Mandek
|
Angi, ko je moja mami rodila, je bil prisoten isti dr. Po večurnem mučenju je rodila ob treh popoldan. Otroka so odpeljali, njo pa pustili tam brez, da bi ji kdorkoli pomagal ali jo vsaj oskrbel z oskrbo, ki jo je potrebovala. Prišli so šele naslednji dan nekje proti jutru, pod mami je ležala mlaka krvi, mami pa je bila že dolgo v nezavesti. Pozabil jo je zašiti, zato je skoraj izkrvavela. Večkrat slišim pohvale in zvestobo temu dr. Mogoče bi bilo prav, da se javno pove za koga gre, če ne drugega, velja zdaj splošni preplah o porodnišnici. Sama sem sprva nameravala roditi v Trb, ampak sem se preselila drugam in s tem zamenjala tudi celotno zdravniško oskrbo. Mnoge nimajo te možnosti ali pa počivajo na lovorikah slave in spevov trboveljske porodnišnice. Takšno oskrunjanje in kršenje osnovnih človekovih pravic bi se moralo končati že zdavnaj, ne pa sda se dogaja v sedanjosti. Groza, strah in obup. Nikoli ne bi rekla, da te je doletelo kaj takega. Nisi dajala vtisa in vedno se mi je zdelo, da pri tebi vse štima. To, da ne boš mogla imeti več otrok, je najhujše, kar lahko človeka doleti, najbrž. Če gre za naravno stvar, je drugo, nekako sprejmeš to...Ko gre za krivdo oseb, ki rešujejo življenja in jih spravljajo na svet, ponotranjiš samo občutek jeze, besa in maščevalnosti. Povsem te podpiram. Dejstvo, da si objavila ta del, nas vse skupaj postavi v realnost, kar je tudi prav. Če to beremo tudi nosečke, ne pomeni, da se nam bo zgodilo isto ali da je vsepovsod tako. Poznamo le še eno opcijo več in zato smo v vseh primerih nekoliko bolj pripravljene, kar pa ti nisi mogla biti. Nobena beseda ne bo povrnila tistega časa, ampak mogoče ti bo lažje, če to sprejmeš kot nekaj, kar je imelo svoj namen. Naj se sliši še tako grozno, s tem razmišljanjem se vsaj preživi. Stvari imajo svoj namen, veš...najprej je skrit in nesmiseln, potem pa se s časom pokaže. Vem, da si močna in karakterna oseba, zato se pogumno loti cilja, ki si si ga zadala. Mi smo na tvoji strani. Srečno!
|