|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali prevec delam?
5.5.2008 10:12:15   
karmenslo
Pozdrvcek vsem noseckam!
Sem v 5.mesecu in ze dobrih 3 tedne sem v super formi, to pomeni da kot npr. ta vikend sem delala celi dan na vrtu, kuhala, prala itd.... zvecer pa se ob 1.00 zjutraj bila pokonci in sploh nic utrujena!
Se sekiram, ker se mi zdi da prevec pocnem, vendar se pocutim super, nic me ne boli imam polno energije.
Opazila sem edino da cutim manj premikanje ploda, imam obcutek da spi celi cas!
Kaj je mozno da moje pretirano gibanje utruja bebico in da je zato zaspan ter samo pociva? Mogoce je vprasanje bedasto, ali ima katera podobno izkusnjo in kako se pocutite ve bodoce mamice?

pozdravcek vsem
PS (se oproscam za sumnike, vendar zivim v tujini in nimam SLo tipkovnice)

Karmen

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali prevec delam?
5.5.2008 10:13:48   
Anonimen
Ti ko se premikaš itak podzavesto sploh ne spremljaš otroka in tudi ko se premika se ne čuti tako,ketr ti giblješ.tako da odg. na tvoje vprašanje je NE

(odgovor članu karmenslo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2008 10:35:41   
srki
No, cel teden dopusta in praznike je bilo isto pri meni. Delali kot norci, pazila sem le, da res kaj težkega nisem prenašala, drugače pa sem delala vse, od kopanja plevela, do sajenja krompirja, da ne govovorim o delu v bajti....v soboto sem sploh intenzivno cel dan delala, pa tudi sama nisem tisti dan čutila otročka, ne vem, ali podzavestno, ali je pač počival in spal. Res, da sem se kar malo ustrašila, da si s tem ne bi kakšne škode naredila, samo sem delala vse po pameti in zmožnostih, pretiravala nisem. Sedaj oz. drug dan je bilo že vse normalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2008 13:12:45   
MAŠKA
Moja mama je še na dan, ko je šla rodit mene, okopavala na njivi in celo nosečnost delala na kmetiji.
Zato mislim, da gospodinjska opravila ne bi smela biti prehud napor, vsekakor pa ni dobro dvigovat težkih bremen.

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2008 13:49:52   
*zoe*
Tudi jaz imam tak hud ritem, da me je že kar strah, da z delom škodujem otroku. Doma v hiši imamo toliko dela, da je noro, pa zadnjič sem 2 uri kosila travo in vlačila tisto dokaj težko kosilnico po parceli 1500 m2 okoli dreves... me je potem na koncu res malo bolelo v trebuhu user posted image  ampak naslednji dan je bilo bolje. Potem belim, brusim,... ni da ni.

Mi je pa malo trebuh otrdeval (sem isto v 5. mesecu - konec 21t). A mislite, da je to kaj narobe? Ene pravijo, da če ti trebuh otrdeva da obstaja možnost, da imaš krajši MV. Ne vem. Naslednji pregled pa imam šele 9.6. na temu sedaj pa mi nič gledala.

Drugače pa karmenslo - pridruži se nam pri septemberkah na čveku, ok? Predvidevam, da imaš rok septembra.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2008 18:07:23   
Naja30
Ti kar vse delaj, samo v mejah normale. Če si utrujena, počivaj. pa tudi če nisi, se večkrat malo usedi in odpočij.
Jaz imam za sabo zelo grozno izkušnjo. Vedno sem se zgledovala po nosečnicah, ki so normalno funkcionirale skoraj do poroda in normalno vse delale. Rekla sem si, da na doma na kavču pa že ne bom ležala, če se pa dobro počutim. Ampak včasih se ni pametno preveč forsirat. Nosečnost ni bolezen, je pa vseeno "drugo stanje", ko se je treba malo bolj počuvat. Se splača!

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2008 19:27:58   
frutka_
Jaz sem bila prvo nosečnost super fit, skakala sem okrog kot srnica.user posted image  Počutila sem se odlično. V tej nosečnosti pa je situacija popolnoma drugačna.
Zato, če se v redu počutiš skači okrog, telo te bo opozorilo na napor. Poleg tega je 2. tromesečje znano kot "happy trimester"user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.5.2008 7:15:37   
srki
Alo, punce, kosilnice v roke, pa kosit, nič poležavatuser posted image .

No, jaz sem tudi septemberčica postala, najprej sem bila avgustovka.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2008 7:16:58   
*zoe*
Evo srki - sem nam pa lahko pridružiš user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2008 7:57:58   
mateyka
eh, dojenček spi, pa če ti spiš al pa štrikaš - se ne da motit. ko so še tako majhni, majo ritem na 20 min (spanje budnost) in potem se to dlajša in ko se rodijo majo ritem, ki ga mame furajo pri dojenju. so pa čist neodvisni tam notri v trebuhu, v smislu, da spijo ko jim paše user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2008 9:34:45   
pepa6
Jaz pa niti ne vem kako izgleda, ko otrok spi, ker mi mala cel dan brca, še ponoči me njene brce v mehur al pa rebra zbudijo. Sem pa noseča 31. tednov. Je pa res, da pri 21 tednih tud sama nisem čutila toliko brc in premikanja kot sedaj. Res pa je, da ima mala vsak mesec manj prostora zato pa se toliko bolj čutijo premiki in brce v višji nosečnosti. Počakaj še malo, pa boš videla, da bo tud pr tebi pestro z brcami, premiki.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
6.5.2008 9:52:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pepa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?