Angellina
|
IZVIRNO SPOROČILO: dipl. babica Spoštovana mamica. Vaš porodna zgodba je nesrečna, nesrečen je bil izid poroda za vas. Sočustvujem z vami, toda v medicini in v porodništvu se žal nekaterih dogodkov ne da predvidevati, kjer znanje in stroka nimata moči. Objemite otročička ker je vaš, objemite svoje življenje, ki ga imate, kajti druga priložnost živeti je dana le redkim. med.sestra babica Spoštovana dipl. babica, res je, nekateri dogodki so nepredvidljivi in v takih primerih lahko le upamo, na čim boljši izzid. Če bi se to zgodilo v mojem primeru, verjemite, da bi imela ta "zgodba" pozitiven ton, saj bi bila zdravniku hvaležna za svoje in otrokovo življenje. Tako, pa dogodki niso bili nepredvidljivi. Tu je šlo za čisto malomarnost, princip, moški ego, in še 5 x malomarnost, pa da ne rečem še kaj. Nimam nič proti ostalim zdarvnikom in nič proti babicam. Če ne bi bilo babice Jasmine, pred katero, lahko ta trenutek pokleknem in kasneje študentke Špele (zdaj je najbrž že dipl.babica), bi omagala že več ur poprej. Ko je Jasmina ob 6 uri zjutraj končala izmeno, sem mislila, da bom umrla. Bile sva team, potem, pa je kar naenkrat ni bilo več. Zatrdila mi je, da bom imela čez eno uro CR in, da bo vsega hudega konec. Pa ni bilo. Babica, ki jo je zamenjala, pa mi ni bila v nobeno pomoč. Hvala bogu za študentko Špelo, ki mi je pomagala dihati, saj sem se ves čas zgubljala, ker med popadki ni bilo več presdedkov. Pa se vrnive k malomarnosti. Ginekologinja, ki me je sprejela, je že po nekaj urah sporočila možu, da to najbrž ne bo naravni porod, temveč CR. Ob treh kliče dr., da naj pride opravit CR, pa le ta NI ŽELEL PRITI!!!! Pustil me je do 7! Kaj je to? Nepredvidljiv dogodek? Kaj če bi se vmes kaj zakompliciralo? Potem se je šel še ob 7h prepirat z ginekologinjo, kjer je naredil ključen kiks, saj me je pustil do 12 ure. Spomnim se, da so mi rekli, da se Markovi laski že vidijo. Ampak naprej ni šlo. Potiskala sem ko nora, pa ni šlo!!! V teh dveh letih sem pretočila veliko solz, ker sem bila prepričana, da sem tako nesposobna, da tudi roditi ne znam! Kaj pa krvavenje iz trebušne stene? Nepredvidljiv dogodek ali malomarnost? CR ni bil opravljen kot je treba. Kaj pa znaki, ki se jih kazalo po CR? Mrtvaški pot, nenormalne bolečine, blodnje, omotica, pritisk 200...je to normalno? To je trajalo več ur, lahko da več kot 5, ne vem. Po operaciji sem se zbudila ob 22-tih, tako, da niti ne vem, kdaj so opazili, da nekaj ni v redu. Vem le, da je sestra Mirjana, ki me je hodila gledat v šok sobo, na grobo zbrala zdravnike na kup in pol se je začela norija. Kaj pa krvavitev v podkožje po operaciji? Več dni sem tožila o bolečinah, pa me niso pogledali. Nepredvidljiv dogodek? Ja pa ja de! Malomarnost. Pa kaj pol če je bil le hematom! Če ne bi tako težila, bi šla tak domov in najbrž veste kaj bi se zgodilo v tem primeru. Zaradi poškodbe hipofize, (posledica kapi) ni bilo mleka. V kliničnem so mi povedali, da mleko ne more nastajati. Jaz tega nisem vedela in sem se trudila, jokala, trudila, hotela sem, pa ni šlo! Po porodu sem se zelo spremenila. Mogoče sem sama to najprej opazila. Predvsem v spominu, logiki, komunikaciji. Nič ni bilo, kot je bilo prej in nisem vedela zakaj. Počutila sem se tako prekleto nesposobno, da bi najraje kričala! Itak, punca, saj te je možganska kap! Pa tega nihče ni vedel. Nepredvidljiv dogodek ali posledica prekomernega napenjanja pri porodu? Srečna sem, da živim in da je moj otrok zdrav, toda ne bom mirno sprejela dejstva, da sem in bom trpela posledice zgolj zaradi malomarnosti nekega zdravika. Ne bom! Naj me slišijo in mogoče, bom preprečila, da se moja tako imenovana zgodba ponovi kakšni drugi nesrečni duši. S spoštovanjem, mamica, ki ne bo tiho
|