mamči -> RE: Čiščenje noska - el. spirator, pumpica...? (3.5.2008 15:42:48)
|
Najpogosteje tale : "ne dela, ne vleče" pomeni : izgubili tesnilo, ali je tesnilo slabo nameščeno, slabe baterije, uporaba neprimernega nastavka (npr. pri večjem otročku z zelo zabasanim noskom se ne uporablja roza nastavek). Treba pa je vedet, da je Living lab testiran s strani pediatrov , spec. otorinolaringologov in ima zelo dobre ocene v smislu, da ima ravno dovolj močan vakum, da očisti nosek in da pri tem ne poškoduje nosne sluznice. Kar se rado zgodi s kakimi super močnimi aspiratorji. Če je nosek preveč zabasan, je potrebno nosek najprej navlažit s fiziološko tekočino - s tem se zmehča sluz in gre lepo očistit. Mi smo najprej uporabljali navadni, ročni aspirator - starejši modeli so imeli tako veliko sondo, da je še jaz nisem dobila v nosnico. Novejši so imeli pa tanko sondo, vendar s tako ostrimi robovi, da si zlahka ranil nosek. Otroka sta bila že večja, ko sem nabavila Living lab, pa morem rečt, da mi niti malo ni žal. Otroka si ga kar sama vzameta, ko imata zabasan nosek in si lepo posesata smrklje, da niti ne govorim, kako drastično manj robcev porabimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|