Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** - Kolikor vem imaš tam izračun za normalno dopoldansko ali popoldansko delo brez dodatkov, vsaj mi smo v službi plače izračunavali po teh parametrih. - Ampak mislim da je pomemben podatek koliko imaš plačano nočno, praznik, vikend,... - Na www.racunovodja.com piše, da če je delo izmensko (npr. tri izmene, določene že v pogodbi o zaposlitvi - in jaz to imam, čeprav načeloma delam samo eno izmeno), potem ti pripada dodatek za popoldansko in nočno izmeno. Kakšen, pa nimam pojma (ne najdem). - Jaz sem plačana po urni postavki, vendar mene zanima izračun plače (po takšnem urniku) glede na zakonske minimume (minimalna osnova + dodatki). IZVIRNO SPOROČILO: jolly123 odvisno je koliko imate plačane nadure. Koliko je dodatek za popoldansko delo, nočno delo itd. Ni povsod isti. - Našla sem podatek, da je delo na praznik, nedeljo ali ponoči plačano 75% več kot običajno. Zdaj pa ne znam izračunati, kaj je običajno, saj si za npr. 160 ur mesečno plačan kaj-pa-jaz-vem-koliko netto. Kako ti potem obračunajo npr. 8 nočnih ur, če pa nisi plačan po uri? IZVIRNO SPOROČILO: Tasika Po pravici povedano je nadur preveč, če sem prav seštela si naredila 296 ur, zakonsko dovoljenih je 20 na mesec. A ja? A tudi, če delavec podpiše, da je pripravljen delati toliko - ne sme? No, če bi jaz oddelala toliko, potem bi mi to izplačali v gotovini, kako oz. kot kaj bi pa to prikazali na plačilni listi, pa nimam blage veze (pa še vseeno mi je). Ampak če računamo, da so nadure (in nočne, in nedelje, in prazniki) plačani 75% več (na ne vm kakšno zakonsko osnovo - edino, če minimalno netto plačo preračunam v urne postavke?)... izgubim se. Po našem načinu plačila bi jaz za takšen urnik dobila cca. 1.100€ netto. Zdaj bi pa samo rada primerjala ta znesek z zneskom, kakršnega bi dobila, če bi bila zaposlena za minimalno plačo in če bi se poleg nje vse dodatke obračunalo po zakonskih minimumih.
|