna pri Gorenjski banki.
*tare, res ta gospa ni imela pravega odnosa, a z njenim stavkom se strinjam: ' Krediti niso za revne, temveč za bogate'. Limiti, pozitivne nule, krediti, to je vse eno veliko sr... in začaran krog. Če se ti pa kaj zgodi (no, bog ne daj), pa vse to pade na ramena tvojih otrok. Osebno se ne bom zadolžila niti za jurja, ne bi mogla spat.
LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.2.2005 17:36:09   
KIRA
anny - če pa nekateri drgač ne moremo.. kredite bova že odplačala,, če drgač ne imava zato sklenjeno življensko zavarovanje, ki večino poplača.
če pa jih ne bi vzela, pa nikol ne bi mogla na svoje.
žal......

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.2.2005 18:12:09   
TaRe*
ja,kot pravi Kira.Na žalost drugače ne gre.Če ne bi bilo kreditov,bi bila midva še vedno podnajemnika,kot sva bila skoraj 7 let.Na ta način ne prideš nikamor...kvečjemu v kakšno norišnico.SEdaj pa že 5 let plačujeva kredit,ki pa je komaj kaj večji,kot bi bila najemnina za stanovanje,pa vsaj vem,da bo to enkrat najino.Pa še čisto vest imam in nikomur nisem nič dolžna.:pujs:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.2.2005 19:03:23   
dvojčica
Samo Kira, jaz te ne razumem. Če nisi podaljšala limit, pa si ves čas v nedovoljenem, je jasno, da ti bodo poslali opomin. Ni važno, če ga na koncu pokriješ, če pa greš potem spet v limit. Potem bi bilo bolje podaljšati limit, pa ti noben ne bi težil. Pa brez zamere, ne navijam za NLB, nimam pa z njimi problemov(še...).

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?