Repa in pečenice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


zabicaa -> Repa in pečenice (3.5.2008 11:33:02)

Pozdravljeni!

Potrebovala bi kakšen dober recept za to kako pripraviti repo, takšno za kombiacijo z pečenicami in pire kromirjem.

Rada bi, da bi bila repa na koncu priprave okusna, brez tekočine pomeni gosta in ne preveč kisla.

Ima kdo kakšen dober recet?

Sem še bolj nova v pripravi takšne prehrane zato bi prosila kakšen bolj podorben preizkušen recept.

HVALA




Anonimen -> RE: REPA IN PEČENICE (3.5.2008 11:49:15)

Repo skuhaj, odcedi in jo stresi na vroče olje.Dodaj strt česen, sol, poper in popraši z moko, prilij nekaj žlic vode in malo kumine.Še malo pokuhaj, da postane gosto in nekoliko rumenkasto.


Lahko pa jo skuhaš do mehkega v samo toliko vode, da je repa pokrita.Posebej na maščobi popražiš 1 čebulo, dodaš moko in to prežganje streseš v kuhano repo.Ko dodaš prežganje kuhaš še toliko časa, da se zgosti.Dobro je dodati še kakšen ocvirek.

Lovorjevega lista ne dodajaj, ker potem repa spremeni barvo in izgleda neokusno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jessy -> RE: REPA IN PEČENICE (3.5.2008 13:15:45)

Repo daj kuhat in naj vre med 20 in 30 minutami. Odcedi jo. V lonec s širokim dnom daj žlico ocvirkov. Če je vmes tudi kaj zaseke, ti ni potrebno dodajati dodatne maščobe, v nasprotnem primeru pa prilij še malce olja. Na drobno sesekljaj manjšo čebulo in jo prepraži na ocvirkih, da zarumeni, nato dodaj repo. Jaz repo vedno začinim z 1 lovorjevim listom (ne prevelikim), ter govejo jušno kocko. Če je ne uporabljaš, pa posoli. Drugih začimb ne dodajam. Pražim jo na srednje močnem ognju okrog 30 minut. Deset minut pred koncem po repi posujem za 1 žličko moke in premešam. Čez 10 min že serviram.

Da bi repa po lovorjevem listu spremenila barvo, še nisem opazila v vseh letih kuhanja.




Anonimen -> RE: REPA IN PEČENICE (3.5.2008 13:31:19)

No, jaz sem pa opazila in vprašala strokovnjake kuhanja, zakaj tako, in sem dobila takšen odgovor.
Je pa res, da je razlika med ekološko kislo repo, ali industrijsko. Mi imamo vse naravno.
Pa tudi nisem začetnica, imam kar nekaj pojma o kuhanju.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]