Lana25 -> RE: možnost da ginekolog spregleda nosečnost ? (5.5.2008 10:26:53)
|
Meni se je zgodilo nekaj takega kot sprašuješ ti anonimna, da je G spregledala nosečnost. Bilo pa je tako, da sem prenehala s KT in veselo čakala na prvo M. Računala sem, da bo prišla nekje na 27-29 dni. Pa je ni bilo, pa sem naredila test CB pa nič - negativno (zdaj vem, da zato, ker je bilo prehitro). Pa M še kar ni bilo in, ko je zamujala že 60 dni (tako pozno, ker sem itak mislila, da bom tako ali tako spet razočarana) sem naredila še en test, tokrat pa sta bili rahli, ampak res rahli dve črtici. Pa sem šla na pregled. Vsa vesela pridem h G in ji pokažem test, ki kaže dve črtici, me pregleda (vaginalno, ne z ultrazvokom) in reče: "Kaže, da ne bo nič." Potem sem tam naredila še en njihov test, ki je tudi pokazal negativno (in to v 9. tednu nosečnosti) in potem mi res ni preostalo drugega kot, da se sprijaznim, da res ni ničesar, ker sem mislila, da bi zdaj že ja vsak test pokazal + ta njihov pa še toliko bolj. G mi je potem rekla, da po KT se pogosto zgodi, da M nekaj časa ne pride in, ko M še kar ni bilo, sem po dobrem mesecu po tistem prvem pregledu šla še na ultrazvok. Čisto prepričana, da mam najbrž kakšno cisto, ker sem jih itak vedno bila polna, potem pa slišim "Kaj pa mamo to", jaz že čist fertik, sem že misla, da bo rekla, da mam še kak tumor ali, da je nekaj res hudo narobe, ona pa NOSEČNOST in to v 14. tednu. Zdaj si najbrž misliš kako neumna moram bit, da nisem vedla. Ko zdaj gledam nazaj, si mislim, da bi mogla vedet. Ampak kaj, ko se je pojavil kakšen znak, sem si govorila, da je vse samo v moji glavi, da ne smem upat, saj je vendar G sama rekla, da ni nič in sem se prisilila, da sem našla kak drug razlog za utrujenost, zgago, za napihnjen trebuh, ... Zdaj vem, da moraš najprej zaupat sebi, svojemu telesu, potem vsem drugim: testom, zdravnikom,... In po novem verjamem v čudeže in v to, da se lahko zgodijo tudi meni. Zdaj upam, da se bo zgodil še en in bo z mojo pikico vse v redu.
|
|
|
|