julija30 -> RE: IVF/ICSI maj (31.5.2008 16:12:45)
|
Pozdravljena Zorica No jaz sem imela puncijo v sredo in ti bom napisala kako je to potekalo. Zjutraj sva z mojim prišibala do ambulante, s sabo sva prinesla seme, ker je tudi to mogoče. Nato je moj podpisal še neke papirje in potem sva malo počakala, jaz sem seveda veselo klepetala z RUbin. Nato so nas odpeljali v prvo nadstropje, samo punce. Kjer smo se v bolnišnični sobi preoblekle v pižame - bolje da imaš spalno srajco, nato smo ena po ena hodile v sprejemno pisarno, nato spet nazaj v sobo. Sledilo je merjenje pritiska, temperature, nato pa izpraznit mehur in sestra nas je odpeljala do operacijske sobe. Jaz sem hlačke slekla že v sobi, ker bi sugurno potem, ko bi se zbudila iz narkoze prvo butnila, kje imam gate. Potem kličejo po določenem vrstnem redu, glede na čas stopke. Vležel se na stol za ginekološke preglede, anesteziolog te vpraša, če si na kaj alergična, itd. nato ti dajo metuljčka v žilo na roki in vbrizgajo snov, po kateri se ti začne vrtet in lahko rečeš samo še lahko noč. No tudi spodaj te lepo zakrijejo, tako da zdravnik vidi samo luknjico. To vse skupaj traja od 10 do 15 minut. NAto te prebudijo in te sestre na postelji odpeljejo v sobo za prebujanje, kjer določen čas preležiš in nič s ene smeš vstat.
|
|
|
|