Vročina - prvi zobek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Caarmen -> Vročina - prvi zobek (4.5.2008 16:04:27)

Mi smo stari 8,5 M pa še nimamo zobkov. Danes ponoči pa je dobila vročino 38C. Že celi dan je cmerava in se zelo vleče za ušesa in drgne po zobeh. Malo tudi pokašla in včasih ji priteče kakšna svečka iz nosu.
V lekarno sem šla po svečke 120mg in sirup proti kašlju. Kolikokrat na dan ji lahko dam svečko in sirup? Ima pa 9,5kg. Mislite da so to zobki ali kaj več - prehlad? V koliko dneh pa običajno potem popukak prvi zobek ven?

Že v preteklosti sem jo namazala s calgelom po dlesnih pa sva dobili tako rdečo luliko in ritko, da sva šli k zdravnici.

piko12 -> RE: Vročina - prvi zobek (4.5.2008 18:36:20)

Mi smo že 2x imeli 39 vročine in jok in zvijanje skoraj celo noč. Pa čist nabrekle dlesni. Potem sta pa šele po 1 mesecu pokukala po 2 zobka hkrati ven. Zdaj imamo 4. Menda ful boli, ko zobki prebijajo kost. Dala pa sem mu daleron ali calpol sirup, svečk sploh ne uporabljam.

mateyka -> RE: Vročina - prvi zobek (4.5.2008 19:36:26)

mi smo mel 38 vročine s paracetomolom cca nekaj dni nazaj. če je tok visoka vročina, ni zobek (to so mi povedal). za sirup proti kašlju nisem nikol slišala za tok majhne otroke. je to kak zeliščni? za zbijanje vročine maš pa svečke ali sirup (naša ne more sirupa jemat, ker jo ful napenja in zvija). mim mamo 60mg svečke - te se daje največ na 4 ure. 120mg potem na 6-8 ur, na škatli od sirupa, ki ma tud 120mg žličko piše največ 4x na dan.

Stran: [1]